«سوختن ۸۰۰ هکتار جنگل در سه ماهه اول سال»
در حالی بیش از ۸۰۰ هکتار جنگل در استانهای مختلف به ویژه فارس و گلستان سوختهاند که ۷۵ درصد این آتشها منشاء انسانی داشته و برخی نیز عمدی بوده است.
بهار سال جاری برای جنگلهای ایران آتش و ویرانی به همراه داشته است.
آمارهای منتشر شده نشان دهنده آتش گرفتن بیش از ۸۰۰ هکتار از جنگلها در استانهای مختلف در سه ماهه اول سال ۱۳۹۳ است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست میگوید بیشترین آتشسوزیها به ترتیب در استانهای فارس، گلستان، چهار محال و بختیاری، مازندران، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی بوده است.
در فارس بیش از ۳۱۳ هکتار جنگل، در گلستان ۲۵۴ هکتار و در چهار محال و بختیاری ۹۸ هکتار از فروردین ماه تا پایان خرداد در آتش سوختهاند.
برآوردهای سازمان حفاظت محیط زیست نشان میدهد ۷۵ درصد آتشسوزیها منشاء انسانی داشته و تنها ۲۵ درصد آنها بر اثر شرایط و عوامل طبیعی مانند افزایش دمای هوا بوده است.
از میان آتشسوزیهایی که منشاء انسانی داشته برخی از آنها مشکوک به عمدی بودن هستند.
در بعضی موارد، مانند آتشسوزی در جنگلهای پارک ملی گلستان، برخی شکارچیان متخلف عمدا بخشی از جنگل را به آتش می کشند تا توجه محیط بانان را منحرف و به راحتی اقدام به شکار کنند.
نابودی ۸۰۰ هکتار از جنگلها در فصل بهار در حالی است که به گفته سرهنگ حمید رضا خیلدار، فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست، معمولا در پاییز و از ابتدای آبان تا آذرماه باید انتظار آتش سوزیهای بیشتری را داشت.
در این زمان چون درختان فصلی گرم و خشک را پشت سر گذاشتهاند تشنه وبدون آب هستند و بنابراین مستعد آتش گرفتنند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست از گردشگران و مسافران نیز به عنوان یکی از دلایل اصلی آتش گرفتن جنگلها نام برده است.
آمارها نشان میدهد آتشسوزی جنگلهای ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته است. مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین سازمان جنگلهای ایران میگویند به دلیل کمبود بودجه امکان مجهز شدن به وسایل مورد نیاز برای اطفا سریع و کامل آتشسوزیها وجود ندارد.
در حالی که متوسط جهانی فضای جنگلی برای هر فرد حدود هشت دهم هکتار است، در ایران این میزان تنها حدود ۱۸ صدم هکتار یا یک چهارم میزان متوسط جهانی است.
نظرها
نظری وجود ندارد.