۱۴ رشته ورزشی زنان ایران در بازیهای آسیایی اینچئون
ملیپوشان ۱۴ رشته ورزشی زنان ایران، از ۲۸ شهریورماه سال جاری در هفدهمین دوره بازیهای آسیایی در شهر اینچئون کره جنوبی شرکت خواهند کرد.
ملیپوشان ۱۴ رشته ورزشی زنان ایران در هفدهمین دوره بازیهای آسیایی شرکت خواهند کرد. این رقابتهای ورزشی از ۲۸ شهریورماه سال جاری به میزبانی کره جنوبی در شهر اینچئون برگزار خواهد شد.
رباب شهریان، معاون امور ورزش بانوان وزیر ورزش و جوانان درگفتوگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) ضمن اعلام این خبر گفت: «تیمهای تیراندازی با کمان، تکواندو، تیراندازی، شمشیربازی (اسلحه سابر)، ووشو، دو و میدانی، قایقرانی، کاراته و کبدی شانس دریافت مدال دارند.»
نایب رئیس کمیته ملی المپیک رشتههای فوتبال، تنیس روی میز، دوچرخهسواری، بدمینتون و جودو را در گروه رشتههای توسعهای خواند و گفت: «این رشتهها نیز در این رقابت ها با هدف تقویت جایگاه ورزش زنان حضور دارند.»
به گفته وی، اعزام این تیمها به بازیهای آسیایی اینچئون، به «ارتقای جایگاه ورزشی زنان کشورهای مسلمان» و همچنین افزایش «تجربه»، «آمادگی» و «خودباوری ورزشکاران» کمک میکند.
معاون امور ورزش بانوان وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد که «امکان دارد یک یا دو رشته نیز به این فهرست اضافه شود تا در کنار توجه به بحث کیفی حضور ورزشکاران در بازیهای آسیایی اینچئون به بحث کمی و حضور زنان ورزشکار مسلمان در میدان ورزشی برون مرزی نیز توجه شود».
خبر اعزام ورزشکاران ۱۴ رشته ورزشی زنان در حالی اعلام شده است که چندی پیش، در اسفندماه گذشته، اعلام شد فهرستی شامل ۶۷ نفر از بازیکنان، مربیان، داوران، سرپرستان و مسئولان فوتبال و فوتسال زنان از سوی وزارت ورزش تهیه شده است که همگی باید به تدریج از این دو رشته ورزشی کنار بروند.
به ۶۷ نفر یادشده به طور غیر رسمی اعلام شد که «مشکل حراستی» دارند. همچنین چند نفر از نیروهای اصلی فوتبال و فوتسال زنان در فدراسیون فوتبال ایران با نامه محرمانه حراست وزارت ورزش، از کار اخراج شدند. فاطمه علیپور مسئول کمیته مسابقات زنان و غزال سرشار ناظر داوری ازجمله این نیروها بودند.
محرومیت این ورزشکاران در پی ماجرای پرابهام محرومیت شماری از بازیکنان عرصه فوتبال و فوتسال ایران صورت گرفت که به روایت رسمی، دچار «ابهام جنسیتی»اند.
پانزدهم بهمنماه سال ۱۳۹۲ خورشیدی نیز احمد هاشمیان رئیس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال، اعلام کرده بود که دستورالعمل تعیین جنسیت ورزشکاران زن در باشگاههایی که در حوزه فوتبال یا فوتسال زنان تیمداری میکنند، به مرحله اجرا رسیده است. او گفته بود تاکنون هفت فوتبالیست و فوتسالیست زن از حضور در مسابقات محروم شدهاند.
فریده شجاعی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال ایران، اما خبر یادشده را تکذیب کرده و گفته بود از حضور بازیکنانی که ابهام جنسیتی دارند بیاطلاع است و حتی نمیداند چه کسانی از ادامه فعالیت محروم شدهاند.
در پی محرومیت شماری از دستاندرکاران فوتبال و فوتسال زنان شهرزاد مظفر سرمربی سابق تیم ملی فوتسال زنان ایران و مریم ایراندوست مربی تیم ملی فوتبال زنان در کمتر از یک ماه از سمت خود استعفا دادند.
شهرزاد مظفر درباره علت استعفایش از تیم ملی فوتسال زنان در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران گفت که نتوانسته است «حق و حقوق بازیکنانش را پس از کسب موفقیت در مسابقات مختلف از جمله به دست آوردن نایب قهرمانی در مسابقات داخل سالن آسیا» بگیرد.
وی در این گفتوگو بر دلسردی و بیانگیزه شده بازیکنان تیم فوتسال زنان، عدم توجه مسئولان به موفقیتهای ورزش زنان و اجرا نشدن وعدههای مطرح شده تاکید کرده بود.
مریم ایراندوست، مربی تیم ملی فوتبال زنان نیز روز سهشنبه سیزدهم اسفندماه، «بیبرنامه بودن فدراسیون فوتبال برای تیم ملی فوتبال زنان در رده بزرگسال»، «تعویق مسابقات غرب آسیا» و «عدم برگزاری اردوهای پیشبینی شده برای تیم ملی فوتبال زنان» را ازجمله دلایل استعفای خود مطرح کرده است.
نظرها
faryad
این کلاه شناست که به زور سرشان کرده اند؟
آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفتروز نامه حقوق بشری زنان ـ شماره ۴۰-۴۱
[…] ۱۴ رشته ورزشی زنان ایران در بازیهای آسیایی اینچئون رادیو زمانه، ۷ اپریل ملیپوشان ۱۴ رشته ورزشی زنان ایران در هفدهمین دوره بازی های آسیایی شرکت خواهند کرد. این رقابتهای ورزشی از ۲۸ شهریورماه سال جاری به میزبانی کره جنوبی در شهر اینچئون برگزار خواهد شد. […]