اشرف غنی: بازنده با صلاحدید رئیسجمهوری عمل میکند
اشرف غنی، يکی از دو نامزد رياستجمهوری افغانستان، امکان سهيمشدن قدرت با رقيب خود را در صورت پيروزی رد کرد.
اشرف غنی، يکی از دو نامزد رياستجمهوری افغانستان، امکان سهيمشدن قدرت با رقيب خود را در صورت پيروزی رد کرد.
به گزارش روزنامه «واشنگتنپست»، اشرف غنی روز سهشنبه گفت که توافق بهدست آمده بين او و عبدالله عبدالله، رقيب انتخاباتیاش برای تشکيل دولت مشترک پس از اعلام نتيجه نهايی انتخابات، به معنای آن نيست که برنده بايد قدرت را با بازنده بهطور کامل سهيم شود. اين توافق با ميانجيگری آمريکا به دست آمده بود.
وی همچنين اظهار داشت که روند بازشماری آرا تا زمان ضربالاجل تعيينشده پايان نخواهد يافت.
اشرف غنی که در کمپ تحت حفاظت خود با خبرنگاران خارجی سخن میگفت، تاکيد کرد که برنده انتخابات، در حکمی بازنده را به عنوان رييس اجرايی منسوب خواهد کرد و بازنده بايد «با تشخيص و صلاحديد رييسجمهوری» عمل کند. پيشتر عبدالله گفته بود که در صورت بازندهشدن، خواستار اقتداری بيش از مقام رياست اجرايی تحت فرمان رييسجمهوری خواهد بود.
به گزارش واشنگتن پست، متحدان و حاميان اشرف غنی پيشتر از توافق وی با بازشماری کامل آرا انتخابات دور دوم در ماه ژوئن بر اثر فشارهای ايالات متحده برآشفته بودند.
بر اثر اين توافق که با ميانجيگری مستقيم جان کری، وزير امور خارجه آمريکا در بغداد به دست آمد، دو نامزد با تشکيل يک دولت «وحدت ملی» در کنار يکديگر، فارغ از نتيجه نهايی انتخابات، موافقت کرده بودند.
حضور عبدالله و اشراف غنی در اجلاس ناتو
آمريکا در صدد بود تا رييسجمهوری افغانستان پيش از برگزاری اجلاس «پيمان آتلانتيک شمالی» (ناتو) در ماه سپتامبر جاری تعيين شود. در اين اجلاس قرار بود درباره ادامه روند آموزش نظامی ارتش افغانستان به دست ناتو و ديگر مناسبات ممکن بين اين دو مذاکراتی صورت بگيرد.
اما اشرف غنی با تاکيد بر اينکه بازشماری تا ضربالاجل تعيينشده به پايان نخواهد رسيد، گفت که تعيين رييسجمهوری پيش از اجلاس ناتو چندان محتمل نيست و وی به همراه عبدالله عبدالله مشترکاً در اين اجلاس حضور خواهند يافت.
به دليل حمايت قوميتهای مختلف از هر يک از اين دو نامزد، خطر تعميق بحران سياسی و بروز خشونتها بهويژه بين گروههای قومی پشتون و تاجيک بالا گرفته است.
به گزارش واشنگتن پست، برخی از حاميان تاجيک عبدالله تهديد کردهاند که اگر وی بازنده اعلام شود، وی را به زور بر مسند قدرت خواهند نشاند. همچنين برخی از حاميان پشتون غنی گفتهاند که اگر عبدالله پس از بازندهشدن پستی کليدی برعهده بگيرد، در صدد افزايش نفوذ و قدرت خود برخواهد آمد تا همچون يک نخستوزير دربرابر رییسجمهور عمل کند.
نظرها
نظری وجود ندارد.