برگزاری دور جدید مذاکرات هستهای ایران و شش قدرت
محمد جواد ظریف و کاترین اشتون در موضع گیریهای اخیر خود دست یابی به توافق نهایی را محتمل دانستهاند.
دور جدید مذاکرات هستهای میان ایران و «گروه ۱+۵» در وین ادامه مییابد. در این گفتوگوها که بخش نخست آن روز سه شنبه در پایتخت اتریش به پایان رسید، ایران و نمایندگان کشورهای «گروه ۱+۵» (آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه، فرانسه همراه با آلمان) قصد دارند چارچوبی برای توافق نهایی بر سر مناقشه اتمی بیابند که طی ده سال گذشته ادامه داشته است.
به گزارش خبرگزاریها محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست افتتاح مذاکرات حضور یافتند.
به گزارش خبرگزاری اتریش محور بحثهای دو طرف تا روز پنج شنبه استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای برای جمهوری اسلامی، نیروگاه آب سنگین اراک و غنی سازی اورانیوم است.
محمد جواد ظریف و کاترین اشتون در موضع گیریهای اخیر خود دست یابی به توافق نهایی را محتمل دانستهاند. دیپلماتهای اروپایی روز دوشنبه (۱۷ مارس) گفتهاند که در دور جاری گفتوگوها مشخص میشود ایران در «ادعای کاربرد برنامه هسته ایاش برای مقاصد صرفاً صلح آمیز تا چه حد جدی است.»
اولویتهای مذاکره
پس از دور قبلی مذاکرات در ژنو میان ایران و شش قدرت جهانی بر سر تعدیل بعضی از تحریمهای اقتصادی در برابر توقف بخشهایی از برنامه هستهای جمهوری اسلامی به توافق موقت دست یافتند.
در مذاکرات جاری در وین نگرانی از کاربرد نظامی برنامه اتمی از جمله در تأسیسات آب سنگین اراک مطرح است. به گفته محمد جواد ظریف هدف گفتوگوهای جدید اعتمادسازی میان دو طرف بوده و توقف کامل برنامه هستهای موضوع بحث نیست.
طبق گزارش رسانههای ایران آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ضمن استقبال از نتیجه مذاکرات قبلی خواستار توجه تیم مذاکره کننده به «حقوق مشروع ملت ایران» در گفتوگوهای جاری شده است.
وزیر امور خارجه آن کشور همراه با هیئتی از معاونان و دهها خبرنگار در وین حضور یافته است.
نظرها
hamid
.....علی خامنهای، ضمن استقبال از نتیجه مذاکرات قبلی خواستار توجه تیم مذاکره کننده به «حقوق مشروع ملت ایران» در گفتوگوهای جاری شده است...... «حقوق مشروع ملت ایران» یعنی داشتن بمب و موشک است !
hamid
بی بی سی فارسی: ۸۳ سناتور آمریکایی از باراک اوباما خواستند برای مقامات حکومت خامنه ای روشن کند که در صورت به دست نیامدن توافق نهایی بر سر پرونده هسته ای، این کشور با تبعاتی سنگین و از جمله افزایش تحریم های نفتی مواجه خواهد شد. این سناتورها ۱۸ مارس (۲۷ اسفند) با انتشار نامه ای سرگشاده به رئیس جمهور ایالات متحده تاکید کردند: "ما باید به طور صریح برای حکومت خامنه ای روشن کنیم که خودداری از مذاکره و ادامه برنامه تولید سلاح های هسته ای به تحریم های بسیار شدیدتر و از جمله محدودیت های بیشتر بر صدور نفت خام و فرآورده های نفتی منجر می شود."