ظریف: حق برگشت به سیاست قبل از توافق ژنو را داریم
وزیر خارجه ایران تایید کرده که غرب در بیاعتمادی نسبت به ایران، مواضع حداکثری در مذاکرات اتمی اتخاذ کرده است. او میگوید ایران تا ۲۹ تیر برای توافق جامع تلاش میکند.
وزیر خارجه ایران تایید کرده که غرب در بیاعتمادی نسبت به ایران، مواضع حداکثری در مذاکرات اتمی اتخاذ کرده است. او میگوید ایران تا ۲۹ تیر برای توافق جامع تلاش میکند.
وزیر خارجه ایران در نشست خبری مشترک با همتای خود از زلاند نو، به ارزیابی مذاکرات «وین ۵» و دورنمای دستیابی به توافق نهایی پرداخت و غرب را تلویحا تهدید کرد.
محمد جواد ظریف میگوید بر اساس توافق ژنو، مهلت رسیدن به توافق نهایی یک سال است و با پایان این مهلت معلوم میشود که گفتوگوها موفق بودهاند یا خیر. او روز یکشنبه اول تیر ۱۳۹۲ در پاسخ به خبرنگاران تاکید کرد که نمیتوان مذاکرات اتمی اخیر با ۱+۵ را با وجود اختلافات، شکست خورده یا پیروز تلقی کرد: «مذاکرات یک روند است نه یک واژه که در مرحلهای پیروز شویم یا در مرحلهای دیگر شکست بخوریم.»
ظریف از اتخاذ مواضع حداکثری در طرف مذاکره ایران نام برد و گفت: «حس میکنم با این تاکتیک میخواهند در طول مذاکرات به مواضع متعادلتری برسند.»
وی افزود که این روش را مفید نمیداند، اما طرف مذاکره رسما تایید کرده که از این شیوه استفاده میکند: «ما از ابتدا سخن منطقی گفتهایم و میگوییم زیادهخواهی نمیکنیم، بیش از حقوقمان نمی خواهیم و حاضریم نگرانی های مشروع را مد نظر قرار دهیم تا به نتیجه برسیم.»
او اعلام کرد که تیم مذاکرهکننده ایران برای به سرانجام رساندن گفتوگوها تا ۲۹ تیر تلاش خواهد کرد ولی اگر تا آن زمان موفق نشد، توافق ژنو را در اختیار دارد. ظریف یادآور شد که اگر توافق حاصل نشود، هر دو طرف این حق را دارند که به سیاستهای قبل از توافق ژنو بازگردند و این شامل طرف ایرانی نیز میشود. سخنان ظریف پس از پایان بینتیجه گفتوگوهای «وین ۵» بیان شدهاند.
ماحصل پنج روز رایزنی فشرده و سنگین در پنجمین دور مذاکرات در پایتخت اتریش، تدوین بخش کوتاهی از مقدمه توافق جامع بود. ایران و ۱+۵ هیچکدام گزارش رسمی از مفاد مذاکرات ارائه ندادند. اختلاف نظر طرفین بر سر رآکتور آب سنگین اراک، محدودیت در فعالیتهای تحقیق و توسعه، برنامه موشکی و تعیین تکلیف ابعاد نظامی احتمالی همچنان حل نشده باقی ماندهاند. خواست محوری ایران برای برداشته شدن یکباره تحریمها با توافق جامع نیز از سوی آمریکا بیپاسخ مانده است.
عباس عراقچی، معاون ظریف پیشتر از احتمال تمدید توافق موقت ژنو برای شش ماه دیگر خبر داده بود. گزینه تمدید مذاکرات، چندان مطلوب غرب نیست و معنای خرید زمان را دارد. این گزینه از نظر سیاسی نیز خالی از پیامد نیست. انتخابات کنگره آمریکا در ماه نوامبر آینده برگزار میشود و همین ممکن است باراک اوباما را در موضوع با توافق هستهای با ایران محتاطتر سازد.
رابرت مندز، سناتور دموکرات و رئیس کمیسیون سیاست خارجی سنای آمریکا گفته است: «هرگونه توافق با ایران به از بین بردن قابل توجه زیرساختهای هستهای این کشور نیاز دارد.» روحانی و ظریف نیز تلویحا هشدار دادهاند که اگر مذاکرات تا اول مرداد به نتیجه نرسد، بخشهایی از توافق تغییر خواهد کرد. عباس عراقچی، معاون ظریف حتی احتمال داد که ایران دوباره به غنیسازی ۲۰ درصدی بازگردد.
نظرها
بهنام
بیش از حقوقمان نمی خواهیم . فقط یک چند تایی بمب اتمی برای روز مبادا و یک چند صد هزار تایی موشک بالستیک قاره پیما برای شلیک به اروپا و آمریکا ، البته در صورت لزوم . جامعه جهانی دیگر فریب این ملایان جنایتکار را نخواهد خورد و عقل سلیم حکم میکند با شدت عمل با آنها برخورد کرد .
hasani
ازاول مشخص بود مذاکره برای شکستن تحریمها و بدون دست کشی از ساختن بمب بود. فکر میکردند تحریمها کاغذ پاره است ! و افراد تیم را عوض کردند تا با دروغ و دغل دنیا را فریب دهند!