"۹۰ درصد ماهيان دريای خزر منقرض شدهاند"
هوشنگ ضيايی، کارشناس ارشد محيط
هوشنگ ضيايی، کارشناس ارشد محيط زيست از انقراض ۹۰ درصد از ماهيان دريای خزر خبر داد.
بهنوشته روزنامه بهار، هوشنگ ضيايی افزود: "بر اثر نابودی جنگلهای خزری و فرسايش خاک بسياری از رودخانههايی که در گذشته محل تخمريزی ماهیها بودند، خشک يا گلآلود شدند که بر اثر آن سالانه ميليونها ماهی از بين میرود."
بهگفته وی، به علت نابودی جنگلها، خاکی که توليد هر سانتیمتر از آن به ۶۰۰ تا ۷۰۰ ميليون سال زمان نياز دارد بهراحتی شسته شده و جای آن را سنگ میگيرد. همچنين در مناطق شمالی ايران وقوع سيل افزايش يافته و خسارات بسياری را بهوجود آورده است.
ضيايی افزود: "اکنون بسياری از شرکتهای بزرگ از جنگلهای شمالی بهرهبرداری کرده و غنای گياهی و جانوری را از بين بردهاند. در حالی که جنگلهای شمال باقيمانده جنگلهای تاريخی هيرکانی بوده و بسياری از گونههای نادر گياهی جهان را در خود جای دادهاند."
در ارديهشت سال جاری عبدالرضا کرباسی، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، وضعیت زیستمحیطی دریای خزر را “نگران کننده” دانست و گفت: “با توجه به بسته بودن دریای خزر، ثبات آلودگی در این دریا بسیار خطرناک است و بروز حادثه دیگری در دریا موجب ایجاد فاجعه زیستمحیطی در منطقه میشود.”
نظرها
Abrahamian
با این روندی که منطقه پیش رفته و میرود شاید در ۵۰ سال آینده هیچگونه جانوری در دریای خزر یافت نشود و مشکل فقط به فرسایش خاک و امحاء جنگلها محدود نمیشود. بسته بودن دریاچه خزر که به اشتباه انرا دریا مینامیم عامل بزرگی در انقراض ماهی به شمار میرود.. در واقع دریاچه های گوچکتری در منطقه مثل قم و بختگان و ارومیه دارند به ما آینده خواهر یزرگتر خود یعنی خزر را گوشزد میکنند. ابراهیمیان