آییننامه سانسور برای سبک زندگی تصویب شد
از نام بلندبالای «شورای مهندسی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی» وحشت نکنید. آییننامه سانسور برای سبک زندگی توسط این نهاد تدوین و تصویب شده است.
آیا تاکنون به نهادی به نام «شورای مهندسی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی» برخوردهاید؟ از نام بلندبالای این نهاد وحشت نکنید. وظیفه این نهاد این است که آییننامه سانسور را برای همه جنبههای زندگی تدوین و به سازمانها و وزارتخانهها ابلاغ کند. یکی از اعضای «شورای مهندسی فرهنگی» که زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل میکند، محسن پرویز، معاون امور فرهنگی در دوره وزارت محمد حسین صفار هرندی است.
به گزارش دبیرخانه شورای عالی انقلاب سند نقشه مهندسی فرهنگی آماده شده. به گفته محسن پرویز در این سند، برنامههای مدون و مسیرهای مشخص برای دستیابی به اهداف فرهنگی نظام اسلامی که همه جنبهها و شئون زندگی را در برمیگیرد تبیین و ترسیم شده است.
به گفته آقای پرویز در نقشه مهندسی فرهنگی مباحثی مانند پیوست فرهنگی، سبک زندگی، جنگ نرم و همچنین ساماندهی مدیریت دستگاههای فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.
نخستین بار آیتالله سید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدارش با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی از تعبیر «پیوست فرهنگی» استفاده کرد. او در آن دیدار گفته بود: «برخی اوقات ممکن است، تصمیمگیریها و مصوبات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حتی علمی، تبعات منفی فرهنگی در جامعه به وجود آورد که دلیل آن نبود پیوست فرهنگی است.»
بیژن نوباوه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی سپس تعریفی از «پیوست فرهنگی» به دست داد: «منظور از پیوست فرهنگی، جا انداختن این موضوع در اذهان جامعه است که فرهنگ باید در همه فعالیتها و تصمیمگیریها نقش ویژهای داشته باشد.»
او که دبیری شورای نظارت بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی را هم به عهده دارد گفته بود: «مهندسی فرهنگی به معنای تنظیم و اصلاح مدیریت فرهنگی کشور و پیوست فرهنگی به معنای لحاظ کردن تأثیر اقدامات و فعالیتهای گوناگون بر فرهنگ است.»
اکنون که سانسور کتاب، موسیقی و فیلم و سایر تولیدات هنری نهادینه شده، ظاهراً «شورای مهندسی فرهنگی» بر آن است که مصوبه شورای عالی انقلابی فرهنگی را به همه نهادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حتی علمی و به سبک زندگی مردم گسترش دهد.
آیتالله خامنهای در سال ۱۳۸۱ برای نخستین بار از ضرورت «مهندسی فرهنگی» برای رویارویی با فرهنگ غرب سخن گفت. حسن روحانی، رییس جمهور ایران در سند راهبردی «مهندسی فرهنگی، از نظریه تا عمل» چکیدهای از نظر آیتالله خامنهای درباره نظارت بر فرهنگ جامعه را به دست میدهد. بر اساس این سند، دولت میبایست بر «فرهنگ رانندگی»، «فرهنگ خانواده» و «فرهنگ لباس» نظارت داشته باشد. حتی در تولید، ساختمانسازی، کشاورزی، صنعت و سیاست خارجی هم میبایست «فرهنگی» تدوین شود و دولت بر آن نظارت کند.
اکنون محسن پرویز اعلام کرده که شورای مهندسی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطابق آنچه که آیتالله خامنهای از فرهنگ درک میکند، «نقشه مهندسی فرهنگی» را تدوین و تصویب کرده است. این آییننامه منتشر نشده و در اختیار رسانهها قرار نگرفته است.
به گفته محسن پرویز «سبک زندگی به عنوان یک گفتمان کلان که دارای دامنه وسیعی است برای تحقق به مهندسی فرهنگی نیاز دارد و مهندسی فرهنگی هم بدون حاکمیت سبک زندگی اسلامی ایرانی غیر قابل تحقق است.»
او گفته است: «شورای عالی انقلاب فرهنگی با یک کار گسترده وظیفه خود را در تدوین و تصویب نقشه مهندسی فرهنگی به انجام رسانیده و هم اکنون نوبت سایر دستگاهها است که وارد میدان شوند.»
نظرها
jamal
طالبانیسم. برادران ٬قرن ۲۱ است . دوره قرون وسطی و حکومت مذهبی قرنهاست سپری شده.
یولدان گچن..
بنظرم این فکر شماست که هنوز هم در دوره قرون وسطی سیر میکند!!!!!!
شوییچی
...میریم که شاهد ظهور "نئو-کمونیسم اسلامی " در قرن 21 باشیم...