صدمین شماره «نگاه نو» منتشر شد
صدمین شماره فصلنامه اجتماعی، فرهنگی، هنری و ادبی «نگاه نو» به سردبیری علی میرزایی، در اسفند ماه، در آخرین روزهای سال ۱۳۹۲ منتشر شده است.
صدمین شماره فصلنامه اجتماعی، فرهنگی، هنری و ادبی «نگاه نو» به سردبیری علی میرزایی، در اسفند ماه، در آخرین روزهای سال ۱۳۹۲ در ۲۶۵ صفحه منتشر شده است.
علی میرزایی، روزنامهنگار و سردبیر فصلنامه «نگاه نو» به مناسبت صدمین شماره این نشریه در یادداشتی مینویسد:«خط مشى اصلى در برنامهریزى و انتشار نگاه نو، از نخستین روز انتشار تا امروز، این بوده است که این نشریه، بدون سمتگیرى سیاسى، در چارچوب قانون، خدمتگزار دانش، حقیقت، و آزادى باشد؛ مستقل بماند؛ خردورزى را تبلیغ کند؛ دروغ نگوید؛ مجیز نگوید؛ جنجالآفرینى نکند؛ سردبیر در اجراى وظیفهاش جدّى باشد و به مقالههاى بىمایه و بىسروته و نامعتبر، و آثارى که پدیدآورندگان آنها "دروازهبانى" شعور خوانندگان را دستکم بگیرند، تکرار مکررات مىکنند، یا با مطالب بىمعنا و بىبنیه سرشار از واژهها و تعابیر مغلق ولى پوک خوانندگان را مرعوب مىکنند، اجازه عبور و انتشار ندهد؛ مقالههاى فلهاى چاپ نکند؛ نان قرض ندهد، حتى به بهاى رنجاندن صمیمىترین دوستان خود؛ عوامفریبى نکند و فریفته عوام هم نشود؛ به نقش پیشگامى خود آگاه باشد؛ مشوق و مؤید خشونت، استبداد، تکصدایى، و تحجر نباشد؛ اهل مدارا باشد؛ به چندصدایى در عمل احترام بگذارد؛ از طرح نظرات مخالف نهراسد؛ و در عین حال از افراطىگرى، ضمن پاىبندى به اصول، بپرهیزد؛ ارگان و بلندگوى هیچ حزب و دسته و گروه و گرایش و محفل سیاسى و وابسته به هیچکدام نباشد؛ براى منافع ملى اولویت و ارزش قائل باشد؛ به بالندگى فکرى خوانندگان یارى برساند و به وسعت و ژرفاى بینش ایشان بیفزاید؛ به عنوان رسانهاى کارآمد و صادق، میان پدیدآورندگان آثار و خوانندگان آن آثار پیوند سازنده و سودمند برقرار کند؛ روحیه امید به آینده را در خوانندگان تقویت کند؛ به جوانان مستعد میدان بدهد؛ و توسعه را (در معناى وسیع، نه فقط اقتصادى، بلکه از عمران و آبادانى بگیرید تا توسعه اجتماعى و توسعه انسانى و توسعه فرهنگى) دغدغه اصلى خود بداند؛ چرا که تمامى گرفتارى ما از توسعهنیافتگى است.»
و سپس به دشواری انتشار منظم یک نشریه مستقل در سایه مشکلات روزافزون اقتصادی مردم اشاره میکند و مینویسد: «ایستاندن و ایستادن مردم در صفهاى طولانى (در برابر دوربینهاى تلویزیون!) براى دریافت "سبد کالا" نشانه ژرفای فاجعهاى است که بر ملت این سرزمین نفتخیز و گازخیز که هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیاست، آوار شده است. در این وضعیت، توقع خرید مطبوعات دانشورانه روشنفکرانه از مردم، غیرعاقلانه است؛ با این حال نگاه نو به حیات مستقل خود ادامه داد، پاى پس نکشید، گردن کج نکرد، عجز و لابه نکرد، همکاران هم پشتیبانى و پایدارى کردند.»
در صدمین شماره «نگاه نو» در فصل «اندیشهها و دیدگاهها» دو جستار منتشر شده است: «فلسفه تاریخ» از گئورگ ويلهلم فريدريش هگل به ترجمه عزت الله فولادوند و «اخلاق، سیاست، انسانیت، گشتی در دنیای کانت» نوشته فخرالدین عظیمی.
«پشت پرده مذاکرات نفت» نوشته محمد علی موحد و دعوت از ديكتاتور براى پذيرش حقوق سياسى مردم از محمدحسين خسروپناه در بخش تاریخ معاصر ایران نشریه «نگاه نو» آمده است.
«سرمایهدارى به بهشت نمى رود» عنوان گفتوگویی است که على میرزائى با دکتر محمد مالجو، اقتصاددان دگراندیش انجام داده است. در این گفتوگو با زندگی، تحصیلات و اندیشههای آقای مالجو آشنا میشویم.
در بخش ادبی فصلنامه «نگاه نو» شعرهایى از محمدرضا شفیعى کدکنى و داستان کوتاهی از گلی ترقی منتشر شده. همچنین علیرضا میرعلی به زندگی و آثار عبدالوهاب شهیدی پرداخته و پرویز دوایی هم ترجمه داستان کوتاهی از بهومیل هرابال را منتشر کرده است.
نقدهایی از خسرو باقری، الوند بهاری و علی حصوری در بخش نقد و نظر صدمین شماره نگاه نو منتشر شده است.
در بخش معرفی کتاب، محمدرحیم اخوت، محمدحسین خسروپناه، آبتین گلکار، عبدالحسین آذرنگ، مسعود احمدى، هرمز همایونپور، اسماعیل عباسى، فهیمه محفوظ، کاوه بیات، عنایت سمیعى، کامران فانى و محبوبه موسوى، هر یک به دعوت نگاه نو یک کتاب چاپ نخست، به زبان فارسی (تألیف یا ترجمه) را از میان کتابهایی که در فاصله آذرماه ۱۳۹۱ تا پایان آذرماه ۱۳۹۲ خوانده و پسندیدهاند، معرفی کردهاند.
پایانبخش «نگاه نو» تأملی در رویدادهای اجتماعی و فرهنگی فصل است و همچنین کاریکاتوری از حسن کریمزاده.
نظرها
نظری وجود ندارد.