ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمید ابوطالبی، سفیر جدید ایران در سازمان ملل

حسن روحانی، رئيس جمهوری ایران،

حسن روحانی، رئيس جمهوری ایران، حميد ابوطالبی را به عنوان سفير جديد ايران در سازمان ملل انتخاب کرده است. حميد ابوطالبی ديپلماتی کهنه‌کار است که پيش از اين پست‌هايی کليدی را‌ در اروپا به عهده گرفته است.

به گفته یک دیپلمات غربی ابوطالبی از چهره‌های نزدیک به هاشمی رفسنجانی است

ابوطالبی پيش از اين به عنوان سفير ايران در ايتاليا، بلژيک و استراليا مشغول فعاليت بوده است. او اکنون به جای محمد خزاعی انتخاب می‌شود. ابوطالبی کار خود را کمی پس از انقلاب ۱۳۵۷ آغاز کرد.

يک ديپلمات غربی به شرط ناشناس ماندن به خبرگزاری «رويترز» گفته «ابوطالبی با محافل نزديک به هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی در ارتباط بوده است.»

ابوطالبی همچنين از اعضای دستگاه ديپلماسی محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهوری پيشين، نيز به شمار می‌آمد، هرچند وی از چهره‌های نزديک به احمدی‌نژاد نبود.

با اين حال به گفته ديپلمات غربی، حميد ابوطالبی برای نقشی که در مذاکرات مخفيانه تهران و واشینگتن بازی کرد، شناخته شده نيست. مذاکرات مخفيانه‌ای که راه را برای توافق ايران در مذاکرات ژنو و گروه «۵+۱» باز کرد.

در اين مذاکرات ايران توافق کرد که در ازای توقف برخی از فعاليت‌های حساس هسته‌ای، بخشی از تحريم‌ها عليه اين کشور برداشته شود.

تهران اتهامات کشورهای غربی و متحدان آنها را درباره توسعه مخفيانه توانايی توليد سلاح‌های هسته‌ای تحت پوشش برنامه‌ای غيرنظامی رد می‌کند.

محمد خزائی، همچون نمايندگان کره شمالی و سوريه در سازمان ملل، دارای محدوديت رفت و آمد در نيويورک بود

اکنون در صورتی که ايالات متحده آمريکا به نماينده جديد ايران در سازمان ملل ويزا دهد، وی جايگزين خزائی می‌شود.

خزائی از سوی هیئتهای نمايندگی غربی در سازمان ملل به عنوان ديپلماتی نسبتاَ ميانه‌رو شناخته می‌شد.  او از سال ۱۳۸۶ تاکنون و پس از محمد جواد ظريف، نماينده ايران در سازمان ملل بود.

همزمان يک منبع ايرانی که خواست نامش فاش نشود، در گفت وگو با رويترز انتخاب ابوطالبی را مربوط به چندين ماه پيش دانسته است.

ديپلمات‌های ايرانی در سازمان ملل، همچون نمايندگان کره شمالی و سوريه، دارای محدوديت رفت و آمد در نيويورک هستند.

به گفته ديپلمات ناشناس غربی، نمايندگان ايران در سازمان ملل مأموريت جابه‌جايی پيام‌های غيررسمی بين تهران و واشینگتن را در مسائل حساسی مانند بحران گروگان گيری يا مذاکرات هسته‌ای انجام می‌دهند.

ايالات متحده آمريکا از سال ۱۳۵۸ و به دنبال حادثه گروگان‌گيری در سفارت اين کشور در تهران، روابط ديپلماتيک خود را با دولت ايران قطع کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • faryad

    بنا بر گزارش‌هایی که روز شنبه نهم فروردین از سوی خبرگزاری رویترز منتشر شده حسن روحانی،حمید ابوطالبی را به عنوان نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد به عنوان جانشین محمد خزاعی برگزیده‌است. یک روز پس از انتشار این خبر، وب‌سایت بلومبرگ نوشت که حمید ابوطالبی در گروه «دانشجویان پیرو خط امام» عضویت داشته‌است؛ همان گروهی که در سیزده آبان ۵۸ سفارت آمریکا در تهران را به اشغال خود درآوردند! حمید ابوطالبی در زمان ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد نیز دیپلمات بود!