ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«هزینه تجهیزات دندانپزشکی تا۶۰۰ درصد افزایش داشته است»

رئیس انجمن دندانپزشکی ایران، از افزایش قیمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصدی تجهیزات دندانپزشکی در سال ۹۲ خبر داد. به گفته وی این امر باعث گرانی خدمات دندانپزشکی شده است.

بیژن اخوان آذری، رئیس انجمن دندانپزشکی ایران، از افزایش قیمت ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصدی مواد و تجهیزات دندانپزشکی در سال گذشته خبر داده و گفته است: «بروز این گرانی به این دلیل بود که واردکنندگان مواد و تجهیزات دندانپزشکی، واردات کمتری داشتند، ولی در مقابل، عده‌ای با چمدان‌های شخصی نسبت به واردات این قبیل مواد دندانی اقدام می‌کنند که همین مسأله باعث گرانی سرسام‌آور مواد و تجهیزات دندانپزشکی شده است.»

هزینه خدمات دندانپزشکی‌ در ایران معادل یک سوم یا نیمی از حقوق یک کارگر یا کارمند است

در حالی که پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی برای درصد بالایی از جمعیت ایران سنگین است و برای انجام هرکدام از آنها باید بخش بزرگی از حقوق ماهانه خود را کنار بگذارند، رئیس انجمن دندانپزشکی ایران می‌گوید دندانپزشکان فقط ۵۰ تا ۶۰ درصد بر هزینه‌ها اضافه می‌کنند و هزینه دندانپزشکی در ایران به مراتب ارزان‌تر از آمریکا، اروپا و حتی کشورهای منطقه و خلیج فارس است.

او معتقد است دندانپزشکان با خرید گران وسایل و تعرفه‌‌های ارزان برای بیمار سوبسید می‌پردازند، در حالی که این سوبسید را وزارت بهداشت باید پرداخت کند.

اخوان آذری همچنین گفته که مقصر اصلی گرانی خدمات دندانپزشکی در ایران، گرانی مواد و تجهیزات دندانپزشکی است.

ضعف نظام سلامت دهان و دندان

خبرگزاری «مهر» در گزارشی از نشست خبری بیست و پنجمین کنگره انجمن دندانپزشکی ایران نوشته است که در سال‌های گذشته، تاثیر تحریم‌ها بر افزایش قیمت مواد و تجهیزات دندانپزشکی، واردات مواد مصرفی دندانپزشکی از طریق چمدان‌های شخصی، تبعیض‌آمیز بودن خدمات بیمه‌های درمانی در کشور و...  باعث شده است که هزینه‌های دندانپزشکی در ایران چند برابر شود.

پوریا مطهری، دبیر علمی پنجاه و چهارمین کنگره انجمن دندانپزشکی ایران، هم در این نشست خبری اعلام کرده که در ایران تعداد دندانپزشک به نسبت یک به ۳۰۰۰ نفر است. این تعداد با توجه به گستردگی مشکلات دهان و دندان در ایران بسیار ناچیز به نظر می‌رسد.

او همچنین از نبود فرهنگ‌سازی برای سلامت دندان انتقاد کرده و گفته است: «مقوله بهداشت در نگرش افراد نیست و حتی در دانشکده دندانپزشکی اولین درسی را که دانشجو فرا می‌گیرد، کشیدن دندان است و این یعنی نگرش درمان‌‌ محور.»

این گفته‌ها در حالی منتشر شده است که بر اساس استانداردهای کشورهای پیشرفته، افراد در سن ۸۰‌ سالگی باید حداقل ۲۰ دندان سالم داشته باشند و در این کشور‌ها تا سن ۳۵ تا ۴۵سالگی، تمام دندان‌ها حفظ می‌شوند.

براساس آمارهای اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ایران، میانگین دندان ایرانی‌ها در این سنین حدود ۲۱ تا ۲۱/۷ است. نتیجه کشیدن دندان‌ها به عنوان یک راهکار درمانی، این است که افراد در ۴۰ تا ۵۰ سالگی در ایران، به پروتزهای دندانی نیاز پیدا می‌کنند.

دبیرعلمی کنگره انجمن دندانپزشکی ایران تاکید کرده که در ساختار چند ضلعی سلامت دهان و دندان، دندانپزشک یک ضلع است و اضلاع دیگرعواملی است که در کنترل حاکمیت است و حاکمیت می‌تواند در این زمینه سیاست‌‌گذاری کند.

دندانپزشکی و رویای بیمه

بیشتر خدمات دندانپزشکی در ایران شامل بیمه نمی‌شود. شرکت‌های بیمه برای پر کردن یا عصب‌کشی دندان‌ها هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند، در حالی که برای هرکدام از این خدمات در دندانپزشکی‌ها دست کم معادل یک سوم یا نیمی از حقوق یک کارگر یا کارمند درخواست می‌شود.

در حال حاضر تنها کشیدن دندان شامل خدمات بیمه‌ای می‌شود و برخی از سازمان‌ها یا وزارتخانه‌ها در قالب تعریف‌های جدید خدماتی را در این زمینه تحت پوشش داده‌اند که با اصل عدالت بیمه‌ای در تضاد است.

به گزارش مهر، بهزاد فرخ‌زاد، دبیر هیأت مدیره انجمن دندانپزشکی ایران نسبت به بیمه دندانپزشکی در کشورهم انتقاد کرده و گفته است: «سیستم بیمه‌‌ای در ایران تبعیض‌آمیز است و متأسفانه بیمه‌ها در کشور ما پول را برای درمان بیماری می‌دهند.»

او معتقد است سیستم بیمه درمانی در ایران به گونه‌ای طراحی شده که بین مردم تبعیض و اختلاف ایجاد می‌کند: «یک بیمه هست که بیشترین خدمات دندانپزشکی را برای بیمه‌شدگان خودش پوشش می‌دهد و بیمه دیگری هست که هیچ خدمتی را تحت پوشش قرار نمی‌دهد. در حالی که همه مردم می بایست از بیمه یکسان برخوردار شوند.»

در عین حال دبیر هیأت مدیره انجمن دندانپزشکی ایران اعلام کرده که برای فلوراید تراپی و ترمیم دندان شش قرار است بیمه لحاظ شود. او گفته است: «دندان شش که دندان اصلی و پایه کودک است و در پنج، شش سالگی در می‌آید. چون اکثر خانواده‌‌ها به آن به عنوان دندان شیری نگاه می‌کنند قرار است با اعمال بیمه جلوی کشیدن و پوسیدگی دندان گرفته شود. انجام فلورایدتراپی نیز تا ۶۰ درصد در کاهش پوسیدگی دندان مؤثر است و اگر این روند اجرا شود، در جامعه جوان و رو به رشد روند پوسیدگی کمتر خواهد شد.»

غیر استاندارد بودن و تعدد تعرفه‌گذاری در نظام سلامت از اصلی‌ترین دلایل موجود مشکل در تعریف بیمه برای خدمات دندانپزشکی در ایران است. اعلام تعرفه‌های بخش پزشکی از سوی دولت و نظام پزشکی و اجرا نشدن این تعرفه‌ها و دریافت تعرفه‌های سنگین در برخی مراکز، باعث شده دریافت خدمات دندانپزشکی در ایران برای اقشار زیادی از مردم دور از دسترس باشد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بابک

    این گرانی را هم با شیب ملایم به سوی مردم بدهید. جلوی خلافکاری های بسیاری از دندانپزشکان و درمانگاه های دندانپزشکی را هم بگیرید.