پا در کفش زنان
جون اوریانته، عکاس اسپانیایی در مجموعه «مردان تحت تأثیر ...» سردرگمی مردان در یافتن جایگاه اجتماعیشان در سایه برابری جنسیتی زن و مرد را مورد کنکاش قرار میدهد.
در زندگی روزانه انسان معاصر، به ویژه در کلانشهرهای جهان جایگاه و وظایف سنتی زن و مرد، چه در زندگی خانوادگی و چه در زندگی اجتماعی دگرگون شده است.
جون اوریانته، عکاس اسپانیایی در مجموعهای به نام «مردان تحت تأثیر ...» سردرگمی مردان در یافتن جایگاهشان در سایه این تحولات را مورد کنکاش قرار میدهد.
جون اوریانته در بارسلون زندگی میکند و سوژههایش را در اسپانیا و در نیویورک مییابد.
صفحه بعد:
از مجموعه اوریانته چنین برمیآید که ظاهراً هنوز وقتش نرسیده مردان لباس زنانه به تن کنند. در این تصویر پیداست که «خاوی» از پوشیدن اور آل (لباس سرهمی) همسرش گابی چندان رضایت ندارد.
صفحه بعد:
گاهی مردان در این مجموعه با چشمانی مالیخولیایی و اندوهگین به دوربین عکاس خیره ماندهاند. جون اوریانته میگوید میخواهد با عکسهایش سردرگمی مردان را در دوران معاصر نشان دهد. این سردرگمی به گمان او به این دلیل اتفاق افتاده که گاهی زنها در جوامع غربی یک گام از مردها فراتر رفتهاند.
صفحه بعد:
اوریانته میگوید در روزگار ما زن و مرد از هم به یک اندازه تأثیر میگیرند. مردها میبایست جایگاه اجتماعی خودشان را به گونه دیگری به دست آورند. در زمانی که پدران آنها زندگی میکردند، مرد بودن کافی بود. اما حالا فقط مرد بودن کافی نیست.
صفحه بعد:
اوریانته به نشریه «دیلی بیست» میگوید این تصاویر اغراقآمیز نیست و هیچ سویه طنزآمیزی هم در آنها نهفته نیست. این مردان لباس زنانشان را پوشیدهاند. فقط همین.
صفحه بعد:
ویرجینا وولف در رمان «اورلاندو» پوشش زنان را مسئول عقبماندگی آنها میداند. سالهاست که مردان شلوارهای تنگ میپوشند. اما آیا بهراستی با جوراب شلواری و دامن کوتاه هم میتوان کارهای مردانه انجام داد؟ آیا هنوز هم بهرغم همه پیشرفتها، پوشش زنانه راحت است؟ یا اینکه مد به آنها چنین پوششهایی را تحمیل کرده؟
صفحه بعد:
در این مجموعه زنان ظاهراً حضور ندارند، اما حضور آنها کاملاً احساس میشود. برای همین هم اوریانته شیوه خاصی را برای نامگذاری آثارش به کار گرفته. عکسهای این مجموعه به نام زن و مردی که با هم زندگی میکنند نامیده شده است. حضور یکی به معنای غیاب دیگری نیست. تأثیرات دوسویهاند. تفاوتهای زیادی وجود دارد بین زن و مرد، اما تبعیض جنسیتی بیمعناست. کافی است که پا در کفش هم بکنیم.
نظرها
مهبانو
سلام آفرین به حسن انتخاب این سوژه و چه خوب که عکس ها با کمترین توضیح همراه شده اند چرا که خودشان با بیننده حرف میزنند.