ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

‫پایان ریاستی هشت ساله بر دانشگاه امیرکبیر‬‎

دوران ریاست علیرضا رهایی در دانشگاه امیرکبیر تهران در حالی پایان یافت که احمد معتمدی با حکم رضا فرجی‌دانا وزیر علوم ایران به عنوان سرپرست آن دانشگاه معرفی شد.

دوران هشت ساله ریاست علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر تهران (پلی‌تکنیک سابق) به پایان رسید.

به گزارش روزنامه «اعتماد»، علیرضا رهایی، هشت‌ سال رئیس دانشگاه امیرکبیر تهران بود و ریاست وی در حالی پایان یافت که احمد معتمدی با حکم رضا فرجی‌دانا وزیر علوم در دولت یازدهم، به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر معرفی شده است.

معتمدی عضو هیات علمی و استاد دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. وی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود و هم‌اکنون مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور علمی و پژوهشی و عضو شورای راهبری این وزارت است.

تصدی معاونت پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ریاست سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، دبیری شورای پژوهش‌های علمی کشور و مدیریت کمیته خودکفایی مخابرات از دیگر سوابق اجرایی وی است.

وزیر علوم، همچنین در نامه‌ای جداگانه از خدمات رهایی قدردانی کرده است.

احمد معتمدی

بر اساس این گزارش، در پی تغییر روسای سه دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تهران و صنعتی اصفهان، تغییر رئیس دانشگاه امیرکبیر نیز از جمله تغییراتی به شمار می‌رود که مورد نظر بیش از ۱۱۰۰ تن از دانشجویان و استادان این دانشگاه بوده است.

رهایی طی هشت‌ سال فعالیت در دانشگاه امیرکبیر مدافعان و مخالفان خاص خود را داشت.

منتقدان رهایی، افزایش شمار احکام انضباطی در دانشگاه امیرکبیر طی چند سال اخیر را یکی از نقاط ضعف مدیریت او در این دانشگاه می‌دانند. به گفته دانشجویان در زمان مدیریت او در دانشگاه امیرکبیر بیش از ۱۵۰ ترم تعلیق دانشجویی صورت گرفته است.

دانشگاه امیرکبیر طی هشت سال اخیر، همواره پای ثابت گردهمایی‌های دانشجویی بوده است. یکی دیگر از انتقاداتی که در متن بیانیه‌های دانشجویی نسبت به مدیریت رهایی در این دانشگاه مطرح می‌شود، اجازه ورود نیروهای خودسر به محیط دانشگاه از سوی او برای کنترل فضای دانشگاه بوده است.

آبان سال گذشته بیش از ۱۱۰۰ دانشجوی دانشگاه امیركبیر در نامه‌ای به وزیر علوم خواهان بركناری رهایی از ریاست این دانشگاه شدند. آنان در این نامه از «هجوم» چندباره «نیروهای خودسر به دانشگاه و هتک‌ حرمت به ساحت این نهاد» گله کردند.

اعتماد نوشته است: «با وجود این، فرجی‌دانا در مقابل حجم درخواست دانشگاهیان برای از بین بردن هرگونه حاشیه و انتقادات همیشگی مخالفان ترجیح داد تا پایان حكم ریاست رهایی صبر و رئیس جدید این دانشگاه را با نظرخواهی از استادان باسابقه این دانشگاه انتخاب كند.»

حكم روسای دانشگاه‌ها در دوره‌های چهار ساله، از سوی وزیر علوم امضا می‌شود.

کارنامه رئیس دانشگاه امیرکبیر

رهایی همزمان با روی كار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد به عنوان رئیس دانشگاه صنعتی امیركبیر منصوب شد.

علیرضا رهایی

وی از استادان دانشكده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیركبیر و از نزدیكان محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری گذشته بود.

این عضو جامعه دانشگاهی در حالی ریاست نخستین و یكی از مهم‌ترین دانشگاه‌های صنعتی كشور را از آغاز دولت نهم برعهده گرفت كه اكثر استادان این دانشگاه مخالف ریاست او بودند. وی همچنین هشتمین سال مدیریت خود را در حالی پشت سر گذاشت که حكم انفصال از خدمت او از سوی دیوان عدالت اداری صادر شده بود.

رهایی در مردادماه سال ۱۳۹۲ توسط دیوان عدالت اداری به جرم جلوگیری از ارائه مدرك تحصیلی كارشناسی ارشد یكی از دانشجویان و ممانعت از ثبت‌نام وی در مقطع دكترا به دو سال انفصال موقت از خدمات دولتی و جبران خسارت محكوم شده بود.

تعطیلی انجمن اسلامی دانشگاه و تخریب دفتر آن، شكایت از دانشجویان دانشگاه و پیگیری پرونده‌های آنها برای اخذ حكم قضائی، جلوگیری از ورود شماری از دانشجویان به دانشگاه، فعال كردن و محوریت كمیته انضباطی و حراست دانشگاه، محدودیت فعالیت شوراهای صنفی دانشجویی، تعطیلی كانون‌های فرهنگی و نشریات دانشجویی، گزینش و برخورد با استادان مخالف مشی سیاسی خود، ازجمله اقدامات رهایی در دانشگاه پلی‌تكنیك بود.

وزارت علوم برای انتخاب روسای جدید دانشگاه‌های کشور، نوعی شیوه مشورتی را در پی گرفته است و بر این اساس، تاكنون روسای دانشگاه‌هایی چون دانشگاه تهران، صنعتی اصفهان و علامه طباطبایی انتخاب شده‌اند.

علاوه بر این، كمیته‌ای هفت نفره در دانشگاه صنعتی شریف برای انتخاب رئیس این دانشگاه‌ در حال فعالیت است. این شورا تاكنون بر سر گزینه‌های همچون مسعود تجریشی معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف، قاسم میرعمادی معاون سابق آموزشی دانشگاه، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس‌ جمهوری، علی مقداری معاون آموزشی سابق دانشگاه و محمود فتوحی رئیس دانشكده مهندسی برق دانشگاه صنعتی برای معرفی به وزیر علوم باهم به توافق رسیده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.