ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«عقب‌نشینی» دولت در مورد دفن پیکر ريچارد فرای

با افزایش فشارهای نیروهای تندرو، علی جنتی، وزیر ارشاد گفت دولت وصی فرای نیست و هر کس وصی اوست به وصیت‌اش عمل کند.

در پی فشارهای اخیر نیروهای مخالف دولت برای جلوگیری از دفن پیکر ریچارد فرای، ایران‌شناس آمریکایی، اکنون صحبت از «عقب‌نشینی» دولت در این‌باره می‌شود.

علی جنتی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران: دولت جديد وصی ريچارد فرای محسوب نمی‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، علی جنتی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران روز پنج‌شنبه ۲۸فروردين‌ماه در حاشيه‌ بازديد از مراحل آماده‌سازی نمايشگاه بين‌المللی کتاب تهران درباره‌ سرنوشت دفن ريچارد فرای، گفت: «دولت جديد وصی ريچارد فرای محسوب نمی‌شود.»

جنتی افزود: «ممکن است هر کس وصيت کند جايی دفنش کنند، هر کس وصی ايشان است برود و به وصيت ايشان عمل کند.»

ریچارد نلسون فرای، ایران‌شناس و شرق‌شناس آمریکایی هفتم فروردین‌ماه سال جاری در ۹۴سالگی در شهر بوستون درگذشت. او بنیانگذار کرسی مطالعات ایرانی در دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد بود.

وی به دلیل علاقه‌اش به ایران وصیت کرده بود که در کنار زاینده‌رود دفن شود. محمود احمدی‌نژاد، رئيس دولت وقت ايران نیز قول داده بود که فرای در این محل دفن شود. اما دفن وی اکنون با مخالفت‌های جدی مخالفان دولت روبه‌رو شده است.

اکنون پس از گذشت ۲۱ روز از مرگ این شرق‌شناس، هنوز تصمیمی در این‌باره گرفته نشده است.

پیش از اظهارات وزیر ارشاد در این‌باره، دو روز پیش نیز يک منيع آگاه در کميسيون فرهنگی مجلس که نخواست نامش فاش شود در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران، ايلنا، از عقب‌نشينی دولت در اين‌ مورد خبر داده بود.

این مبنع آگاه از تغيير تصميم دولت یازدهم نسبت به دفن فرای در حاشيه زاينده‌رود خبر داد و گفت: «عقب‌نشينی دولت در اين مسأله کار درستی نيست. اگرچه با توهين‌های صورت گرفته دفن ريچاد فرای ديگر در اين مکان صحيح نيست.»

صحنه‌ای از اعتراض گروهی از اصول‌گرایان در نزدیکی آرامگاه آرتور پوپ در اصفهان

چند روز پیش نیز نامه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران مبنی بر پیگیری وصیت ریچارد فرای از سوی منابع دولتی تکذیب شد.

در روزهای اخیر برخی از نمايندگان مجلس ایران بدون ارائه مدرکی، ريچارد فرای را «جاسوس» خوانده بودند و نیروهای تندرو اسلامی تجمع‌هايی در کنار مقبره آرتور آپهم پوپ، مورخ شهیر آمریکایی آثار هنری ایران، در اصفهان برگزار کردند که در آن با سر دادن شعار و دست‌نوشته‌هايی خواهان جلوگيری از دفن ريچاد فرای شدند.

روابط‌ عمومی سازمان ميراث فرهنگی‏‌، صنايع دستی و گردشگری ایران نیز تنها به اعلام این‌که اين مسأله توسط وزارت امور خارجه در حال پيگيری است و این سازمان در اين زمينه موضع رسمی ندارد، بسنده کرد.

این در حالی است که برخی از اصولگرایان با دفن ریچارد فرای در کنار زاینده‌رود موافق‌اند.

علی مطهری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس یک هفته پیش از دولت خواست که اجازه دفن فرای در کنار زاینده‌رود را صادر کند.

علی مطهری گفت: «واکنش‌هایی که نسبت به فرای و دفن نشدن وی در زاینده‌رود وجود دارد مواضع کمیسیون فرهنگی مجلس نیست و شخصاً این موضوع را قبول ندارم.»

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ايرنا، که مواضع دولت ایران را بازتاب می‌دهد روز پنج‌شنبه ۲۸فروردين‌ماه در مطلبی به تمجید از ریچارد فرای پرداخت و اعلام کرد همسر فرای که ايرانی است به‌تازگی گفته است در صورت ممکن نشدن دفن پيکر فرای در اصفهان، می‌توان وی را در نارنجستان قوام در شيراز دفن کرد.

به نظر می‌رسد مخالفان دفن پیکر ریچارد فرای، آمریکایی بودن وی را دلیل بر «جاسوس» بودن او می‌دانند و دفن این ایران‌شناس را به عرصه قدرت‌نمایی نیروهای خود تبدیل کرده‌اند.

دفن یا عدم دفن پیکر ریچارد فرای به عرصه زورآزمایی نیروهای درون حکومت ایران مبدل شده است و  اظهارات علی جنتی، وزیر ارشاد، نشانه‌ای از عقب‌نشینی دولت در این زمینه می‌تواند باشد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    ......اگر این افراد معتقدند که فرای جاسوس آمریکا بوده پس چرا آن زمان این نمایندگان احساس تکلیف نکرده بودند تا به دولت اصولگرا هشدار بدهند که چرا وی را به کشور دعوت کرده و مورد تقدیر قرار داد‌ه‌اند؟ این نماینده‌ها چرا هنگامی که احمدی‌نژاد درآمدهای نفتی را به حساب‌های شخصی واریز می‌کرد و در جای‌جای کشور اختلاس و فساد مالی و مدیریتی و کمرنگ شدن ارزش‌ها و اخلاق در جامعه به‌شدت مشاهده می‌شد اعتراض نمی‌کردند؟ آیا می‌توانند پاسخ بدهند هنگام مخدوش شدن چهره ایران در جهان و رسوایی دیپلمات ایرانی در برزیل و ده‌ها مورد دیگر از این دست، کجا بودند که اکنون نگران «ننگ دیپلماتیک» شده‌اند؟ آفتاب

  • جنازه ریچارد فرای سوزانده شد | خبرگزاری موج سبز

    […] فروردین فرصت داشت درباره اجرای وصیت فرای تصمیم بگیرد. سرانجام ۲۸ فروردین‌ماه علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اس…«دولت جدید وصی ریچارد فرای محسوب […]