ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمارهای تکان‌دهنده از وضعیت اقتصادی کردستان ایران

به‌گفته سالار مرادی، نماینده کردستان در مجلس ایران، نرخ بيکاری در شهرهای این استان ۳۱ درصد، در روستاها ۲۳ درصد و سهم بخش صنعت و معدن در کردستان ۶.۳ درصد است.

سالار مرادی، نماينده سنندج، کامياران و ديوان‌دره با ارائه آمارهایی از وضعیت اقتصادی این استان به‌شدت انتقاد کرد و گفت: «کردستان نسبت به ساير استان‌ها از محروميت‌های بيشتری رنج می‌برد.»

سالار مرادی، نماینده کردستان: در کردستان نه صنعت، نه معدن و نه کشاورزی آن‌چنان مورد توجه و اقدام قرار نگرفته‌اند

به‌گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، سالار مرادی، عضو کميسيون اجتماعی مجلس ایران، روز سه‌شنبه دوم اردیبهشت‌ماه، در نشست علنی مجلس گفت: «در چند سال گذشته مطالبات و خواسته‌های مردم کردستان از تريبون‌های مختلفی طرح و پيگيری شده و اقدامات اندکی در راه توسعه کردستان انجام شده است.»

مرادی با بيان اين‌که «بر اساس آمارهای رسمی نرخ بيکاری در شهرهای کردستان ۳۱ درصد و در روستاهای کردستان ۲۳ درصد است»، افزود: «نرخ ۲۸ درصدی بيکاری بدون احتساب‌ شغل‌های کاذب و بيکاران فصلی معضل بزرگی است که در کردستان با آن روبه‌رو هستيم و از سوی ديگر ميزان بيکاری و درخواست کار فارغ‌التحصلان دانشگاهی مشکل ديگر کردستان است که بدون سرمايه‌گذاری و صنايع عظيم دولتی اين مشکلات حل نخواهد شد.»

وی سهم بخش صنعت و معدن در توليد و اشتغال‌زايی کردستان را ۶.۳ درصد اعلام کرد در حالی که متوسط کشوری این سهم ۳۱.۳ درصد است.

اين درحالی است که به‌گفته سالار مرادی، در کردستان حدود ۳۰۰ معدن فعال وجود دارد و ۱۸ نوع ماده معدنی استخراج می‌شود، اما به دليل آن‌چه وی «خام‌فروشی، نبود کارگاه و صنايع تبديلی تکميلی، واگذاری معادن به‌صورت غيرکارشناسی و به‌وسيله رانت‌های آن‌چنانی» نامید، بخش صنعت و معدن کردستان رشد نکرده است.

به‌گفته این نماینده مجلس، ميزان فعاليت بخش صنعت و کارگاه‌های ۱۰ نفره در کردستان رتبه ۲۵ کشور و کارگاه‌های ۵۰ نفر به بالا رتبه ۲۷ کشور را دارند و در کردستان بيشتر از ۱۹ واحد توليدی فعاليت نمی‌کنند.

این نماینده مجلس همچنین با اشاره به اين‌که ارزش افزوده بخش صنعت کردستان، رتبه ۲۹ و توليد ناخالص داخلی آن رتبه ۲۷ کشور داراست، گفت: «درآمد سرانه استان ۴۰.۷ ميليون ريال است که درآمد سرانه متوسط کشوری ۸۲.۸ بوده و رتبه استان کردستان در اين زمينه ۲۴ است.»

عقب‌ماندگی کردستان و عدم استفاده مناسب از ظرفيت‌های انسانی، امکانات و طبیعت آن، جايگاه اقتصادی آن را در رده‌های آخر قرار داده است

مرادی با اشاره به اين‌که شاخص بخش کشاورزی کردستان ۱۵.۵ و بخش خدمات ۷۸ درصد است، تأکید کرد: «اين ارقام نشان می‌دهد در کردستان نه صنعت، نه معدن و نه کشاورزی آن‌چنان مورد توجه و اقدام قرار نگرفته‌اند و در عوض بخش خدمات که هيچ‌گونه کمکی به توسعه پايدار، توليد و اشتغال نخواهد کرد توانسته است شاخص‌های متوسط کشوری را پشت سر گذاشته و رتبه بهتری داشته باشد.»

وی همچنین با بیان این‌که در انتخابات ریاست جمهوری اخیر در کردستان، بيش از ۷۰ درصد به حسن روحانی رأی دادند، افزود مردم کردستان از دولت روحانی توقع و انتظار بیشتری دارند.

نماینده کردستان در مجلس ایران ضمن انتقاد از عمل نکردن به وعده‌هايی در مورد سرمايه‌گذاری دولتی در کردستان، گفت: «امروز که ۹ ماه از عمر دولت گذشته است از کدام يک نخبگان کُرد و مديران اهل سنت در بدنه عريض و طويل دولت استفاده شده است؟... رئيس جمهور قول داده بود کارگروه جبران عقب‌ماندگی کردستان راه‌اندازی شود پس چه شد؟ قول داده بودند در اولين فرصت به کردستان سفر کنند پس چه شد؟»

استان کردستان از منابع غنی برای توسعه اقتصادی در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات برخوردار است اما عقب‌ماندگی تاريخی این استان و عدم بهره‌برداری مناسب از ظرفيت‌های انسانی، امکانات و طبیعت آن، جايگاه اقتصادی آن را در ميان دیگر استان‌های ایران در رده‌های آخر قرار داده است.

کردستان اقتصادی مبتنی بر کشاورزی و دامداری دارد و می‌توان گفت بيشترين نيروی انسانی اين منطقە در اين زمينە فعال است. هرچند که اين بخش همچنان بە شيوەای نيمە‌سنتی ادارە می‌شود و دولت‌های مختلف در جهت مکانيزە کردن آن گامی برنداشته‌اند.

همچنین ذخاير قابل توجهی در استان کردستان وجود دارد که آن را در زمره پنج استان برخوردار از کانسارهای غيرفلزی در ایران قرار داده است.

این استان به لحاظ دارا بودن معادن نیز می‌تواند در زمينه توليدات صنعتی رشد و توسعه يابد. در حال حاضر کردستان حدود ۱۳۸ معدن فعال دارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • عطار

    اگر بفرمایشهای رهبر فرزانه و بابصیرت انقلاب و رهبر مسلمین جهان گوش کنند و جمعیت را دوبرابر کنند ، وضع مردم خوب می شود. بفرمایش رهبر فرزانه، قطار پیشرفت کشور با سرعت در حرکت است ولی مردم حس نمی کنند ! شما باید به فکر کمک به حکومت بعثی سوریه و حزب اله و آبادانی جنوب لبنان و غزه باشید، باید بفکر ساخت مسجد و گنبد و گلدسته های طلا و حرم در کربلا و سامرا و نجف و برای بیش از 13 هزار امامزاده و به فکر خدمت به روحانیت معظم و ... و بفکر مبارزه با استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی باشید. حالا وضع اقتصادی مردم خوب نباشد، مگر ما برای اقتصاد یا زندگی خوب انقلاب کردیم؟ ما برای اسلام عزیز و روحانیت معظم و بالاتر ازاینها برای امام و بالاتر از امام برای رهبر بابصیرت و فرزانه مسلمنی جهان ، انقلاب کردیم. چنان که امام فرمودند حفظ حکومت اوجب واجبات است. حتا اسلام هم باید فدای حکومت و ثروت رهبر معظم و طرفدارانش بشود. بفکر نابودی اسرائیل باشید تا عربها با خیال آسوده بیایند سراغ ایران تا ایران نابود شود و اسلام و بالاتر از آن، نظام مقدس باقی بماند. حکومت و نظام مقدس باشد و رهبر بابصیرت مسلمین جهان با همه بنیاد ها و ثروتهای نجومیشان باشند بقیه که مهم نیستند. اکنون همه مردم بفکر افزایش جمعیت باشند تا توده های عوام و طرفدار ایشان بیشتر شوند و ایشان تا انقلاب مهدی بمانند. بعد خودشان با بصیرتی که دارند حساب مهدی را هم میرسند.

  • کرد

    تا قبل از سرنگونی صدام دیکتاتور وضعیت اقتصادی کرستان عراق از کردستان ایران بدتر بود ، یک سئوال منطقی چی شد بعد از صدام کردستان شکوفا شد چگونه است کردستان عراق رویای دهمین کشور ثروتمند دنیا را در سر دارند چه چیز عوض شده است ، بله حق تعیین سرنوشت که قبلا در زمان صدام به کردها داده نمی شد پس چرا کردستان ایران اینقدر از کردستان عراق عقب مانده تر است دلیل چیست تفاوت در چه چیز است آیا کردهای عراق دارای نیروی انسانی با کیفیت تر است آیا مردمانشان با هوش ترند آیا راندمان کاری کردهای عراق بیشتر است و عامیانه تر بیشتر اهل کارند آیا سرزمین شان حاصلخیز تر است آیا منابع زیر زمینی بیشتری دارند ، جواب نه در تمام موارد استعاد کردستان ایران به گواه آمار و ارقام بهتر است پس دلیل این تفاوت چیست پس دلیل این همه اختلاف فقر این طرف و ثروت انطرف چیست صادق باشیم جوانمرد باشیم و روشنفکر ، دلیل حق تعیین سرنوشت است که امیدوارم کردهای شرق کردستان ( کردستان بخش ایران ) این حق را بگیرند و حاکم بر ثروت زیبا اعم از معادن زیاد و بزرگ چااههای نفت وگاز در کردستان مخصوصا ایلام و کرمانشاه رودهای خروشان و پر اب زمینهای حاصلخیز و هوش بالای این مردمان شوند

  • آذران

    حق تعیین سرنوشت خوب است، اجازه بفرمایید عرض کنم دمکراسی خوب است، البته نه تنها برای بخشی از مردم، بلکه برای همه خوب است. مردم را پراکنده نکنیم، در راستای همبستگی بکوشیم .

  • پیمان

    تمام کشورهای که دراون اقلیت وجود داشته که تحت ستم و تبعیض و ظلم بوده تنها یک راه حل ساده مستقل شدن بعداً پیشرفت کردن فارس ها حکومت دستشان است طبیعی است فکر خودشان باشان فکر گسترش زبان و دین ورسیدگی به هم قومی خودشان باشن