ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تاثیر تمدید مذاکرات هسته‌ای بر بازار ایران

از تمدید مذاکرات به خاطر آزاد سازی دو میلیارد و ۸۰۰ هزار دلار از دارایی‌های ایران استقبال شده است. آیا در ۴ ماه آینده بازار و اقتصاد ایران تکان می‌خورد؟

مذاکرات هسته‌ای ایران با شش قدرت بزرگ جهانی تا چهارماه دیگر می‌یابد. رسانه‌های ایرانی از تمدید مذاکرات به خاطر آزاد سازی دو میلیارد و ۸۰۰ هزار دلار از دارایی‌های این کشور استقبال کرده‌اند. آیا در چهار ماه آینده بازار و اقتصاد ایران تکان خواهد خورد؟

بسیاری نگران بودند که با شکست گفت‌و‌گوهای «وین ۶»، فشار تحریم‌ها افزایش یابد و شرایط اقتصادی ایران از این که هست بدتر شده و آمار بیکاری، گرانی و تورم نیز بالاتر رود.

آزادسازی دو میلیارد و هشتصدهزار دلار از دارایی‌های ایران، نتیجه تمدید مذاکرات بود. روزنامه‌های تهران از تداوم گفت‌وگو استقبال کرده‌اند. تیتر درشت روزنامه ابتکار این بود: « دو میلیارد و هشتصد هزار دلار؛ نتیجه ی تمدید مذاکرات »

پرسش مهم در برابرکارشناسان اقتصادی، واکنش بازار به ویژه نوسان ارز بود. روزنامه «دنیای اقتصاد» چاپ تهران نوشت، «تمدید مذاکرات هسته‌ای برای چهار ماه دیگر از سوی بازار با واکنش منفی همراه نشد. بازارهای ارز، سکه و بورس بدون تاثیرپذیری منفی از این اتفاق به فعالیت خود ادامه دادند.»

در گفت‌وگو با «رادیو زمانه»، دو کارشناس اقتصادی؛ آقایان حسن منصور، استاد اقتصاد در مدرسه عالی آمریکایی اقتصاد و بازرگانی در پاریس و جمشید اسدی، استاد اقتصاد در دانشگاه‌های فرانسه، دیدگاه‌های خود را در باره تاثیر تمدید مذاکرات هسته‌ای بر بازار ایران بیان می‌کنند.

پرسش‌های طرح شده بر این مبنا بوده‌اند که آیا بازار ایران با این توافق مبهم رونق می‌گیرد؟

در صورت کاهش تحریم‌های کنونی، آیا روحانی می‌تواند به وعده‌های اقتصادی خود عمل کند؟

آیا مشکلات اقتصادی کنونی همه از پیامدهای بحران ده ساله پرونده‌ هسته‌ای است؟

اگر مذاکرات اتمی به توافق جامع برسند، آیا تنگناهای اقتصادی ایران برطرف می‌شود؟

گفت‌وگو با جمشید اسدی و حسن منصور را اینجا بشنوید:


 

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • mansour

    اقای ادیب زاده!گویندصدای المان(دویچ وله)ساعت ۱۳ به وقت آلمان اعلام کد که دولت ایران بخش بزرگی از نگرانی غرب به سرکردگی امپریالیسم امریکا را با از بین بردن اورانیم غنی شده خود و کاهش غنی سازی از ۲۰ درصد ه ۵ درصد،از میان برده است. 

  • farid

    نسخه روحانی آسپیرین است – شاهین فاطمی ...................................... درهفته ای که گذشت سرانجام دولت روحانی مانیفست اقتصادی خود را تحت عنوان ” بسته پیشنهادی دولت برای شکستن رکود و رونق اقتصادی” صادر کرد. درآن بخش از این سند که به توضیح و تشریح اشتباهات و تخلف های دوران هشت ساله دولت پیشین مربوط می شود نکته تازه ای جز تکرارهمان که بارها دراین ستون ومقالات ونوشته های مشابه خوانده اید نخواهید یافت. دراین سند کم وبیش همان مطالبی را خواهید خواند که طی هشت سال صدارت دولت پیشین در نامه های مکرر از سوی اساتید اقتصاد در درون مرز به احمدی نژاد نوشته شد وکسی به آنها توجه نکرد . امروز کم وبیش همان نکات از سوی کارگزاران دولت جانشین او به عنوان ذکر مصیبت به مردم اعلام می شود. ................................ نتظار بهبود و ترمیم اقتصاد ایران توسط این حکومت توقعی کاملاً غیر واقع‌بینانه است. آنچه اقتصاد کشور را به چنین وضع فجیعی کشانده در ذات حکومت اسلامی نهفته است. بنیاد و اساس تفکر این رژیم بر مبنای تصورات نه اسلامی بلکه نگرش محدود و عقب مانده آخوند دِه از زندگی و اقتصاد است و هنوزاین رژیم نتوانسته است خود را از وابستگی به آن طرز تفکر رها کند. چگونه چنین حکومتی خواهد توانست در صحنه “اقتصاد جهانی شده” امروز حافظ منافع ومصالح ملت ایران باشد؟ کسی که امروز به ناحق خود را رهبر ملت ایران می‌خواند هنوز هم از همان آبشخور فرهنگ آخوند دِه الهام می‌گیرد و با آنچه که قادر به فهم و ادراک آن نیست خصمانه برخورد می‌کند. در حالی که در اکثر کشورهای مسلمان برخورد حکومت ها با مسائل اقتصادی برخوردی نسبتاً مدرن و متعارف است، اقتصاد ایران پس از انقلاب به علت همین محدود بودن دیدگاه‌های سران رژیم، به بیراهه کشانده شده است. برای این جماعت تولید ثروت و درآمد مطرح نیست، ایجاد کار و اشتغال مبحث مورد علاقه آنها نیست، آن ها پیرو مکتب گداپروری و صدقه پردازی برای مردم و فساد و غارت اموال عمومی به نفع خود و وابستگانشان هستند. این چنین شیوه‌ای را شما در هیچ یک از کشورهای اسلامی نخواهید یافت و اطلاق اسم «اقتصاد اسلامی» به دزدبازی وبلبشو یکی دیگر از شگردهای این جماعت است. .................... تجربه سی و پنج سال حکومت نا موفق اسلامی دیگر برای کمتر کسی جای شبهه ای باقی گذاشته است که این رژیم جز به منافع زودگذر خود به هیچ هدف دیگری پایبند نیست وبا اقتصاد کشور همانگونه نابخرادنه برخورد می‌کند که با منافع ملی و سیاست خارجی. درحالیکه نوازندگان تغییر کرده اند وحتی اگر در نواختن پیش در آمدها بتوانند از خود ابتکاری نشان دهند، درماهیت امر تغییری حاصل نشده است . بسته پیشنهادی دولت روحانی “آسپیرین” مُسکنی پیش نیست . خودشان هم میدانند که بدون تغییرات اساسی اقتصاد ایران با این نوع نسخه ها شفا پذیر نیست اما گستاخانه به مردم دروغ میگویند. پاریس: 21ژوئیه 201

  • hasani

    مگر اوایل  زمان احمدی نژاد تحریم بود؟! حاصل اقتصاد اسلامی = چپاول بیش از ۱۰۰۰ میلیارد دلار!