ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نام ۱۰ نماينده مجلس ايران در ميان فهرست بورسيه‌های غيرقانونی

به گفته یک نماینده مجلس برخی از این نمايندگان پای نامه استيضاح وزير را امضا نکرده‌ و از وزارت علوم قول گرفته‌اند تا در صورت افشای اسامی، نام آن‌ها ذکر نشود.

حامد قادرمرزی، نايب رئيس فراکسيون دانشگاهيان مجلس شورای اسلامی گفته است که نام ۱۰ نماينده مجلس در ميان فهرست«بورسيه‌های غيرقانونی» وزارت علوم، تحقيقات و فناوری است که در دولت پيشين به آن‌ها اعطا شده بود.

طرح استيضاح وزير علوم با ميانجی ‌گيری علی لاريجانی به مدت يک ماه به تعويق افتاده بود

شرق‌، روزنامه صبح ايران در شماره چهارشنبه ۲۵تير به نقل از این نماینده مجلس گزارش داد: «برخی از همين نمايندگان پای نامه استيضاح وزير را امضا نکرده‌اند و از وزارت علوم قول گرفته‌اند تا در صورت افشای اسامی، نامی از آن‌ها برده نشود.»

به گفته قادرمرزی، اين قول‌گرفتن «يک‌جور مصالحه» است، چون «اگر ماجرای استيضاح به جای باريک کشيده شود، بدون‌شک وزارت علوم هم ناگزير از خواندن برخی اسامی خواهد شد.»

اين نماينده مجلس درباره موضع رضا فرجی‌دانا، وزير علوم که به استيضاح تهديد شده، گفت: «وزير و معاون پارلمانی ايشان بنا دارند همه چيزها محرمانه باشد اما نمايندگان قرار نيست سکوت کنند، چرا که فساد علمی دوره احمدی‌نژاد دست‌ کمی از فساد اقتصادی نداشت.»

به گفته او، ماجرای سه‌هزار دانشجوی بورسيه‌ای که به طور «غيراستاندارد جذب‌شده‌اند»، «خيانتی عميق‌» به کشور است.

چندی پيش مجتبی صديقی، رئيس سازمان امور دانشجويان وزارت علوم، با ارائه اطلاعاتی درباره بورسيه‌های خارج از روال ارائه‌شده در دولت‌های نهم و دهم، بخشی از تخلف‌های دانشگاهی مقطع ياد شده را بی‌اشاره به دامنه تخلف‌های مشابه در دولت‌های پيشين علنی کرد.

بر اساس آمار رسمی ارائه شده از سوی رئيس سازمان دانشجويان، از سال ۱۳۸۵تا سال ۱۳۹۲، در هشت ‌سال فعاليت وزارت علوم در دولت‌های نهم و دهم که با وزارت محمدمهدی زاهدی و کامران دانشجو همراه بود، ۷۳ دانشجو با معدل کار‌شناسی زير ۱۴، و ۷۰‌ دانشجو با معدل کارشناسی‌ ارشد زير ۱۶به دانشگاه‌های خارج از کشور اعزام شده‌اند.

بر اساس اين گزارش، ۲۲۸‌ دانشجو با معدل کار‌شناسی زير ۱۴ و  ۳۰۵ دانشجو با معدل کار‌شناسی ‌ارشد زير ۱۶، از خارج از کشور جذب دانشگاه‌های داخل کشور شده‌اند.

۲۳۵‌ دانشجوی بورسيه خارج از کشور به داخل کشور نيز دارای معدل نامعلوم بوده‌اند. ۳۲۵‌ نفر ديگر نيز فاقد شرايط سنی برای بورس بوده‌اند و به عبارت ديگر، سن آن‌ها بالای ۳۳ سال بوده است.

افزون بر تمامی اين آمار‌ها، رئيس سازمان دانشجويان ايران همچنين اعلام کرد ۳۰۰۲ دانشجو بدون شرکت در آزمون ورودی بورسيه دوره دکترا شده‌اند.

با انتشار اين گزارش‌ها، شماری از نمايندگان مجلس ايران طرح استيضاح وزير علوم را آماده کردند که با ميانجی ‌گيری علی لاريجانی، رئيس مجلس به مدت يک ماه به تعويق افتاد. شماری از نمايندگان مجلس، طرح استيضاح وزير علوم را واجد «اهداف سياسی» می‌دانستند.

در حال حاضر نهادهای نظارتی شامل سازمان بازرسی کل کشور و ديوان محاسبات، نمايندگان خود را در سازمان دانشجويان مستقر کرده‌اند و مشغول بررسی پرونده‌های بورسيه‌ها هستند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حسینمحرابی

    kنظرمان را بچه کسی بفرستیم که خودش الوده ترین نیست.. بلا ترین کی هست که الوده ترین نیست فقط تاریخ قضا وت خوتهد کرد

  • حمیدرضا محرابی

    از دولتی باصطلاح اسلامی که اجازه انتقاد  را به کسی نمیدهد و  هر منتقد و دگر اندیشی را به جرم های  واهی مجازات میکند نباید بیشتر از این انتظار داشت.

  • hamid

    جمهوری اسلامی  = اام القراب فساد