پایان نشست دوجانبه؛ اختلافات باقی ماندند
عباس عراقچی نشست دوروزه با هیأت مذاکرهکننده آمریکایی را سخت اما مفید خواند. او تاکید کرد که مشورتها ادامه مییابند و اختلافات هنوز به قوت خود باقی هستند.
عباس عراقچی نشست دوروزه ایران با هیأت مذاکرهکننده آمریکایی را سخت، اما مفید خواند. او تأکید کرد که مشورتها ادامه مییابند و اختلاقات هنوز به قوت خود باقی هستند.
رایزنیمستقیم ایران و آمریکا در ژنو پس از ۱۱ ساعت گفتوگو پایان یافت. خبرگزاری «مهر» به نقل از عباس عراقچی نوشت، فضای مذاکرات مثبت بود، اما گفتوگوها فشرده و سخت بودند. او همچنین تبادل نظرهای انجام گرفته برای دور بعدی مذاکرات وین را مفید دانسته است.
عراقچی در پایان روز اول هم، مذاکرات را «مثبت و سازنده» خوانده بود.
عراقچی پیش از ترک تهران، برگزاری نشست با طرف آمریکایی را برای عبور از کلیات به جزئیات دانسته و گفته بود: «انتظار ما این است که در این دور بتوانیم از کلیات وارد جزئیات شویم و بتوانیم نگارش متن توافق جامع را آغاز کنیم.»
با این همه، او در پایان روز اول نشست صراحتا گفت، اگر تا «وین ۵» در مورد جزئیات توافقی حاصل نشود، امکان دارد که توافق مقدماتی ژنو شش ماه دیگر تمدید شود.
هیأت ایرانی پس از پایان رایزنی با تیم آمریکایی، در روز چهارشنبه ۱۱ ژوئن به دیدار هیأت فرانسوی میرود. این ملاقات در ژنو صورت میگیرد و سرپرستی هیات فرانسوی با مدیرکل سیاسی وزارت خارجه فرانسه خواهد بود.
در آستانه این دیدار وزیر خارجه فرانسه در مصاحبهای رادیویی خاطرنشان کرد که اختلاف با ایران بر سر تعداد سانتریفوژهای این کشور است. به تأکید لوران فابیوس، ایران میخواهد هزاران سانتریفوژ داشته باشد، در حالی که ۱+۵ با چند صد سانتریفوژ موافقت کرده است.
هیأت ایرانی پس از آن به رم میرود تا با هیأت مذاکرهکنندگان روسی به رایزنی بپردازد. خبرگزاری «فارس» مینویسد که رایزنی با هیأت آلمانی نیز در ۲۵ خرداد در تهران انجام خواهد شد.
افزون بر تعداد سانتریفوژها، برنامه موشکی ایران و سایت نظامی «پارچین» نیز محور اختلافات ایران و ۱+۵ هستند.
نشست «وین ۴» به همین علت پیشرفتی نداشت و به تدوین متن توافق جامع نیانجامید.
نظرها
farid
اینها باید بساط بمب و موشکشان را جمع کنند و بعد هم جوابگوی ملت ایران برای اعدامها و زندانها و اختلاس و بباد دادن میلیاردها دلار باشند!
hamid
لوران فابيوس، وزير خارجه فرانسه، روز سهشنبه گفت اختلاف اساسی با ايران بر سر تعداد سانتريفوژ است و در حالی که گروه ۱+۵ می گوید ايران میتواند چند صد سانتريفوژ داشته باشد، تهران خواستار صدها هزار سانتريفوژ است. آقای فابيوس در گفتوگو با رادیو «فرانس انتر» تاکید کرد که فقط بهخاطر ساخت بمب اتمی است که کشور نياز به صدها هزار سانتريفوژ دارد,