بازخواست نمایندگان از وزیر نیرو برای خشک شدن تالابها
نمایندگان مجلس میخواهند وزیر نیرو را به دلیل بحران مدیریت آب و خشکی تالابها استیضاح کرده و چنانچه جوابهایش قانع کننده نباشد او را عزل کنند.
گروهی از نمایندگان مجلس قصد دارند وزیر نیرو را به دلیل بحران مدیریت آب و خشک شدن تالابهای کشور استیضاح کرده و چنانچه جوابهایش قانع کننده نباشد او را از وزارت عزل کنند.
نماینده مردم ارومیه از امضای نامه استیضاح حمید چیت چیان، وزیر نیرو، خبر داده است.
به گفته نادر قاضی پور، اکنون وظیفه هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول نامه استضیاح وزیر است.
به گزارش خبرگزاری «خانه ملت»، این نماینده مجلس روز چهارشنبه ۴ تیرماه در نشست علنی مجلس اعلام کرد: «نمایندگان بسیاری از شهرهای کشور نامه استیضاح وزیر نیرو را به دلیل مشکلات موجود در زمینه آبرسانی و عدم رسیدگی کافی به موضوع خشکسالی تالاب ها و رودخانهها امضاء کردهاند.»
قاضی پور تاکید کرد وزیر نیرو باید در زمینه مشکلات کمبود آب شرب، آب کشاورزی و مسائل دیگری مانند مهار آب رودخانهها و خشکسالی دریاچهها و تالابها جواب قانعکنندهای به مجلس بدهد و در صورتی که تا ده روز نتواند نمایندگان را قانع کند، از وزارت نیرو عزل خواهد شد.
«دستگاههای دولتی مسئول تخریب تالابها»
در حالی که بحث بر سر استیضاح وزیر نیرو به دلیل بحران مدیریت منابع آبی بالا گرفته است، گروه دیگری از نمایندگان مجلس از طرح برخورد با دستگاههای دولتی که مسئول تخریب تالابها هستند خبر دادهاند.
حبیب برومند داشقاپو، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اعلام این طرح به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت با متخلفان و تخریبكنندگان تالابها از جمله ارگانهای دولتی که مسئول تخریب تالابها یا تخلیه پسماندهای خود در آن هستند، برخورد قانونی می شود.
ناصر صالحی نسب، نماینده مردم دشت آزادگان، نیز از عدم برنامهریزی وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ تالاب هورالعظیم در استان خوزستان انتقاد کرد.
به گفته این نماینده مجلس به دلیل عدم برنامهریزی این دستگاههای دولتی، در حال حاضر چهار پنجم تالاب هورالعظیم در استان خوزستان بعنوان بزرگترین تالاب داخلی ایران تغییر كاربری داده و در حال نابودی است.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد ریختن آلاینده های نفتی نیز در وخامت این تالاب تاثیر گذاشته ضمن این كه به دلیل احداث جاده و توسعه زمینهای كشاورزی، این تالاب آسیب فراوان دیده است.
او با اشاره به کمکاری سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «سازمان حفاظت محیط زیست باید جلوی هدر رفتن این سرمایه های ملی را بگیرد. اما تا كنون در مورد این تالاب كم كاری كرده و به دلیل سكوت، عدم نظارت و تامین حقآبه از سوی این سازمان موجبات تخریب آن فراهم شده است.»
تالاب هورالعظیم بین ایران و عراق مشترک است و یکی از غنیترین و پرتنوع ترین تالابهای منطقه از نظر زیستی به شمار میآید. اما هم اکنون مساحت این تالاب از ۱۵۰ هزار هکتار به ۳۰ هزار هکتار کاهش یافته است.
نظرها
نظری وجود ندارد.