ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ايران تعليق غنی‌سازی ۲۰ درصد را آغاز کرد

توافقنامه هسته‌ای ایران و کشورهای گروه ۱+۵، به مدت شش ماه آغاز شد. ايران تعليق غنی‌سازی ۲۰ درصد را آغاز کرد و اروپا و آمريکا نيز بخش‌هايی از تحريم‌های خود عليه ايران را لغو می‌کنند.

علی‌اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران از آغاز اجرای تعليق غنی‌سازی ۲۰ درصد در نطنز و فردو بر اساس توافق هسته‌ای ايران و کشورهای گروه ۱+۵ خبر داد. همزمان با آن اتحاديه اروپا نيز برخی از تحريم‌های خود عليه ايران را لغو خواهد کرد.

علی‌اکبر صالحی، امروز، دوشنبه۳۰ دی‌ماه در يک برنامه تلويزيونی گفت غنی‌سازی ۲۰ درصد تا صبح امروز ادامه دارد اما تعليق آن تا ظهر ادامه خواهد داشت.

از امروز توافقنامه ایران و کشورهای گروه ۱+۵، شامل آمريکا، روسيه، چين، بريتانيا و فرانسه، پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان، به مدت شش ماه آغاز می‌شود. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر اجرای این توافق نظارت خواهد داشت.

به‌گفته صالحی تعليق غنی‌سازی ۲۰ درصد در دو آبشار در نظنز و چهار آبشار در فردو صورت می‌گيرد که قرار است اتصالات بين آبشارها متوقف شود.

صالحی تأکيد کرد که بر اساس توافق ژنو، قرار است سوخت اين راکتور به تأسيسات و محوطه راکتور وارد نشود.

ماسیمو آپارو، مسئول دفتر ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز شنبه، ۲۸ دی‌ماه (۱۸ ژانویه) به همراه سایر بازرسان سازمان ملل به ايران رفت تا مقدمات اجرای توافقنامه ژنو را آماده کند.

بر اساس توافق هسته‌ای ژنو، ایران فقط می‌تواند تا سقف پنج درصد غنی‌سازی اورانيوم داشته باشد.

تیم بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به سرپرستی آپارو، با هدف نظارت بر روند اجرای اقدامات ایران امروز وارد تأسیسات هسته‌ای نطنز شد.

علی‌اکبر صالحی گفت: "بازرسان آژانس در دو روز گذشته به انبارها سرکشی کردند و ديدند که در راکتور و انبارهای آن، آب سنگين وجود ندارد. همچنين آن‌ها بررسی کردند که سوختی به رآکتور انتقال نيافته باشد."

صالحی همچنين افزود: "بازرسان به اصفهان رفتند و در آن‌جا هم روند توليد قرص، ميله و مجتمع سوخت را حسابرسی کردند زيرا قرار است بر اساس تعهد ايران در دوره شش ماه اجرای توافق در اين زمينه توليدی صورت نگيرد."

به‌گفته رئيس سازمان انرژی اتمی، ايران توانسته است حدود ۴۱۶ کيلوگرم اورانيوم تا غنای ۲۰ درصد توليد کند که نصف اين ميزان به کيک زرد تبديل شده و نصف ۱۹۶ کيلوگرم باقی مانده که گاز اورانيوم ۲۰ درصد است، بر اساس توافق ژنو به پودر اورانيوم تبديل می‌شود و حدود ۱۰۰ کيلوگرم ديگر آن قرار است رقيق شود.

صالحی گفت ايران طی شش ماه، ماهی ۱۵ کيلوگرم اين اورانيوم را اکسيد می‌کند و در طی اين مدت ۴.۲ ميليارد دلار از پول‌های مسدود شده ايران بايد آزاد شود.

وی همچنين گفت در اين مدت محدوديت کشتی‌ها و خريدهای پتروشيمی از سوی اتحاديه اروپا رفع خواهد شد و ايران می‌تواند در اين شش ماه نقل و انتقال‌های ۱۰ ميليون يورويی با اروپا داشته باشد و مسيرها برای خريد و فروش طلا تسهيل شود.

 در همين حال محمد اميری، مديرکل امور پادمان های سازمان انرژی اتمی ايران نيز امروز اعلام کرد که از اين پس دستگاه‌های سانتريفيوژی که برای توليد غنی‌سازی ۲۰ درصد استفاده می‌شدند، برای غنی‌سازی پنج درصد استفاده می‌شوند.

مايکل مان، سخنگوی کاترين اشتون مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا نيز اعلام کرد وزيران امور خارجه اين اتحاديه امروز پس از دريافت گزارش بازرسان آژانس بين‌المللی انرژی اتمی برای رفع بخشی از تحريم‌های ايران اقدام خواهند کرد.

اروپا و آمريکا امروز با توقف غنی‌سازی ۲۰ درصد در ايران بخش‌هايی از تحريم‌های خود عليه تهران را لغو خواهند کرد.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، امروز در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی ایران تحريم‌هايی را که قرار است برچيده شوند چنين توضيح داد: "تعلیق بخش عمده‌ای از تحریم‌های نفتی و ادامه صادرات نفت ایران، تعلیق کامل تحریم  پتروشیمی و صادرات آن، رفع تحریم صنایع خودرو و قطعات و نیز صادرات آن، تحریم طلا، فلزات گرانبها و نیز برخی از تحریم‌های مربوط به صنایع هوایی، قطعات هواپیما و سرویس و نگهداری آن".

حکومت ايران در سال‌های گذشته به‌دليل پيشبرد سياست هسته‌ای خود زير فشار بين‌المللی قرار گرفت و آمريکا و اروپا تحريم‌های گسترده‌ای را عليه اين کشور اعمال کردند.

ادامه تحريم‌ها وضعيت اقتصادی ايران را دچار بحران کم‌سابقه‌ای کرد و فشارهای داخلی را نيز بر حکومت افزايش داد. بدون رفع تحريم‌ها شرايط اقتصادی ايران هر روز وخيم‌تر می‌شود.

با روی کار آمدن حسن روحانی، به‌عنوان رئيس‌جمهور جديد ايران، تهران تصميم گرفت در رويکرد خود تغييراتی ايجاد کند تا بتواند به وضعيت اقتصادی خود سامان بخشد.

توافق هسته‌ای ايران و کشورهای قدرتمند جهان در راستای چنين رويکردی صورت گرفته است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.