«یک میلیون هکتار از جنگلهای بلوط زاگرس در معرض نابودی است»
بیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای بلوط منطقه زاگرس آلوده هستند و در معرض خشک شدن قرار دارند.
بیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای بلوط منطقه زاگرس آلوده هستند و در معرض خشک شدن قرار دارند.
رییس «جامعه جنگلبانی ایران» با اعلام این خبر گفت:«مسئولان و متخصصان باید هر چه سریعتر برای نجات این ذخایر ارزشمند اکولوژیکی اقدام کنند چرا که خشکیدگی و آلودگی بلوط ها تهدید جدی برای از بین رفتن جنگل های غرب کشور است».
به گفته هادی کیا دلیری، قطع کردن ۱۸ میلیون اصله از درختان بلوط زاگرس نیز به صلاح نیست و نمیتواند چاره کار باشد.
او به خبرگزاری «مهر» گفت برای نجات جنگلهای بلوط تهیه نقشه های پهنه بندی برای تشخیص میزان خشکسالی درختان مهمترین اقدام است زیرا در حال حاضر وضعیت بلوط های زاگرس بسیار مبهم است و میزان و شدت آسیب دیدگی در این درختان مشخص نیست.
کیا دلیری با اشاره به این که به دلیل نداشتن اطلاعات ناکافی ۱۸ میلیون اصله درخت به اشتباه برای قطع شدن نشانهگذاری شدهاند گفت:«این درختان در زمستان به عنوان درختان ناسالم نشانه گذاری شدند اما در بهار مشاهده شد که برگ دادهاند».
او یکی دیگر از مشکلات اصلی جنگل های بلوط زاگرس را حضور دام در این جنگلها به میزان ۲/۵ تا ۳ برابر ظرفیت در هر هکتار عنوان کرد و گفت:« تا زمانیکه این مشکلات اساسی در منطقه زاگرس وجود دارد، مشکل بلوط های این منطقه برطرف نمی شود و راهکارهای مقطعی مانند قطع تعداد زیادی از این درختان پاسخگو نخواهد بود».
نظرها
چرا زاگرس میمیرد؟ | کمیته حفاظت از محیط زیست
[…] در تیرماه سال ۱۳۹۳، رییس جامعه جنگلبانی ایران اعلام کرد یک میلیون هکتار از جنگلهای بلوط زاگرس آلوده است و در معرض خشک شدن قرار دارند. […]