خامنهای: فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است
دو خطیب نماز جمعه تهران و مشهد در همنوایی با هشدار آیتالله خامنهای نسبت به «رخنههای فرهنگی»، به انتقاد از سیاستهای مطبوعاتی و دانشگاهی دولت روحانی پرداختند.
دو خطیب نماز جمعه تهران و مشهد در همنوایی با هشدار آیتالله خامنهای نسبت به «رخنههای فرهنگی»، به انتقاد از سیاستهای مطبوعاتی و دانشگاهی دولت روحانی پرداختند.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی خود در حرم رضوی در مشهد، سال ۱۳۹۳ را "سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" خواند و در توضیح این شعار گفت: «باید اقتصاد ایران را به گونهای قوی کنیم که هیچ تکانهای در جهان و هیچکس در هیچ جای دنیا چه در امریکا وچه غیر آمریکا نتواند با یک تصمیمگیری و یک نشست و برخاست، بر اقتصاد کشور و معیشت مردم ما اثر بگذارد و این همان اقتصاد مقاومتی است.»
خامنهای افزود که برخی قلمها و زبانها تلاش میکنند با طرح شبهاتی نظیر محدود و محصور شدن اقتصاد ایران، راه مقاوم سازی اقتصاد کشور را سد کنند در حالیکه اقتصاد مقاومتی با جامعه جهانی تعاملی صحیح خواهد داشت.
او در تشریح اهمیت فرهنگ نیز گفت: «فرهنگ مثل هوایی است که چه بخواهیم چه نخواهیم باید تنفس کنیم. بنابراین اگر تمیز باشد یا آلوده، اثر متفاوتی بر جامعه و کشور خواهد داشت.»
او فرهنگ را از اقتصاد هم مهمتر دانست و از تأثیر بیبدیل فرهنگ در نگاه مردم به مسائلی نظیر تولید داخلی، قانونگرایی و خانواده یاد کرد: «همه رفتارهای روزمره، عادات و نگاه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی مردم از فرهنگ آنها الهام میگیرد.»
خامنهای خواستار آن شد که مسئولان فرهنگی، با حساسیت و هوشیاری مراقب رخنههای بسیار خطرناک فرهنگی باشند و به وظایف ایجابی و دفاعی خود در این زمینه عمل کنند.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنان خود به مصادیق رخنههای فرهنگی اشاره نکرد، اما خطیب نماز جمعه تهران، به موازات سخنان او از مسئولان فرهنگی کشور خواست که مراقب روزنامهها باشند.
نگرانی از توطئههای فرهنگی
آیتالله صدیقی در نماز جمعه تهران در روز اول فروردین گفت: «من از بعضی مسئولان گله دارم که چرا وقتی روزنامهای به آیات الاهی توهین و تا مرز ارتداد پیش میرود و به فرهنگ ما دستاندازی میکنند، در صورت بسته شدن آن انتقاد میکنند، اما از آن سو، سعه صدر در برابر انتقاد دیگران را ندارند و روزنامههایی که انتقاد میکنند را نیز توقیف میکنند.»
اشاره صدیقی به هفته نامه "۹ دی" به مدیر مسئولی حمید رسایی است که حکم توقیف آن روز سهشنبه ۲۷ اسفند صادر شد. دلیل توقیف این هفتهنامه که نظرات اصولگرایان تندرو را پوشش میدهد، انتشار مطالبی علیه سیاستهای هستهای، فرهنگی و اقتصادی دولت یازدهم عنوان شده است و اشاره دیگر او به هفتهنامه "آسمان" که به دلیل انتشار مطلبی در مذمت "قصاص" توقیف شد.
علمالهدی، امام جمعه مشهد نیز در اول فروردین و در تأویل سخنان خامنهای گفت: «قدرتهای فرصتطلب وقتی میتوانند در این نظام سهمی داشته باشند که وابستگی مردم به دینشان کم شود. بنا براین سعی میکنند لائیسم را در کشور گسترش دهند.»
علمالهدی افزود: «اینکه مقام معظم رهبری میفرمایند من از فرهنگ نگرانم به مسائل امروز کشور بر میگردد. مگر در دو سال قبل جریانات لائیک نبودند. پس چرا رهبری آن زمان چنین فرمایشی را نفرمودند؟»
امام جمعه مشهد خود به این سوال جواب داد و گفت: «دلیل این نگرانی آن است که پشت سر جریانات فرهنگی توطئههای زیادی وجود دارد و در واقع رهبری از این توطئهها نگران هستند. او ادامه داد که ایشان نگران دانشگاههای کشور نیز هستند چرا که امروز کسانی به دانشگاهها بازگشتهاند که مشکلات اخلاقی داشته و یا فعالیتهای نادرستی در برخی گروهها داشتهاند.»
به نظر میرسد تلاش دولت روحانی برای اندک گشایشی در فضای فرهنگی و اجتماعی، از نخستین روز سال نو آماج انتقاد و کنایه شده باشد.
این اشارهها به تصمیمهایی باز میگردند که مقامات وزارت علوم دولت یازدهم گرفتهاند و برخی اساتید اخراج شده یا زودتر از موعد بازنشسته شده را به کار فراخواندهاند. آنها به گروهی از دانشجویان محروم از تحصیل موسوم به دانشجویان "ستارهدار" نیز فرصت بازگشت به محیط آموزشی را دادهاند. این گروه از دانشجویان کسانی هستند که به دلیل فعالیتهای صنفی یا سیاسی در دوران هشت ساله احمدینژاد، از سوی کمیتههای انضباطی دانشگاهها حکم اخراج دریافت کردهاند.
نظرها
esi
هیچ جریانی مثل .. حکومت اسلامی آ یین پاک . تشییه و رحانیت را به لجن نکشید!!!!!؟؟؟؟ ماوشما کثاتها رفتنی هستیم آما بوی گند شما .قرنها مشام ملتها را آزار خواهد ذاد !!! شما اراذل دشمن خدا هستید چون دروغغغغغغغگو هستید..... لعنت خدا بر دجال....!!!؟؟؟
Majid
«باید اقتصاد ایران را به گونهای قوی کنیم که هیچ تکانهای در جهان و هیچکس در هیچ جای دنیا چه در امریکا وچه غیر آمریکا نتواند با یک تصمیمگیری و یک نشست و برخاست، بر اقتصاد کشور و معیشت مردم ما اثر بگذارد و این همان اقتصاد مقاومتی است.»
Majid
«باید اقتصاد ایران را به گونهای قوی کنیم که هیچ تکانهای در جهان و هیچکس در هیچ جای دنیا چه در امریکا وچه غیر آمریکا نتواند با یک تصمیمگیری و یک نشست و برخاست، بر اقتصاد کشور و معیشت مردم ما اثر بگذارد و این همان اقتصاد مقاومتی است.» و چگونه «باید» این گونه را قوی کنیم؟؟؟ خامنه چون دیگران آخوندها فقط اهل شعار است و «باید» «باید» کردن بدون آنکه قادر به ارائه راه حل باشد. تنها «باید» موثر که شاید وضع اقتصادی و دیگر اوضاع کشور را بهبود بخشد برکناری خامنه و احزاب اوست و بر سر کار آمدن رهبری که بداند معنای رهبری را.
بهنام
توهم از بین نرفته بلکه بیشتر هم شده است . این شعارها و طرحهای پوچ و توخالی هم مثل شعارها و طرحهای توخالی قبلی به شکست می انجامد و بیشتر جنبه شعاری داشته و دارد . اقتصاد با فرمولهای ریاضی و نظریات اقتصاد دانان برجسته پیش میرود ، نه یک بی سواد پر مدعا .
sina
جواد مومنی معاون اجرایی زندان اوین که خود را با افتخار "لاجوردی دوم" می نامد. او تصویری از "اسدالله لاجوردی" بر روی میز کارش دارد و خود را شاگرد کوچک آن "استاد" می داند. بارها در جمع زندانیان افسوس خود را چنین بیان کرده است: "حیف که حالا نمی شود آن جوری که باید با شماها برخورد کرد، حیف که دستمان بسته است". در بخشی از این خبر که توسط م.ج. اختصاصا برای خبرنامه ی گویا ارسال شده است می خوانیم: «زندانیان اوین، چه سیاسی و چه محکومان جرایم عادی او را به خوبی می شناسند. چهره او آخرین تصویری است که محکومان به اعدام طی قریب به سی سال گذشته در زندان اوین به چشم دیده اند. او در پناه دیوارهای بلند اوین در سحرگاه اعدام نیازی به پوشاندن چهره اش ندارد
Dariush
اقتصاد همچنان مال خره!