انفجار در پشت صحنه فیلم - سریال «معراجیها»
جلوه ویژه خونین سینمای ایران
گفتوگو با جلیل فتوحینیا، طراح صحنه
در بررسی علل و سابقه بروز حوادث خونین در سینمای ایران، گفتوگویی داشتیم با جلیل فتوحینیا، از طراحان صحنه باسابقه سینمای ایران، که طراحی صحنه سریال «مختارنامه» از جمله کارهای به یادماندنی او است.
صبح روز چهارشنبه ۱۸ دیماه، بر اثر انفجار در پشت صحنه فیلم - سریال «معراجیها»، ساخته مسعود دهنمکی، پنج نفر کشته و دو نفر زخمی شدند.
علیاکبر رنجبر مدیر شهرک سینمای دفاع مقدس، جواد شریفیراد مسئول جلوههای ویژه، رضا فرجی دستیار تولید، جمشید احسانی نگهبان و مرتضی مولایی دستیار طراح صحنه در این رویداد کشته شدند. همچنین حمید شهیری طراح صحنه و مهدی مرادی از بخش جلوههای ویژه نیز زخمی و به بیمارستان منتقل شدند.
عباس شوقی، عضو هیئت مدیره انجمن جلوههای ویژه خانه سینما در اینباره گفته است : «مواد منفجره جنگی بوده و دست ما به هیچ جایی بند نیست چون اجازه نمیدهند موادی را که مخصوص استفاده در فیلم است، وارد کنیم و به همین دلیل مجبوریم از مواد جنگی استفاده کنیم».
بابک برزویه، عکاس «معراجیها»، که خود در محل این حادثه حضور داشته، گفته است: «زمانی که دستاندرکاران جلوههای ویژه برای چک کردن چاشنیها رفتند، همه آنها منفجر شدند».
مسعود دهنمکی، کارگردان فیلم-سریال «معراجیها» در واکنش به کشته شدن عوامل پروژه خود گفته است: «این امر یک حادثه است و حادثه نیز هیچگاه خبر نمیکند».
در بررسی علل و سابقه بروز چنین حوادثی در سینمای ایران، گفتوگویی داشتیم با جلیل فتوحینیا، از طراحان صحنه باسابقه سینمای ایران، که طراحی صحنه سریال «مختارنامه» از جمله کارهای به یادماندنی او است.
به گفته فتوحینیا، تاریخچه انجمن جلوههای ویژه در بعد از انقلاب، پر از اتفاقات ریز و درشت است. در سال ۱۳۷۳ «سید علی سجادی حسینی» در فیلم جنگی «خط آتش» به کارگردانی خودش سر صحنه فیلم در اطراف اراک، مورد اصابت شلیک مستقیم گلولهای قرار گرفت که گمان میکرد مشقی است. «محمد رضا شرف الدین» یکی ازقدیمیترین مدیران جلوههای ویژه هم انگشتان خود را در همین راه داده است. در سال ۱۳۸۲ در سر صحنه فیلمبرداری فیلم «خداحافظ رفیق» به کارگردانی «بهزاد بهزادپور»، در اثر انفجار در کنار پلی که بر روی دریاچههای شهرک سینمایی دفاع مقدس (محل لوکیشن فیلم) زده بودند، پل معلق شده و چهار هنرور با تمامی تجهیزات جنگی که به آنها بسته شده بود زیر آب رفتند وتلاش برای نجاتشان بیفایده بود. در سال ۱۳۸۸، پیمان ابدی، بدلکار حرفهای دوره دیده در خارج از کشور در اثر آنچه در نهایت «سهل انگاری» خوانده شد، از روی اتومبیل سقوط کرده و کشته شد.
نظرها
آریا صدیق
چه آهنگیه که اول گزارشتان پخش میشه؟ خیلی قشنگه میشه اسمش را برام بفرستید؟
اصغر
پیمان ابدی در المان نمرد اما در ایران از بین رفت چون هیچ چیز در ایران رویه حساب کتاب نیست
علی فتوتی
موسیقی ابتدای گزارش ساخته فریدون شهبازیان است که به عنوان تیتراژ آغازین فبلم اخراجی های یک ساخته شد.