«قيمت مسکن در ایران افزايش میيابد»
جمشيد برزگر، رئيس کانون انبوهسازان
جمشيد برزگر، رئيس کانون انبوهسازان ایران، گفت با آغاز اجرای مرحله دوم هدفمندی يارانهها و افزايش قيمت حاملهای انرژی، قيمت مسکن در کشور افزايش میيابد.
بهگزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، جمشيد برزگر با اعلام این خبر درباره تأثير اجرای مرحله دوم هدفمندی يارانهها در بازار مسکن گفت: «با اجرای فاز دوم هدفمندی يارانهها و افزايش قيمت حاملهای انرژی، با افزايش حدود ۲۵ درصدی قيمتها مواجه خواهيم بود و اين ميزان تا حدودی برای همه پذيرفته شده است.»
وی ضمن بیان اینکه بازار مسکن در رکود بهسر میبرد افزود: «با وجود اينکه بخشی از مصالح ساختمانی قبل از شروع سال جديد با روند افزايش قيمت روبهرو بودند بايد هر چه سريعتر بعد از تورم ۲۵ درصدی ناشی از افزايش قيمت حاملهای انرژی، قيمتهای نهايی اعلام شود.»
بهگفته وی از سال ۸۹ به بعد هيچ تسهيلاتی برای ساماندهی بخش مسکن داده نشده و با روی کار آمدن دولت حسن روحانی و اعلام افزايش ۲۰ درصدی تسهيلات باز هم «کسی جرأت جلو رفتن در اين بخش را ندارد».
رئيس کانون انبوهسازان کشور همچنین گفت: «تقاضا برای مسکن بالا رفته ولی همچنان اين بخش با بیتوجهی مسئولان مواجه است در همين راستا اجاره بهای مسکن هم روز به روز بالا میرود در حالی که همچنان افزايش تقاضا وجود دارد وارد انبوهسازی نمیشويم.»
این سخنان در حالی بیان می شود که وبسایت «خبرآنلاین» در گزارشی نوشت: «در حالی که رکود، بيشترين تأثير را بر بازار مسکن امسال گذاشته است اغلب صاحبنظران اين بخش معتقدند رکود تا پايان امسال ادامه دارد. اما ديگر افزايش قيمتی پيشبينی نمیشود و فقط حباب قيمتها شکسته میشود.»
در این گزارش با اشاره به کاهش حجم معاملات مسکن در سال ۱۳۹۲ نسبت به سال قبل از آن، آمده است: «برخی از کارشناسان بر اين باورند سال جاری سال خروج از رکود و رونق معاملات خريد و فروش خواهد بود چراکه تعداد پروانههای صادر شده طی دو سال گذشته با افزايش همراه بوده است و اين افزايش ساخت و ساز خود میتواند بر تعديل قيمتها مؤثر باشد.»
نظرها
علی
انبوه سازان در ایران تمام تلاش خود را می کنند تا بدون آنکه از سودهای وحشتناک و غیر عادی خودا کم کنند از رکود فعلی بیرون بیایند. برای همین بسیار بر بالا رفتن قیمت مسکن تاکید می کنند. اما رکود فعلی نه ناشی ازعدم نیاز به خرید مسکن که به علت پایین بودن قدرت خرید مردم است. این وضعیت یا با وام های دولتی حل خواهد شد یا با پایین تر آمدن سود فروش زمین و ساخت مسکن
مسعود
مشکل خرید مسکن هیچگاه با وام دولتی حل نشده.. من نه خریدارم و نه فروشنده ولی در چند ماه آینده قیمت ها بالا میره. دلیلش هم افزایش بیست تا سی درصدی قیمت حاملهای انرژی مثل گاز و برق است. مثل روز روشنه که کارخانه های سیمان و آهن که شدید انرژی مصرف میکنن قیمت محصولاتشان را بالا میبرن و بالطبع این در قیمت محصول نهایی یعنی مسکن تاثیر میگذاره. دو دو تا چهار تا.
بهنام
با توجه به تورم موجود و تورمی که با گران شدن سوخت اضلفه می گردد ، قیمت مسکن باز هم افزایش پیدا میکند ، ولو اینکه راکد باشد . فکر نمیکنم انبوه سازان با این نظریات بدنبال افزایش سود باشند و به نظر میرسد عینیت و واقعیت را بیان میکنند . بهترین موقع خرید مسکن همانطور که قبلآ اعلام کرده بودند بهمن و اسفند سال گذشته بود ، ولی جماعت خوشبین به امید اینکه شعارهای خوش بینانه دولت درست از آب در بیاید ، دست روی دست گذاشتند و الان پشیمان هستند ، چرا که الان با قیمتهای سال قبل کسی فروشنده نیست و به طور مثال خانه کلنگی که قیمت واقعی آن متری چهار میلیون و دویست هزار تومان بود و مالک حاضر بود حتی متری چهار میلیون هم بفروشد ، با تردید خریداران متعدد فروش نرفته و الان کلیه خریداران قبلی پشیمان شده و مالک هم حاضر نیست کمتر از چهار میلیون و پانصد هزار تومان کمتر بدهد و حتی بعد از افزایش قیمتها حتمآ رقم بالاتر خواهد رفت .