ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سخنان اسنودن یک سال پس از افشای نخستین اسناد محرمانه آمریکا

ادوارد اسنودن، افشاگر اسناد امنیتی آمریکا، در سالگرد انتشار نخستین اسناد محرمانه، درباره «دولت امنیتی»، «فن‌آوری‌های نوین» و «دستاوردهای این یک سال» سخن می‌گوید.

یک سال پیش در چنین روزهایی روزنامه گاردین بریتانیا نخستین اسناد داخلی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) را که ادوارد اسنودن مأمور پیشین آن در اختیار این روزنامه قرار داده بود، منتشر کرد. از آن زمان تاکنون به مرور همچنان اسناد تازه‌ای از این نهاد امنیتی افشا می‌شود و با انتشار هر سند گستره فعالیت‌های امنیتی دولت آمریکا در کشورهای مختلف نیز روشن‌تر می‌شود.

ادوارد اسنودن: هر عمل ما برای حفاظت از خود در برابر دولتی امنیتی یک حرکت میهن‌پرستانه است.

ادوارد اسنودن که اکنون به‌عنوان پناهنده در مسکو به‌سر می‌برد در طول یک سال گذشته کمتر اظهار نظر کرده است.

اسنودن روز پنج‌شنبه ۱۵خردادماه (پنجم ژوئن) در سالگرد افشای اسناد محرمانه امنیتی آمریکا نامه‌ای به اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا نوشته است که فرازهایی از آن را در زیر می‌خوانید.

• «فن‌آوری‌ نوین قدرت رهایی‌بخش در زندگی ما است. فن‌آوری‌ها این امکان را برای ما فراهم می‌سازند تا تجارب انسانی‌مان را به‌راحتی به اشتراک گذاریم اما دولت ما [ایالات متحده] مخفیانه این پدیده زیبا را به ابزاری برای نظارت و ظلم و ستم تبدیل کرد.»

• «نظارت، بدون احترام به حاکمیت قانون و کرامت انسانی ما، نهادهایی را ایجاد کرده که آزادی بیان، گفت‌وگوهای سیاسی و همچنین ارزش‌هایی که آمریکا را قدرتمند کرده‌اند، محدود می‌سازند. زیر سایه این دولت امنیتی، یک جامعه آزاد نمی‌تواند رشد کند.»

• «من با فروتنی موفقیت جمعی‌مان را نظاره می‌کنم. زمانی که گاردین و واشنگتن پست شروع به انتشار مقالات خود درباره طرح آژانس امنیت ملی آمریکا برای نابودی تمامی حریم خصوصی کردند، از آن واهمه داشتم که پذیرش مخاطرات افشای این اطلاعات با بی‌اعتنایی روبه‌رو شود. اکنون با گذشت یک سال می‌دانم که این ترس بی‌اساس بود.»

• «اکنون زمان آن است که فشار برای اجرای اصلاحات واقعی و خاموش نشدن بحث‌ها در این‌باره ادامه یابد. [...] هر عملی برای حفاظت از خود در برابر دولتی که دیگر به حریم خصوصی ما احترام نمی‌گذارد یک حرکت میهن‌پرستانه است.»

ادوارد اسنودن ۳۰ ساله، کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا و پيمانکار پیشین آژانس امنيت ملی این کشور بود که در ماه ژوئن ۲۰۱۳ اطلاعات طبقه‌بندی شده‌ای از برنامه‌های فوق سری این آژانس از جمله برنامه شنود «پريزم» را در اختیار نشريات گاردين، نيويورک تايمز و واشنگتن پست قرار داد.

وی در پی باطل شدن گذرنامه‌اش توسط دولت آمريکا بیش از یک ماه در فرودگاه مسکو به‌سر برد و سپس از روسيه تقاضای پناهندگی کرد.

اسنودن ۱۱ مردادماه ۱۳۹۲ (دوم اوت ۲۰۱۳) توانست از دولت روسيه پناهندگی موقت دريافت کند.

افشای اسناد محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا و جاسوسی این آژانس در کشورهای دیگر، به‌ویژه هم‌پیمانان آمریکا در اروپا و آمریکای لاتین، تغییر و تحولات عمیقی را در روابط آن‌ها با آمریکا و تدابیر امنیتی در این کشورها ایجاد کرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهنام

    نام مردان بزرگ برای همیشه در تاریخ ماندگار و به نیکی از آنان یاد خواهد شد .

  • رضا

    "هر عملی برای حفاظت از خود در برابر دولتی که دیگر به حریم خصوصی ما احترام نمی‌گذارد یک حرکت میهن‌پرستانه است" تعریفی عمقی از میهن دوستی، از یک میهن دوست واقعی

  • آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفت روزنامه بین المللی- شماره 51

    […] خطی ویژه برای کنترل مکالمات تلفنی دارند’ آمریکا سخنان اسنودن یک سال پس از افشای نخستین اسناد محرمانه آمریکا ناخشنودی از تحقیق درباره شنود تلفن صدراعظم […]