ابولا؛ برقراری ساعت منع رفت و آمد در لیبریا
الن جانسون سیرلیف، رییس جمهور لیبریا برای کاهش سرعت شیوع ابولا و جلوگیری از شورش مردم، دستور برقراری ساعت منع رفت و آمد را صادر کرده است.
لیبریا در آستانه حکومت نظامی قرار گرفته است. ویروس «ابولا» همچنان هردم شیوع بیشتری پیدا میکند. مردم به دولت اعتماد ندارند و به همین جهت تدابیر بهداشتی را رعایت نمیکنند. الن جانسون سیرلیف، رییس جمهور لیبریا دستور برقراری ساعت منع آمد و رفت را صادر کرد. مردم اجازه ندارند از ساعت ۲۱ تا ۶ صبح خانههایشان را ترک کنند. افزون بر این محله فقیرنشین «وست پوینت» نیز تحت قرنطینه قرار گرفت. معلوم نیست تا چه حد اهالی «وست پوینت» از نظر آب، دارو و آذوقه تأمین شدهاند.
یکشنبه ۱۷ اوت اهالی محله فقیرنشین «وست پوینت» در مانروویا، پایتخت لیبریا به یک مدرسه متروکه که بیماران مبتلا به ویروس «ابولا» در آنجا قرنطینه شده بودند حمله کردند. اکنون این محله در محاصره نیروهای انتظامی قرار گرفته و هیچیک از اهالی حق ندارد این محله را ترک کند.
محله فقیرنشین «وست پوینت» یکی از شلوغترین و پرجمعیتترین محلات مانروویاست. در این محله که در حوالی مرکز شهر مانروویا قرار دارد، ۷۵ هزار نفر تنگاتنگ هم زندگی میکنند.
الن جانسون سیرلیف، رییس جمهور لیبریا درباره شیوع «ابولا» در لیبریا گفت: «ما نتوانستیم شیوع ابولا را متوقف کنیم. به این دلیل که مردم وضعیت اضطراری را درک نمیکنند. جنازهها همچنان به شیوه سنتی تدفین میشود و به تدابیر بهداشتی که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده کمتر کسی عمل میکند. مردم هشدارهای دولت را هم جدی نمیگیرند. به همین جهت ابولا در لیبریا شیوع بیشتری پیدا کرده.»
در لیبریا خانوادهها بیماران مبتلا به ابولا را به قرنطینهها نمیسپرند. آنها به دولت اعتماد ندارند و از بیمارانشان خودشان مراقبت میکنند و به این ترتیب هر دم بر تعداد مبتلایان افزوده میشود. پیش میآید که بیماری از قرنطینه بگریزد. برای مثال اکنون مأموران انتظامی در جستوجوی یک کشیشاند که به ابولا مبتلاست و از قرنطینهای در مانورویا گریخته است.
در لیبریا تاکنون بنا به آمار رسمی ۴۹۹ نفر در اثر ابتلا به ابولا جانشان را از دست دادهاند. آمار دقیق هنوز مشخص نیست و با اینحال به گفته سازمان بهداشت جهانی این کشور از بیشترین میزان تلفات در اثر ابولا برخوردار است.
نظرها
نظری وجود ندارد.