فیسبوک به عنوان یک بیماری همهگیر
دانشمندان پیشبینی کردهاند که تا سال ۲۰۱۷ فقط ۲۰ درصد از کاربران شبکههای اجتماعی از فیسبوک استفاده کنند.
دانشمندان آمریکایی رشد انفجاری شبکه اجتماعی "فیسبوک" را بررسی کردند. آنها در این پژوهش از روشهای بررسی چگونگی شیوع بیماریهای همهگیر (اپیدمی) استفاده کردهاند.
دانشمندان پیشبینی کردهاند که تا سال ۲۰۱۷ فقط ۲۰ درصد از کاربران شبکههای اجتماعی از فیسبوک استفاده کنند.
بیماریهای میکربی در ارتباط تنگاتنگ انسانها با هم، در خیابانها، اماکن عمومی، دفترهای کار و در روابط دوستانه و روابط زناشویی انتقال پیدا میکنند و همهگیر میشوند و به شکل یک اپیدمی گسترش پیدا میکنند. با قرنطینه کردن بیماران، درمان آنان یا مرگ آنان، اپیدمی هم از بین میرود. برای بررسی روند شیوع بیماریهای همهگیر و از بین رفتن آنان از لگاریتم اس آی آر استفاده میشود. با این روش میتوان نسبت اشخاص بیمار و اشخاص ایمن را محاسبه کرد.
جان کانارلا و جاشوا اسپکلر، دو دانشمند آمریکایی در دانشگاه پرینستون با بهکارگیری لگاریتم اس آی آر رشد فیسبوک را محاسبه کردهاند. بر اساس این پژوهش منحنی رشد فیسبوک دقیقاً مانند منحنی شیوع یک اپیدمی عمل میکند: رشد آهسته، سپس رشد انفجاری و آنگاه فرود منحنی و سبر کردن آن به سمت صفر. طبق این منحنی در سال ۲۰۱۷ فقط ۲۰ درصد از کاربران شبکههای اجتماعی از فیسبوک استفاده خواهند کرد.
فیسبوک پژوهش پرینستون را با پژوهشهای هاروارد و دانشگاه یل مقایسه کرده و به طنز پیشبینی کرده که دانشگاه پرینستون اگر همچنان به این پژوهشهای نادقیق ادامه دهد و دانشمندان ناکارآمد را به کار گیرد، به زودی از بین خواهد رفت.
نظرها
نظری وجود ندارد.