نام دو مسافر ایرانی بوئینگ ۷۷۷ اعلام شد
پوریا نورمحمد ۱۹ ساله و محمدرضا دلاور ۲۹ ساله مسافران ایرانی پوئینگ مفقودشده هستند که با گذرنامه جعلی اتریشی و ایتالیایی سوار هواپیما شدهاند. اینترپل احتمال اقدام تروریستی این دو را رد کرده است.
پلیس مالزی میگوید پوریا نور محمدی ۱۹ ساله و محمدرضا دلاور ۲۹ ساله، اسامی دو ایرانی هستند که قصد داشتند با پاسپورت جعلی اتریشی و ایتالیایی خود را به اروپا برسانند.
در این میان ارتش مالزی اعلام کرد که توانسته با کمک رادار، رد هواپیمای مفقود شده را در تنگه مالاکا بیابد که صدها کیلومتر از مسیر اولیه آن دورتر است.
پلیس مالزی تصاویر دو مسافر ایرانی را که با گذرنامه تقلبی سوار هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ شدهاند، منتشر کرد. نام این دو پوریا نورمحمدی ۱۹ و سید محمدرضا دلاور ۲۹ ساله عنوان شده است.
پلیس مالزی میگوید این دو همراه هم سوار هواپیما شدهاند و میخواستهاند پس از رسیدن به پکن با پرواز دیگری خود را به فرانکفورت و کپنهاگ برسانند. مقصد نهایی پوریا محمدی شهر فرانکفورت و مقصد محمدرضا دلاور شهر کپنهاگ بوده است.
خالد ابوبکر، رئیس پلیس مالزی پیشتر گفته بود که پوریا قصد داشته با یک پرواز از کوالالامپور و از طریق پکن و آمستردام خود را به فرانکفورت برساند و تقاضای پناهندگی بدهد. مادر این جوان که در آلمان سکونت دارد، این خبر را در تماس با پلیس مالزی تایید کرده است.
بلیط های دو مسافر ایرانی از آژانسی در شهر پاتایا در تایلند خریداری شدهاند. به تاکید رئیس پلیس این شهر نیز، اقدام تروریستی منتفی است زیرا خریداران تنها در صدد یافتن بلیط ارزان بودهاند. او گفته است: «برای اقدام تروریستی باید مقصد و شرکت هواپیمایی معینی در نظر گرفته میشد در حالیکه این دو تنها به دنبال یک بلیط ارزان بودهاند و برایشان فرقی نمیکرده که با چه ارلاین یا از مسیری پرواز کنند.»
خالد ابوبکر، رئیس پلیس مالزی نیز گفته است، نشانهای وجود ندارد که این دو عضو گروههای تروریستی بوده باشند بلکه شواهد نشان میدهند که این دو تنها قصد رساندن خود به اروپا را با گذرنامه تقلبی داشتهاند.
سرنوشت هواپیما و مسافران هواپیمای مالزیایی هنوز در چهارمین روز مفقود شدن آن روشن نشده است. در حال حاضر محدوده جستجو بر ساحل غربی مالزی متمرکز شده است. منطقهای که گمان میرود هواپیما بر فراز آن سقوط کرده باشد، چهارصد کیلومتر مربع وسعت دارد و عمق آب آن ۴۰۰۰ متر است.
وزارت خارجه ایران نیز در مورد حضور دو ایرانی در هواپیمای مفقود شده موضعگیری کرد. مرضیه افخم سخنگوی این وزارتخانه با خانواده مسافران بوئینگ ۷۷۷ ابراز همدردی کرده و گفته که مسئله از طرف سفارت ایران در کوالالامپور در دست پیگیری است.
افخم در مورد گذرنامههای تقلبی نیز گفته است که "بحث قاچاق انسان" یکی از دغدغههای جدی ایران به شمار میآید.
ارتش مالزی روز سهشنبه ۱۱ مارس اعلام کرد که رد هواپیما را با استفاده از رادار در تنگه مالاکا یافته است. این تنگه صدها کیلومتر دورتر از جایی است که هواپیما ارتباط خود را با مرکز کنترل از دست داده بود.
نظرها
ستاره
خانم افخم خودشان را به کوچه علی چپ می زنند،این اسمش قاچاق انسان نیست فرار جوانان بی آینده از ایران اسلامیست.کسی که این دو را نمی خواسته بدزدد .
مسلمان دروغگو
بیچاره جوانان ایرانی که به خاطر فرار از جهنم جمهوری اسلامی جانشان را هزینه میکنند.
Majid
و رژیم حاکم در کشور که بویی از انسانیت نبرده دغدغه ای غیر از چاق شدن خود به توسل بهر گونه قاچاق و جنایت ممکن دیگر ندارد! و بر طبق قاچاقچی معظم و افخم افخمات عالم «کش » دادن اخبار قاچاق ممنوع!
sima
در حالی که شبکه خبری الجزیره میگوید اسنادی بهدست آورده که نشاندهنده دست داشتن ایران در پرونده انفجار هواپیما بر فراز شهر لاکربی اسکاتلند حدود ۲۵ سال پیش است، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز سهشنبه ۲۰ اسفند در نشست خبری خود این گزارش را تکذیب کرد.! وی در ادامه گفت: «طرح مجدد این موضوع هم، ابهامبرانگیز است و تهیه برخی مستندها به عنوان افشاگری و مصاحبه با عوامل مجموعهای است که باعث ابهام نسبت به طرح موضوعی میشود که بحث ایران در این باره کاملاً روشن است. در هر حال ما مجدداً هرگونه دخالت ایران در این موضوع را رد میکنیم.» فیلم مستند و خبر جدید شبکه الجزیره مربوط است به انفجاری که در سال ۱۹۸۸ در یک هواپیمای پانامریکن بر فراز شهر لاکربی اسکاتلند رخ داد و بر اثر آن 270 نفر جان خود را از دست دادند. متهم دانستن ایران در مستند الجزیره در حالی است که معمر قذافی، رییسجمهور وقت لیبی، مسئولیت این انفجار را که حدود ۲۵ سال پیش رخ داده است برعهده گرفت و در این ارتباط ۲٫۷ میلیارد دلار نیز به خانوادههای قربانیان آن غرامت پرداخت. این پرونده در آن زمان به قطع رابطه آمریکا و لیبی انجامید و رژیم قذافی طی سالهای گذشته پس از بحث و جدلهای مفصل حقوقی سرانجام دو متهم لیبیایی را به دادگاهی در اسکاتلند تحویل داد. با این حال در فیلم مستند شبکه الجزیره از قول ابوالقاسم مصباحی، «یک مقام ارشد پیشین در وزارت اطلاعات ایران» که در دهه ۹۰ میلادی از جمهوری اسلامی جدا شده و در آلمان به سر میبرد، آمدهاست که بمبگذاری لاکربی «به دستورحکومت ایران» انجام شده بود. مصباحی در این مستند مدعی است که ایران سفارش این بمبگذاری را به احمد جبرئیل، رهبر جبهه خلق برای آزادی فلسطین، داد و در ادامه، نام کسانی را که به گفته او در این عملیات دست داشتهاند ارائه میدهد. شبکه تلویزیونی الجزیره میگوید صحت «اسنادی» که در این رابطه بهدست آورده از سوی «کارشناسان امنیتی و حقوقی» تایید شدهاست. الجزیره میگوید «تحقیقات» این شبکه نشان میدهد که ایران این اقدام را «به تلافی حمله نیروی دریایی آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران که در ماه ژوئیه همان سال صورت گرفته بود انجام دادهاست.»!!