ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تشدید حملات اسرائیل در غزه با تمرکز بر محله شجاعیه

ارتش اسرائیل حملات زمینی خود به نوار غزه را در یکشنبه ۲۰ ژوئیه شدت بخشید. مقامات ارتش پیش‌تر گفته بودند که پیشروی در غزه را تا نابودی کامل شاخه نظامی حماس ادامه خواهند داد.

صدها نفر از فلسطینی‌های ساکن منطقه شجاعیه شهر غزه، صبح  یکشنبه ۲۰ ژوئیه را در وحشت حملات هوایی و توپخانه‌ای ارتش اسرائیل گذراندند.

انتقال زخمی‌های منطقه شجاعیه به بیمارستان شفا در غزه

ارتش اسرائیل عملیات زمینی خود در نوار غزه را در روز یکشنبه ۲۰ ژوئیه تشدید کرد. پیش‌تر مقامات ارتش اسرائیل گفته بودند که حملات در غزه را تا نابودی کامل شاخه نظامی حماس ادامه خواهند داد.

در حملات صبح یکشنبه، ۴۰ فلسطینی کشته و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند. شمار کشته‌شدگان فلسطینی اکنون به ۳۸۶ نفر رسیده است.

خبرنگاران حاضر در غزه می‌گویند که جنازه‌ها هنوز بر زمین‌اند و نیروهای امدادی زخمی‌ها را با آمبولانس و ماشین‌های شخصی به بیمارستان می‌رسانند.  ساکنان محله شجاعیه با ماشین و پای پیاده ، به سمت کمپ‌های سازمان ملل گریخته‌اند.

نیروهای امدادی می‌گویند که بسیاری از زخمی‌ها هنوز در منازل خود یا سطح خیابان باقی مانده‌اند و نیروی کافی برای انتقال آن‌ها به بیمارستان‌ها نیست.

اسرائیل می‌گوید که حماس در تمام طول شب گذشته از محله شجاعیه به سمت اسرائیل موشک پرتاپ کرده است.

نبرد تن به تن برای تخریب‌ تونل‌ها

روز شنبه ۱۹ ژوئیه حملات هوایی و زمینی به نوار غزه ادامه داشت و سربازان اسرائیلی در حین تخریب تونل‌های حماس، با بیش از ۱۵ نفر از شبه‌نظامیان فلسطینی ، درگیری تن‌به‌تن داشتند.

سربازان اسرائیلی در تونل‌های احداث شده توسط حماس در مرز اسرائیل و غزه

مقامات ارتش اسرائیل گفته‌اند که حملات به غزه را تا نابودی کامل توان نظامی حماس ادامه می‌دهند.  نابودی زرادخانه‌ها، ذخایر مهمات نظامی، انبار موشک‌ها، سکوی پرتاب موشک‌ها و تونل‌های احداث‌شده در مرز اسرائیل از جمله اهداف این عملیات خوانده شده‌اند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که به نیروهای مسلح دستور داده که برای گسترش عملیات، آماده باشند. روز شنبه در توئیتر ارتش اسرائیل نوشته شده بود که عملیات نظامی در غزه گسترش می‌یابند. هم‌چنین اعلام شد که اسرائیل از گذرگاه مرزی کریم شلوم به غزه تجیهزات پزشکی می‌فرستد.

پیش از آغاز حملات هوایی به غزه، مقامات امنیتی اسرائیلی اعلام کرده بودند که حماس نزدیک به ده هزار موشک ذخیره دارد. ظرف ۱۲ روز جنگ، اسرائیل به بیش از ۲۵۰۰ هدف در نوار غزه، از جمله ۱۱۰۰ سکوی پرتاب موشک حمله هوایی کرده است. شبه‌نظامیان غزه نیز از ۸ ژوئیه تا کنون بیش از ۱۷۶۰ موشک به سمت اسرائیل پرتاب کرده‌اند.

در روز دوازدهم حمله اسرائیل به غزه، نیروهای اسرائیلی علاوه بر پیشروی با تانک، شهر بیت لحیه در نزدیکی مرز شمالی غزه را بمباران کردند. هزاران نفر از ساکنان بیت لحیه از خانه‌های خود گریخته‌‌اند. دستکم ۱۰ غیرنظامی در این حمله جان خود را از دست داده‌اند.

طبق آخرین آمار، تا روز یکشنبه ۲۰ ژوئیه،  ۳۸۶ فلسطینی و پنج اسرائیلی کشته شده‌اند. یک مرد عرب ۳۴ ساله بادیه نشین نیز روز شنبه پس از حمله موشکی حماس به شهر جنوبی دیمونا در نزدیکی راکتور هسته‌ای اسرائیل، جان خود را از دست داد. اسرائیل این مرد عرب را در شمار قربانیان غیرنظامی خود به حساب نیاورده است.

سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر، روز شنبه مجددا دو طرف به برقراری آتش‌بس فراخواند اما با وجود تلاش‌های کشور ترکیه و قطر برای میانجیگری، آتش‌بس هنوز ممکن نشده است.

مصر از روز شنبه گذرگاه  مرزی رفح را برای امدادرسانی به زخمی‌های غزه باز گذاشته است.

در یک تلاش تازه برای میانجی‌گری، دبیر کل سازمان ملل متحد، روز شنبه به خاورمیانه رفت.

ارتش اسرائیل پس از شروع پیشروی زمینی در نوار غزه در شب پنجشنبه ۱۷ ژوئیه، اعلام کرد که تخریب تونل‌های مرزی حماس، از اولویت‌های عملیاتی است. نیروی هوایی اسرائیل و نیروی زمینی اسرائیل تا کنون ۳۴ مخفیگاه را در مرز اسرائیل و غزه یافته و ۱۳ تونل را تخریب کرده‌اند.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که روز شنبه ۱۹ ژوئیه، شبه‌نظامیان فلسطینی در اونیفورم مبدل ارتش اسرائیل، توانسته‌اند از طریق تونل به خاک این کشور نفوذ کنند. در درگیری این شبه‌نظامیان با نیروهای اسرائیلی، دو سرباز اسرائیلی و یک فلسطینی کشته شدند.

حماس نیز با تائید وقوع این درگیری، از غنیمت گرفته شدن تعدادی سلاح اسرائیلی توسط شبه‌نظامیان فلسطینی خبر داد.

ارتش اسرائیل ادعا کرده که یک شبه‌نظامی فلسطینی را با دستبند و «داروی آرام‌بخش» دستگیر کرده که «نشانه قصد او برای ربودن سربازان یا شهروندان اسرائیلی بوده است.» ارتش اسرائیل هم‌چنین گزارش داد که فلسطینیان از حیوانات برای حمل جلیقه‌های انفجاری استفاده می‌کنند و در یک مورد یک قاطر با محموله بمب‌های دست‌ساز پیدا شده است.

تخریب تونل‌ها، کاری دشوار

عمق برخی از ۱۳ تونلی که در روز شنبه، تخریب شدند به ۳۰ متر می‌رسیده است. تخریب این تونل‌ها کار ساده یا امنی نیست.

شیمون دانیل،  رئیس سابق یگان مهندسی ارتش اسرائیل، به تلویزیون اسرائیل گفت که ارتش همیشه می‌دانسته که حماس تعداد زیادی تونل برای وارد شدن به خاک اسرائیل طراحی و احداث کرده است: «یافتن ۱۳ تونل، آن هم در چنین زمان کوتاهی، دستاورد بزرگی است.»

شیمون دانیل تاکید کرده که فرآیند تخریب تونل‌های حماس می‌تواند خطرناک باشد. او می‌گوید سربازان باید فرض کنند که تونل‌ها معابری هستند که می‌توانند با بمب‌های دست‌ساز متصل به مکانیسم‌های انفجاری، دامی برای در تله انداختن سربازان اسرائیلی باشند: «برای انهدام تونل‌ها اول باید همه دهانه‌های اضافی را یافت. سپس روبات‌های مجهز به دوربین را به داخل آنها فرستاد. پس از آن، تونل‌ها یا با مواد منفجره خاص و یا توسط تجهیزات سنگین نابود می‌شوند.» شیمون دانیل می‌گوید که تخریب کامل یک تونل می‌تواند تا ۱۲ ساعت طول بکشد.

ارتش اسراییل، ویدئوهایی را منتشر کرده که در آن هواپیماهای اسراییلی  در حال بمباران تونل‌ها دیده می‌شوند. پس از بمباران، نیروی زمینی با بولدوزر وارد می‌شود و تونل‌ها را به‌طور کامل تخریب می‌کند:

موتی الموس، ژنرال ارتش اسرائیل می‌گوید: «این تونل‌ها برای پنهان شدن و استتار ساخته نشده‌اند. این‌ها معابری برای عملی کردن حملات بزرگ به پایگاه‌های ارتش و جامعه اسرائیل هستند.»

تلفات و خسارات فلسطینیان

بسیاری از مناطق نوار غزه از شب حمله زمینی اسرائیل (۱۷ ژوئیه) تا کنون، برق ندارند. همچنین حملات تانک‌های اسرائیلی، لوله‌کشی آب شهری را هدف قرار داده و اکنون بسیاری از مناطق آب هم ندارند.

تلفات جانی ناشی از حملات هوایی و زمینی اسرائیل به غزه در حال افزایش است. در روز یکشنبه ۴۰ نفر در منطقه شجاعیه شهر غزه کشته شدند. در ساعت‌های اولیه صبح شنبه، آتش تانک‌های اسرائیلی حداقل پنج عضو از خانواده الزوایدی را در خانه‌شان در بیت لحیه کشت. دو نفر از کشته‌شدگان بیت لحیه کودک بودند. در حمله‌ای جداگانه، آتش تانک، جان سه نفر از خانواده‌ای دیگر از جمله دو کودک را گرفت. آمار کشته شدگان روز شنبه ۱۹ ژوئیه، ۶۵ نفر اعلام شده است.

دو پسربچه و یک کودک ۱۲ ماهه نیز عصر روز جمعه پس از افطار با آتش توپ‌های شلیک‌شده از تانک، جان خود را در غزه از دست دادند.

تاکنون پیش از پنجاه هزار فلسطینی خانه‌های خود را ترک کرده‌اند و در پناهگاه‌های سازمان ملل متحد مستقر شده‌اند.

مقامات وزارت بهداشت غزه اعلام کرده‌اند که حملات هوایی و زمینی اسرائیل به مناطق پرجمعیت غزه همچنان ادامه دارد و تعداد کشته‌شدگان ناشی از حملات اسرائیل در ۱۳ روز گذشته به حداقل ۳۸۶ فلسطینی افزایش یافته است که بیشتر آن‌ها غیرنظامی بوده‌اند.

سازمان ملل متحد اعلام کرده است که تا روز ۱۹ ژوئیه، حدود ۷۶  نفر از کشته‌شدگان فلسطینی کودکان زیر ۱۸ سال بوده‌اند که شامل ۲۲ درصد کل کشته‌شدگان در نوار غزه است. این آمار، روز یکشنبه افزایش یافته است.

اسرائیل می‌گوید که حماس مسئول کشته شدن غیرنظامیان است و نیروهای حماس از غیرنظامیان به‌عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند. مقامات اسرائیلی حماس را متهم به شلیک از داخل مناطق مسکونی می‌کنند.

پیش از حمله به خاک غزه، اسرائیل با پیامک‌های تلفنی و پخش اعلامیه از غیرنظامیان خواسته بود که مناطق مرزی را ترک کنند. همچنین ارتش اسرائیل به مردم ساکن غزه هشدار داده است که هرکس سلاح گرم یا سرد داشته باشد، کشته خواهد شد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • داوری

    رژیم کودک کش و غاصب صهیونیستی فقط قادر است زنان و کودکان بی دفاع و غیر نظامی را به شهادت برساند.این صهیونیستهای وحشی و گرگ صفت هیچگاه شهامت مبارزه جوانمردانه و رودررو با انقلابیون را نداشته اند.