باز هم افزایش نرخ بیکاری زنان
براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت نرخ بیکاری برای زنان شهری و روستایی کشور به ۴۷/۲ درصد و برای زنان شهرنشین به رکورد ۵۴/۱ درصد رسیده است.
نرخ بیکاری عمومی کشور در آخرین گزارش مرکز آمار ایران ۱۰/۵ درصد، نرخ بیکاری مردان ۹/۱ درصد و نرخ بیکاری زنان نیز بیش از دو برابر مردان به میزان ۱۸/۹ درصد است.
براساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، وضعیت نرخ بیکاری برای زنان شهری و روستایی کشور به ۴۷/۲ درصد و برای زنان شهرنشین به رکورد ۵۴/۱ درصد رسیده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بدترین وضعیت بیکاری در کشور مربوط به زنان گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ ساله به میزان ۴۷/۲ درصد است. همچنین زنان ۲۵ تا ۲۹ ساله نیز دارای ۳۵ درصد بیکاری هستند. از سوی دیگر وضعیت بیکاری زنان در حالی بدتر میشود که نرخ بیکاری زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله ساکن در شهرهای کشور به ۵۴/۱ درصد رسیده است.
وضعیت بیکاری زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله کشور در روستاها تا حدودی بهتر از شهرها و به میزان ۲۸ درصد است. نرخ بیکاری این زنان از ۵۵ سالگی به بعد صفر میشود. این نرخ در بین زنان شهری کمی متفاوت است و از ۶۰ سالگی به بعد به صفر میرسد.
در حال حاضر، تجمع اصلی بیکاران در فاصله سنی ۱۵ تا ۲۹ ساله قرار گرفته است و این موضوع نشان میدهد ایران تا سالهای متوالی، همچنان با میلیونها درخواست جدید شغلی مواجه خواهد بود.
بر پایه این گزارش، نرخ بیکاری در مناطق شهری کشور ۱۱/۳ درصد (مردان ۹/۴ درصد و زنان ۲۲/۱ درصد) است.
در بررسیهای صورت گرفته، بیشترین جستوجوی شغلی از سوی کسانی صورت می گیرد که در گروه سنی ۲۰ تا ۲۴ سال قرار دارند. همچنین ۱۵ تا ۱۹ سالهها نیز ۲۰/۹ درصد و ۲۵ تا ۲۹ سالهها نیز با ۱۹/۷ درصد، بالاترین نرخ بیکاری کشور را به خود اختصاص داده اند.
نرخ بیکاری روستاهای کشور نیز ۸/۷ درصد بوده است: نرخ بیکاری مردان روستایی ۸/۲ درصد و نرخ بیکاری زنان در روستاها ۱۱ درصد.
مرکز آمار اعلام کرده است کمترین نرخ بیکاری کشور مربوط به گروه سنی ۶۵ ساله و بیشتر (سن بازنشستگی) به میزان ۱/۲ درصد است و پس از آن کمترین میزان بیکاران نیز در گروه سنی ۶۰ تا ۶۴ ساله (در آستانه بازنشستگی) به میزان ۱/۶ درصد است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، از ۳۰ سالگی به بعد نرخ بیکاری کشور تک رقمی میشود و در بین ۳۰ تا ۳۴ سالههای کشور، نرخ بیکاری به ۹/۷ درصد کاهش مییابد.
چندی پیش شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، درباره وضعیت نامناسب اشتغال زنان گفت: «حدود ۱۲ درصد زنان ایرانی، شاغل هستند و این آمار در خوشبینانهترین حالت ۱۴ درصد است. از سوی دیگر سه درصد نمایندگان مجلس را زنان تشکیل میدهند و ۱/ ۱۲ درصد زنان، سرپرست خانوار هستند که ۸۲ درصد آنان بیکارند.»
به گفته وی ایران به سمت زنانه شدن سرپرستی خانوار، سالمندی زنان و همچنین زنانه شدن فقر پیش میرود و باید به این پدیده توجه شود.
نظرها
نظری وجود ندارد.