حذف تدریجی ۱۰ میلیون نفر از لیست دریافت یارانه نقدی
وزیر اقتصاد ایران مدعی شده است که ۱۰ میلیون نفر به عنوان افراد پردرآمد جامعه شناسایی شدهاند. او از حذف تدریجی این افراد از فهرست دریافتکنندگان یارانه خبر داده است.
وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران میگوید که به زودی ۱۰ میلیون نفر از فهرست دریافت کنندگان یارانه نقدی حذف خواهند شد.
علی طیبنیا در زمان آغاز ثبتنام دور دوم دریافت یارانه هم از مردم خواسته بود که داوطلبانه از گرفتن یارانه نقدی انصراف دهند و تهدید کرده بود که «هر کس بدون نیاز اقدام به ثبتنام کند، طبق تبصره ۲۰ قانون بودجه ۹۳ مشمول جریمه خواهد شد».
جریمه افراد برای ثبتنام به منظور دریافت یارانه کمی بعد تکذیب شد، اما حالا طیبنیا به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است که فهرست جدید واجدان شرایط دریافت رایانه با حذف ۱۰ میلیون از یارانهبگیران به زودی منتشر میشود.
او پیشتر با تأکید بر اینکه دولت اطلاعات خوبی از طبقه پردرآمد دارد، گفته بود: «از افرادی که نیاز به یارانه نقدی ندارند، میخواهیم از ثبت نام خودداری کنند، چرا که دولت آنها را شناسایی و حذف خواهد کرد.»
حالا وزیر اقتصاد ایران مدعی شده است که ۱۰ میلیون نفر به عنوان افراد پردرآمد جامعه شناسایی شدهاند و از حذف تدریجی این افراد از لیست دریافتکنندگان یارانه خبر داده است.
دولت پیش از این اعلام کرده بود که برای پرداخت یارانههای نقدی با تعداد متقاضیان کنونی، ۱۰۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه دارد و درآمدهای حاصل از حذف یارانهها، مبلغ لازم برای پرداخت یارانهها را تأمین نمیکند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور ایران، نهم فروردین ماه امسال گفته بود: «تا آخر سال ۱۳۹۲کل منابعی که از افزایش قیمتها حاصل شد، ۹۰هزار میلیارد تومان بود ولی ۱۳۰هزار میلیارد تومان یارانه بین مردم توزیع شد و این یعنی آنکه صد درصد منابع حاصل شده توزیع و ۴۰هزار میلیارد تومان نیز اضافه از بودجه دولت پرداخت شده است.»
طیبنیا اما خبر حذف ۱۰ میلیون نفر از لیست دریافتکنندگان یارانه را در چهارمین نشست فرصت تاریخی انقلاب (فتا) در اصفهان مطرح کرده و گفته است: «این عدالت نیست که همه افراد کشور یارانه بگیرند.»
به گفته طیبنیا، دولت برای اجرای عدالت یکی از بستههای حمایتی همچون بیمه همگانی و حمایت از تولید داخلی را تدوین و اجرا کرده است.
یارانه، تورم، بهداشت و بازار
در حالی که هیچکدام از دولتهای ایران در سالهای بعد از انقلاب نتوانسته بودند قانون هدفمندسازی یارانهها را اجرا کنند، حذف یارانهها از زمستان سال ۱۳۸۹و در دولت محمود احمدینژاد شروع شد و دولت با افزایش قیمت فرآوردههای سوختی، شروع به پرداخت یارانه نقدی کرد.
به این ترتیب دریافتکنندگان یارانه از زمان یاد شده تا به حال ماهانه ۴۵هزار و ۵۰۰ تومان یارانه نقدی دریافت کردهاند.
وزارت اقتصاد و دارایی ایران مدعی است که با اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانهها، ۹هزار میلیارد تومان به سه بخش گروههای کمدرآمد، بهداشت عمومی و تولید اختصاص یافته است. این بودجه، حاصل درآمد دولت از افزایش قیمت حاملهای انرژی در مرحله دوم هدفمندی یارانهها است.
طیبنیا در اینباره گفته است: «درآمد حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی در مرحله نخست اجرای طرح هدفمندی یارانهها ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده.»
او با اشاره به اینکه دولت سال گذشته دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از محل فروش سهام برخی شرکتهای دولتی داشته، اضافه کرده که این رقم هم در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است تا بتواند هزینههای درمانی بیمارستانها را کاهش دهد.
وزیر اقتصاد ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود از کاهش تورم خبر داده و گفته است: «در طول یک سال گذشته تورم نقطه به نقطه کشور از ۴۵ درصد به زیر ۱۵ درصد رسیده است.»
او پیشبینی کرده که با افزایش صادرات غیر نفتی و توجه به صنایع خرد، ایران تا دو سال آینده از رکود اقتصادی خارج شود.
وزیر اقتصاد و دارایی در اظهار نظری درباره نرخ سود بانکها نیز گفته است: «رقابت نادرستی میان بانکها بر سر سود بانکی بود که در نهایت سقف سود به ۲۲ درصد رسید.»
طیبنیا مدعی است که هماکنون ثبات و آرامش بر بازار کشور حاکم شده است. او با استناد به نظر کارشناسان اقتصادی، بدون اینکه از آنها نام ببرد گفته که قیمتها در بازار سرمایه به کف رسیده و دولت با ارائه اوراق مشارکت بدون ضامن در بورس این وضعیت را بهبود خواهد بخشیید.
نظرها
hasani
یارانه دادن به دهها میلیون نفر راه حل اقتصادی نیست . امنیت سرمایه گذاری و حاکم بون قانون بجای روابط و داشتن برنامه و جلوگیری از واردات بی حساب و..... باعث ایجاد کار و رفع مشکلات میشود....که شرایط هیچکدام فراهم نیست !
منوچهر
کسری 1000 ملیاردی متعلق بزمان قبل از افزایش قیمتهای بنزین و گازوئیل در اردیبشت ماه بود زیرا براساس امارهای منتشر شده از وزارت نفت هم اکنون متوسط روزانه مصرف بنزین 67 ملیون لیتر است که با افزایش 300 تومانی برای هر لیتر رقمی بالغ 7هزارملیارد و 300 ملیون تومان در یافتی دولت زایادتر شده است و در همین را ستا 90 ملیون لیتر مصزف روزانه گازوئیل مبلغ 5هزار ملیارد تومان به درامد دولت افزوده شده است. فراموش نکنیم که اعلام کرده اند هنوز مقداری از بنزین 400 تومانی در کارتها باقی مانده است ویاداور شویم که دولت بهای برق اب و گاز را از اول امسال 30 درصد افزایش داد و در همین رابطه عده ای از ثبت نام مجدد خود اری کردند که سر جمع 2400 ملیارد تومان صرفه جوئی شده است .بنابرین دولت نه تنها کسری پرداخت ندارد بلکه اندکی هم برای کمک به تولید در اختیار گرفته است. دولت برعکس برنامه اقصادی که وضع کنونی و پیش بینی های اینده را بتفصیل منتشر کرده است در برنامه هدفمندی بسیار نا گفته باقی گذاشته است درست استکه این برنامه در بدنه اجتماعی بکار گرفته میشود .وملاحظات امنیتی اجرای ان سبب میشود که تا اخرین لحظه افتابی ودر اختیار عموم قرار نگیرد ولی کار برد های برنامه بعد از اعلام هم در معرض دیدعموم قرار نگرفته است چنانکه سهم تولید در برنامه هدفمندی که بایستی در پیش بینی های اقتصادی اینده ملحوظ شود نیز در برنامه دولت مکتوم مانده است. قبلا اعلام شده بود که پرداخت 3800 ملیارد برنامه سلامت از محل عایدات هدفمندیست و لی اقای وزیر اقتصاد میگوید 2800ملیاردتامین مالی این پروژه از محل فروش سهام دولتی انجام شده است. برنامه هدفمندی بایستی ضمیمه پروژه اینده نگری اقتصاد دولت شود واگر دو سوژه جداگانه تبیین گردد پی امد اقتصادی اجتماعی دارد و به جامعیت اقتصاد در حال گذار کشور اسیب میرساند.
بهنام
هر چه میگویند دروغ است . فقط دروغ . دروغ میگویند مثل س. ( بهترین دوست انسان ) .