ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پشتيبانی بيش از ۹۰۰ استاد دانشگاه‌ ايران از وزير علوم

بيش از ۹۰۰ تن از استادان دانشگاه‌های ايران طی نامه‌هايی پشتيبانی خود را از رضا فرجی دانا، وزير علوم، تحقيقات و فناوری که در آستانه استيضاح مجلس قرار دارد، اعلام کردند.

بيش از ۹۰۰ تن از استادان دانشگاه‌های ايران طی چند نامه پشتيبانی خود را از رضا فرجی دانا، وزير علوم، تحقيقات و فناوری که در آستانه استيضاح مجلس قرار دارد، اعلام کردند.

رضا فرجی دانا، وزير علوم و تحقیقات

به گزارش روزنامه اعتماد، اين استادان دانشگاه در نامه‌ای به علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران نسبت به «تضعيف وزير علوم توسط شماری از نمايندگان» ابراز تأسف کرده‌اند.

امضاکنندگان اين نامه گفته‌اند: «در شگفتيم که نمايندگانی که در طول سال‌های گذشته در برابر همه گونه ناهنجاری و تصميمات نابخردانه و بی‌حرمتی به نهاد دانشگاه ساکت بوده‌اند اکنون فعاليت‌های بازدارنده خود را در مقابل سياست‌های اصولی وزارت علوم دو چندان کرده‌اند.»

دلایل استیضاح

شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در هفته نخست تیرماه سال جاری، طرح استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم را تسلیم هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی کردند.

حجت‌الله درویش‌پور، نماینده ایذه و باغ مالک در گفت‌وگو با وب‌سایت «تابناک» درباره دلایل درخواست استیضاح این وزیر دولت یازدهم گفت: «دلایل زیادی برای استیضاح وزیر علوم وجود ندارد.»

به گفته عضو کمیسیون آموزش مجلس، «برخی از نمایندگان اصولگرای مجلس شورای اسلامی، طرح استیضاح وزیر علوم را امضا کرده‌اند و دلیل آن هم ازجمله انتصابات اخیر رؤسای دانشگاه تهران، شریف و چند دانشگاه دیگر و همچنین استفاده از مشاورین ازجمله توفیقی بوده است».

وی با اشاره به تأثیر طرح اسلامی‌سازی دانشگاه در این زمینه، دلیل اصلی این استیضاح را بررسی پرونده بورسیه ۳۰۰ دانشجوی دکترا دانست و گفت: «همه این مواردی که اعلام می‌شود، نوعی بهانه و سرپوش برای اصل ماجراست.»

همچنین به گفته الیاس نادران، نماینده مجلس و از امضاکنندگان طرح استیضاح، بازگشت دانشجویان ستاره‌دار، انتصاب‌های وزارت علوم و فرایند انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها از دیگر دلایل استیضاح است.

برخی انتخاب جعفر میلی منفرد و جعفر توفیق، از چهره‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان را به عنوان معاون و مشاور این وزارتخانه، از مسائلی می‌دانند که از روز آغاز به کار فرجی دانا، حساسیت نمایندگان را برانگیخته است.

موضوع استیضاح وزیر علوم چند روز پس از آن پیش کشیده می‌شود که آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران گفته بود، دانشگاه «محل جولان و فعالیت‌های جریان‌های سیاسی» نیست. رهبر ایران با اشاره به «پدیده‌های زیان‌بار» در گذشته، خواسته بود که دانشگاه «باشگاه سیاسی» نشود.

بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی مجتبی صديقی، رئيس سازمان دانشجويان، از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۲، در هشت ‌سال فعاليت وزارت علوم در دولت‌های نهم و دهم که با وزارت محمدمهدی زاهدی و کامران دانشجو همراه بود، ۷۳ دانشجو با معدل کار‌شناسی زير ۱۴، و ۷۰‌ دانشجو با معدل کارشناسی‌ ارشد زير ۱۶به دانشگاه‌های خارج از کشور اعزام شده‌اند.

شماری از نمايندگان مجلس می‌گويند طرح استيضاح وزير علوم توام با «اهداف سياسی» است و انتصاب مدیران اصلاح‌طلب در برخی وزارتخانه‌ها باعث نگرانی اصولگرایان و نمایندگان وابسته به این جناح در مجلس شده است. 

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.