ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هفت سال زندان برای خبرنگاران الجزیره در مصر

در ادامه دادگاه‌‌های مخالفان حکومت کنونی در مصر که مورد انتقاد مدافعان حقوق بشر است، این بار سه خبرنگار شبکه الجزیره به هفت سال زندان محکوم شدند.

سه خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره روز دوشنبه (دوم تیرماه / ۲۳ ژوئن) در دادگاهی در مصر به اتهام پشتیبانی از اخوان‌المسلمین و انتشار خبرهای دروغ به هفت سال زندان محکوم شدند.

پيتر گرست، خبرنگار استراليايی‌تبار الجزيره (وسط) و محمد فاضل فهمی، رئیس دفتر شبکه الجزیره در مصر، در دادگاه.

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، محمد فاضل فهمی، خبرنگار مصری ـ کانادایی و رئیس دفتر شبکه الجزیره تا زمان ممنوع شدن این شبکه در مصر؛ همکار استرالیایی وی، پیتر گرست و باهر محمد، خبرنگار مصری این شبکه که نزدیک به ۱۶۰ روز است در بازداشت به‌سر می‌برند، محکوم‌شدگان این دادگاه هستند.

در اين پرونده، که اعتراض‌های جهانی را نیز برانگیخت، ۹ متهم ديگر، از جمله دو روزنامه‌نگار خارجی در دادگاه غیابی به ۱۰ سال زندان محکوم شده‌اند.

آن‌ها تظاهرات طرفداران مرسی را پوشش می‌دادند

این حکم دادگاه بر بستری از سرکوب خونین طرفداران محمد مرسی، رئیس‌جمهوری برکنارشده مصر و دو هفته پس از انتخابات ریاست جمهوری این کشور که به پیروزی ۹۶/۹ درصدی عبدالفتاح سیسی انجامید صادر شده است.

سیسی، ژنرال بازنشسته ارتش مصر در واقع از سوم ژوئن ۲۰۱۳ که محمد مرسی برکنار شد سکان کشور را در دست دارد. از آن زمان نیروهای ارتش و پلیس بیش از یک‌هزار و ۴۰۰ تظاهرکننده طرفدار محمد مرسی را کشته و بیش از ۱۵ هزار نفر را بازداشت کرده‌اند که صدها تن از آن‌ها در دادگاه‌های سریع به مرگ و یا حبس ابد محکوم شده‌اند.

سه خبرنگار شبکه الجزیره تظاهرات طرفداران مرسی را پوشش خبری می‌دادند و به همین دلیل در ماه دسامبر گذشته پس از حمله پلیس به دفاتر این شبکه، در اتاقی در یک هتل در قاهره که به دفتر کاری آن‌ها تبدیل شده بود، دستگیر شدند. این خبرنگاران بدون مجوز رسمی فعالیت، برای رسانه‌های دیگر نیز کار می‌کردند.

«حیرت‌زدگی» استرالیا از حکم دادگاه

شبکه خبری الجزیره با انتشار بیانیه‌ای رسمی نسبت به این حکم واکنش نشان داد. این شبکه در بیانیه خود با تأکید بر «فقدان کامل شواهد بر علیه روزنامه‌نگاران»، حکم دادگاه را «برخلاف هرگونه منطق، عقل سلیم و هرگونه عدالت» عنوان کرده است.

در پی محکومیت این خبرنگاران، جیمز وات، سفیر بریتانیا در مصر، با بیان این‌که «آزادی بیان، یک حق بنیادی و دمکراتیک است»، گفت از این حکم «بسیار ناامید» شده است.

همچنین دولت استرالیا اعلام کرد که از این تصمیم دادگاه مصر «حیرت‌زده» شده است.

روز پنج‌شنبه (۱۹ ژوئن / ۲۹ خرداد) نیز محمد بدیع، رهبر اخوان‌المسلمین مصر، بار دیگر در دادگاهی در آن کشور به مجازات اعدام محکوم شد.

وی متهم بود که در ناآرامی‌های تابستان سال ۲۰۱۳ در قاهره، پایتخت مصر، نقش داشته است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.