ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

افزایش ۱۶۸ درصدی واردات خودرو به ایران

واردات خودرو در چهار ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه، در زمینه تعداد ۱۶۸ درصد و در زمینه ارزش اقتصادی ۱۵۴ درصد افزایش داشته است.

دبیر انجمن قطعه‌سازان ایران با اعتراض به روند واردات خودرو در چهار ماهه نخست سال جاری، گفت واردات خودرو در چهارماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۶۸ درصد افزایش یافته است.

با وجود تحریم‌های بین‌المللی در سال‌های اخیر علیه ایران، وارادات خودرو به این کشور افزایشی چشمگیر پیدا کرده است.

ساسان قربانی به خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، گفت: «واردات خودرو در چهار ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه، از نظر تعداد ۱۶۸ درصد و از نظر ارزش ۱۵۴ درصد افزایش داشته که این آمار بسیار تأسف‌ برانگیز است و اگر این روند ادامه داشته باشد، به طور قطع در آینده‌ای نه چندان دور صنعت خودرو با مشکل مواجه خواهد شد.»

این در حالی است که رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، روز یکشنبه ۲۶ مرداد، به خبرگزاری مهر گفته که خودروهای وارداتی به ایران، ۱۰ درصد میزان تولید خودرو است.

ولی‌الله افخمی‌راد تأکید کرده است: «واردات خودرو را باید با ابزار تعرفه کنترل کرد. ضمن اینکه ورود خودرو منجر به افزایش رقابت خواهد شد و میزان واردات خودرو نگران‌کننده نیست.»

در عین حال مشخص نیست که با وجود تحریم‌های بین‌المللی سال‌های اخیر علیه ایران، وارادات خودرو چگونه و از چه طریقی افزایشی چشمگیر پیدا کرده است.

از سوی دیگر، دبیر انجمن قطعه‌سازان ایران مدعی شده است که دلیل تحریم صنعت خودروسازی «این است که در این صنعت حرفی برای گفتن داریم و گام‌های مثبت رو به جلو برداشته‌ایم.»

ساسان قربانی به تأثیر محدودیت‌های بین‌المللی بر صنعت خودرو اشاره کرده و گفته است که صنعت خودرو کشور همچنان در تحریم است و «با وجود مذاکرات هنوز از فشار تحریم‌ها خارج نشده‌ایم».

مقامات گمرک ایران از وارادت ۴۹ دستگاه پورشه به ارزش ۳.۹ میلیون دلار در آبان ماه سال گذشته خبر داده‌ بودند.

او البته به ضعف‌های فراوان کیفی و کمی در این صنعت هم اشاره و تأکید کرده است که «این ضعف‌ها باید برطرف شود و با ارتقای سطح کیفی محصولات، استفاده از دانش فنی روز و تکنولوژی کشورهای پیشرفته، با ایجاد تنوع محصول به خواست مردم ... پاسخ دهیم».

ساسان قربانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با طرح این آمار که تولید خودرو در دنیا در سال گذشته، حدود ۷۵ میلیون دستگاه بوده، ادعا کرد که «خودروسازان برای فروش محصولاتشان و تأمین بازار جدید به شدت دچار مشکل بوده‌اند و این موضوع نشان می‌دهد که سایر کشور‌ها به راحتی بازارهای خود را از دست نمی‌دهند و مقاومت بسیار شدیدی در برابر واردات خودرو به بازار کشور‌هایشان وجود دارد.»

قربانی واردات خودرو را از عوامل تخریب کننده تولید کشور دانسته و گفته است: «زمانی که در کشور تولید نباشد، مجبوریم به سمت واردات برویم و این یعنی مزیت‌هایی که در داخل به لحاظ تولید داریم و یا باید ایجاد و تقویت کنیم، به کشور دیگری واگذار کنیم.»

او گفته است که «این آسیب‌ها می‌تواند هر کشوری را نابود کند و اگر کشور ما تاکنون فعال است به دلیل بالا بودن ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های تولیدی است ولی قطعا تداوم نخواهد داشت و عدم توجه به مقوله اقتصاد مقاومتی و بازار درونی کشور، باعث نابودی اقتصاد کشور و ضربه به تک‌تک افراد کشور خواهد شد.»

در مقابل این ادعا‌ها اما برخی کار‌شناسان معتقدند که در چند دهه گذشته بازار خودرو کشور در انحصار تولید‌کنندگان داخلی بوده که این امر نه تنها رقابتی در صنعت خودروی کشور ایجاد نکرده، بلکه استفاده از خودروهای خارج از رده در دستور کار فعالیت خودروسازان قرار گرفته است.

پیش‌تر مقامات گمرک ایران از وارادت ۴۹ دستگاه پورشه به ارزش ۳.۹ میلیون دلار در آبان ماه سال گذشته خبر داده‌ بودند. پورشه در فهرست واردات مجاز اتومبیل به ایران قرار ندارد.

خبرگزاری رویترز نیز ۲۰ دسامبر سال ۲۰۱۳، از واردات اتومبیل‌های آمریکایی به ایران از طریق منطقه تجاری ارس خبر داده بود.

این خبرگزاری احتمال داده بود که با توافق حاصل شده در ژنو میان ایران و گروه پنج به‌علاوه یک، واردات خودروهای آمریکایی به ایران از طریق این منطقه به طور چشمگیری افزایش یابد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.