رای سوئیسیها به طرح "محدودیت مهاجرت"
سوئیسیها در همهپرسی روز یکشنبه (۹ فوریه/۲۰ بهمن) با اکثریتی شکننده به طرح محدود کردن مهاجرت رای دادند. تاکنون شهروندان اتحادیه اروپا میتوانستند در صورت یافتن شغل، بدون مجوزی خاص به سوئیس مهاجرت کنند.
سوئیسیها در همهپرسی روز یکشنبه (۹ فوریه/۲۰ بهمن) با اکثریتی شکننده به طرح «محدودیت مهاجرت» رای دادند.
تاکنون شهروندان اتحادیه اروپا میتوانستند در صورت یافتن شغل، بدون مجوز خاصی به سوئیس مهاجرت کرده و ساکن این کشور شوند.
طرح محدودیت مهاجرت که مبتکر آن حزب راستگرای "مردم" (SVP) بود، در همهپرسی روز یکشنبه در سوئیس با ۵۰/۳ آراء به پیروزی دست یافت. اختلاف آرای موافقان و مخالفان این طرح تنها ۱۹۵۰۰ رای بود.
تاکنون شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا میتوانستند در صورت یافتن شغل، بدون مجوز خاصی، در سوئیس ساکن شوند. از زمان اجرای موافقتنامه رفت و آمد آزاد میان سوئیس و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۲، سالانه حدود ۸۰ هزار شهروند این اتحادیه به سوئیس مهاجرت کرده و در این کشور ساکن و شاغل میشوند.
این آمار ۱۰ برابر شماری است که دولت سوئیس پیش از اجرای این توافق پیشبینی کرده بود.
در نظرسنجیهای پیش از رایگیری، مدافعان کارزار "علیه مهاجرت انبوه" به اکثریت لازم دست نیافته بودند. البته این کارزار که از طرف حزب راستگرای مردم (SVP) شکل گرفته بود در روزهای پیش از رایگیری به فعالیتهای خود افزوده و مورد توجه بیشتری قرار گرفته بود.
لوتسی اشتام عضو شورای ملی حزب "مردم" در پایان رایگیری و با ظهور نشانههای پیروزی، در تلویوزیون ظاهر شد و از مردم سوئیس تشکر کرد. در مقابل، حزب سوسیال دمکرات سوئیس طی بیانیه ای از پاسخ مثبت مردم به این طرح عمیقا ابراز تاسف کرد.
در طرح حزب راستگرای "مردم"، حد نصاب و شرایطی برای مهاجرت به سوئیس در نظر گرفته شده است و شهروندان واجد گذرنامه سوئیسی برای استخدام ارجحیت خواهند داشت.
محدودیتها هنوز کاملا روشن نیستند ولی دولت سوئیس نمی تواند خواست مردم را نادیده بگیرد و مجبور است مذاکراتی را با اتحادیه اروپا برای تجدیدنظر در موافقتنامه رفت و آمد آزاد به پیش برد.
دولت سوئیس تاکنون به مزایای اقتصادی سیاست درهای باز توجه داشت و مهاجرت را موجب پویایی اقتصادی میدانست. نرخ بیکاری در این کشور با میانگین ۳/۵ درصد در مقایسه با کشورهای همسایه پایین است.
حزب دست راستی "مردم"، قدرتمندترین حزب در پارلمان سوئیس به شمار میرود و اعتقاد دارد که مهاجرت گسترده به سوئیس موجب کاهش دستمزد کارگران بومی و هزینههای اضافی در سیستم بهداشتی، آموزشی، حمل و نقل و مسکن شده است.
این حزب تاکید میکند که سطح زندگی در سوئیس در صورت تداوم و افزایش مهاجرتها تنزل میکند.
ایتالیاییها و آلمانیها بیشترین شمار خارجیهای ساکن در سوئیس را دارا هستند و پس از آن اتباع پرتغال و فرانسه در رده سوم و چهارم جای میگیرند.
میزان شرکت در همه پرسی روز یکشنبه ۵۶ درصد بود که رقم بالایی در مشارکت شهروندان سوئیسی محسوب میشود.
منبع: اشپیگل
نظرها
نظری وجود ندارد.