ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

محسن کاظمینی٬ فرمانده سپاه تهران بزرگ:

«خنده زن و مرد در محل کار معنی ندارد»

محسن کاظمینی٬ فرمانده سپاه تهران بزرگ، در اعتراض به همنشینی زنان و مردان کارمند گفت: «هیچ معنایی ندارد که این افراد از صبح با یکدیگر بگویند و بخندند.»

محسن کاظمینی٬ فرمانده سپاه تهران بزرگ خواستار اجرای طرح «تفکیک جنسیتی» در تمام سازمان‌ها و اداره‌های سراسر کشور شده است.

محسن کاظمینی گفته معنی ندارد در ادارات زن و مرد با هم بگویند و بخندند.

به گزارش وب‌سایت سپاه تهران بزرگ، محسن کاظمینی ضمن طرح این خواست در همایش «زن، جامعه، تعالی» گفته است: «معنایی ندارد که خواهران و برادران در محیط کار در کنار یکدیگر بنشینند و پرده‌های حیا را کنار بزنند.»

وی افزوده است: «چرا هنوز در ادارات و سازمان‌های ما زن و مرد باید در کنار هم نشسته باشند و هیچ معنایی ندارد که این افراد از صبح با یکدیگر بگویند و بخندند.»

این عضو ارشد سپاه پاسداران تاکید کرده است: «در کنار این حضور زنان در جامعه، باید به مسائل شرعی آن نیز توجه ویژه‌ای داشت.»

فرمانده سپاه با اعلام اینکه آمار طلاق میان شاغلان ایران «نگران کننده» است، اشتغال زنان را عامل این تغییرات اجتماعی دانسته است. او از «نارضایتی» عموم خانواده‌ها از اشتغال زنان «در نهاد‌ها و سازمان‌های مختلف» خبر داده اما نگفته که نارضایتی عموم خانواده‌های ایرانی را بر اساس کدام تحقیق اعلام کرده است.

کاظمینی با اشاره به مخالفت وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با تفکیک جنسیتی کارمندان شهرداری تهران گفته است: «چرا باید بعد از ۳۵ سال یکی از سازمان‌های ما بیان کند که می‌خواهیم تفکیک جنسیتی را رعایت کنیم ویک عده هم ناراحت شوند و علیه این طرح موضع بگیرند؟»

این فرمانده سپاه همچنین با انتقاد از دولت‌های گذشته گفته که این دولت‌ها «مانع از تشکیل وزارتخانه امربه معروف و نهی از منکر شده‌اند».

در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، سیاست تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها با شدت کم‌سابقه‌ای گسترش یافت و بیشتر فضاهای آموزشی و حتی رشته‌های تحصیلی را در بر گرفت. در این دوران بود که حتی طرح تفکیک جنسیتی مهدهای کودک نیز مطرح شد.

ابعاد سیاست‌ تفکیک جنسیتی در دولت یازدهم با شتابی فزاینده رو به گسترش است و رفته رفته موازی با طرح‌های مختلف از جمله طرح حجاب و عفاف جنبه اجرایی می‌یابد.

تفکیک جنسیتی در شهرداری تهران

حدود دو ماه پیش شهرداری تهران در بخشنامه‌ای داخلی و محرمانه از شهرداری‌های مناطق و سایر سازمان‌های زیرمجموعه‌اش خواست تا در راستای اجرای طرحی که شهرداری تهران آن را «ارتقای مقام زنان» نامیده، نسبت به جدا کردن فضای فیزیکی فعالیت کارمندان زن و مرد در شهرداری اقدام و از به‌کارگیری زنان در پست‌هایی مثل منشی، مسئول دفتر، تایپیست و … خودداری کنند.

سیاست تفکیک جنسیتی در ایران، همواره مورد اعتراض فعالان مدنی و همچنین فعالان حقوق زنان بوده است.

با تصمیم «شورای معاونین، شهرداران و سازمان‌ها»، وابسته به دبیرخانه شورای شهرداران، کارمندان مرد و زن در شهرداری تهران تفکیک شده و از مدیران شهرداری خواسته شده است در ماه مرداد، این موضوع را با جدیت توسط سازمان بازرسی و حراست کل پیگیری و اجرایی کنند.

در این تصمیم تأکید شده است که به‌ منظور آرامش و آسایش بیشتر کارکنان با تغییرات مناسب در حد امکان، محل استقرار کارکنان زن و مرد مورد بازنگری و به‌شکل جداگانه طراحی و اجرا شود.

این سیاست در روزهای اخیر از سوی برخی فعالان اجتماعی و شمار معدودی از مسئولان و مراکز دولتی ازجمله وزارت کار، با مخالفت رو‌به‌رو شده است.

در نامه رسمی وزارت کار که در روزهای نخست ماه مرداد منتشر شد، تاکید شده بود که این بخشنامه برخی فرصت‌های شغلی را از زنان می‌گیرد و برخلاف کنوانسیون‌های بین‌المللی کار ازجمله کنوانسیون عدم‌ تبعیض در اشتغال و حرفه است.

مخالفت وزارت کار باعث واکنش شماری از مسئولان حکومت شد. اغلب آنان در دفاع خود از اجرای طرح‌های تفکیک جنسیتی بر اصطلاحات و عباراتی چون «غیرت دینی» و «ناموس پرستی» اشاره کردند.

محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، روز ۲۷ تیرماه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، گفت: «ما غیرت دینی داریم و نباید اجازه دهیم زنان در ادارات بیش از همسر خود با نامحرمان معاشرت و تماس داشته باشند.»

شهرداری تهران همچنین در واکنش به نامه قائم مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مخالفت این وزارتخانه را«مصداق همنوایی با رسانه‌های معاند بیگانه چون بی‌بی‌سی و صدای آمریکا» و «وادادگی و مرعوب شدن در جنگ رسانه‌ای دشمن و تکرار مواضع آنها» دانسته است.

پیش از آن در روز یکم مردادماه بیش از ۱۸۳ نفر از نمایندگان مجلس ایران با جمع‌آوری امضا از اقدامات محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، برای «تفکیک جنسیتی» شهرداری قدردانی کردند.

مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران نیز روز چهارشنبه یکم مرداد ماه در حاشیه جلسه هیئت دولت گفته بود: «جدا کردن محل کار خانم‌ها با ارزش‌ها همخوان است و بهره‌بری را بالا می‌برد.»

سیاست تفکیک جنسیتی در ایران، همواره مورد اعتراض فعالان مدنی و همچنین فعالان حقوق زنان بوده است. بسیاری از کسانی که به این جداسازی جنسیتی در برخی از حوزه‌های عمومی و به‌ویژه مدارس و دانشگاه‌های ایران معترض هستند، معتقدند که این مسأله کوششی برای حذف زن از عرصه عمومی است و افزون بر این روابط معمولی و پذیرفته شده زن و مرد را پیچیده و متشنج می‌کند.

این مشکل در چند سال اخیر با اصرار بخش‌هایی از حکومت ایران بر گسترش دایره تفکیک جنسیتی پیچیده‌تر نیز شده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • علیرضا

    آخه به تو چه؟

  • آرمان شهر | Armanshahr| بنیاد آرمان شهر | هفت‌روز نامه حقوق بشری ایران ـ شماره 57

    […]  خنده زن و مرد در محل کار معنی ندارد رادیو زمانه ۱۴ مرداد ۱۳۹۳ محسن کاظمینی٬ فرمانده سپاه تهران بزرگ خواستار اجرای طرح «تفکیک جنسیتی» در تمام سازمان‌ها و اداره‌های سراسر کشور شده است. حذف سهمیه‎سهمیه بندی جنسیتی در دانشگاه، یکی از برنامه‌های مورد توجه دولت یازدهم بود؛ آنقدر که جز لیست وعده‌های ۱۰۰ روزه رئیس جمهور  قرار گرفت و بارها بر رفع آن تاکید شد اما حالا بعد از یک سال از روی کار آمدن دولت اعتدال، شواهد نشان می‌دهد تغییر چندانی در وضعیت سهمیه‌بندی جنسیتی به وجود نیامده است.. […]