ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مخالفت فیفا با نماد یوزپلنگ روی پیراهن تیم ملی

فعالان محیط زیست قصد داشتند از فرصت جام جهانی فوتبال در برزیل برای جلب توجه به پروژه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی استفاده کنند.

کارزار حامیان محیط زیست برای استفاده از نقش یوزپلنگ ایرانی روی پیراهن بازیکنان تیم ملی فوتبال در جام جهانی آینده با مخالفت فیفا، فدراسیون جهانی فوتبال، رو به رو شد. به گفته مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی، فیفا با ارسال نامه‌ای به فدراسیون فوتبال ایران دلیل مخالفت خود را تعارض این کار با قوانین داخلی فیفا عنوان کرده است. به گفته هومن جوکار، فیفا ضمن ابراز خرسندی از برنامه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی، اعلام کرده است نصب این آرم روی پیراهن بازیکنان ایران در مغایرت با ماده یازده از آیین‌نامه مربوط به وسایل بازیکنان است.

حامیان محیط زیست به دنبال کارزارهای اجتماعی برای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی هستند.

فعالان محیط زیست در ایران امید داشتند بتوانند با متقاعد کردن مسئولان فدراسیون فوتبال ایران با استفاده از نقش یوزپلنگ روی لباس تیم ملی در جام جهانی ۲۰۱۴ در برزیل، از برنامه‌های مربوط به حفاظت این جاندار در معرض خطر در ایران حمایت کرده و توجه افکار عمومی، رسانه‌ها و سازمان‌های مختلف را به این کارزار جلب کنند.

تنها حدود ۵۰ تا ۷۰ قلاده یوزپلنگ در ایران زندگی می‌کنند. جلب حمایت‌‌های افکار عمومی، رسانه‌ها و سازمان های مختلف می‌تواند به پروژه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی کمک کند.

ارائه این پیشنهاد با واکنش‌هایی مثبت در داخل ایران رو به رو شد و برخی سازمان‌ها از جمله سازمان حفاظت از محیط زیست نیز از آن حمایت کردند. سپ بلاتر در سفر خود به ایران در آبان ماه امسال ملاقاتی نیز با مسئولان سازمان حفاظت از محیط زیست ایران داشت و طی آن اعلام خرسندی خود را از برنامه‌های این سازمان برای حفاظت از یوزپلنگ در ایران اعلام کرد. سازمان محیط زیست نیز با تهیه نقش یوزپلنگ و ارسال آن به فدراسیون فوتبال ایران خواهان استفاده از تصویر این جانور روی پیراهن بازیکنان فوتبال شد.

به گفته هومن جوکار، مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی، اکنون با مخالفت فیفا با این طرح، یک پیام زیست محیطی در حمایت از یوزپلنگ ایرانی تهیه و به نحوی شایسته‌ای از آن در جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل استفاده خواهد شد. به گفته اقای جوکار هنوز امکان استفاده از نشان یوزپلنگ روی وسایل دیگر بازیکنان ممکن است وجود داشته باشد.

«مخالفت فیفا قابل پیش‌بینی بود»

هوشنگ نصیر‌زاده، کارشناس امور بین‌الملل فدراسیون فوتبال ایران، مخالفت فیفا با استفاده از نشان یوزپلنگ را کاملا طبیعی و برپایه مقررات فیفا دانست و گفت پیش‌تر این موارد را به حامیان این کارزار و همچنین مسئولان سازمان حفاطت محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری متذکر شده بودیم. این کارشناس فوتبال به خبرگزاری ایرنا گفت طبق قوانین فیفا تنها دو نماد می‌تواند روی پیراهن بازیکنان در جام جهانی استفاده شود: یکی نشان فدراسیون ملی هر کشور و دیگری نشان سازنده پیراهن که سمت راست قرار می‌گیرد. به گفته نصیرزاده، سپ بلاتر در نامه‌ای که پس از بازگشت از سفر خود به مسئولان ایرانی نوشت ضمن تقدیر از تلاش‌های آن‌ها برای حفاظت از یوزپلنگ گفت فیفا نمی‌تواند وارد چنین کارزارهایی شود، زیرا سایر کشورهای دیگر نیز خواهان معرفی گونه‌های در حال انقراض خود و حمایت فیفا از برنامه‌های مشابه خواهند شد. به گفته نصیرزاده ایران اکنون می‌تواند نشان یوزپلنگ را احتمالا روی اتوبوس بازیکنان ایرانی و شاید تی‌شرت‌هایی که بین تماشاچیان و هوادران توزیع می‌شود استفاده کند، به شرط آن‌که از نظر فیفا بار تبلیغاتی نداشته باشد.

تیزپای در حال انقراض

یوزپلنگ ایرانی یا همان یوزپلنگ آسیایی جانوری در حال انقراض است که تعداد آن در ایران تنها در حدود ۵۰ تا ۷۰ قلاده برآورد می‌شود. در خارج از قاره آفریقا، ایران تنها زیستگاه فعلی این جاندار است. از سال ۱۳۸۰ ایران برنامه‌ای را با حمایت‌های سازمان ملل برای حفاظت از یوزپلنگ آغاز کرده است. یوزپلنگ آسیایی پس از پلنگ آمور، دومین گربه‌سان در معرض خطر دنیا به شمار می‌آید. یوزپلنگ عمدتا در ناحیه دشت کویر و مناطق شرقی ایران و بخش‌هایی از استان‌های کرمان، سمنان، خراسان، یزد، تهران و اصفهان دیده شده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.