«داعش ۴۰۰۰ اسیر و گروگان در اختیار دارد»
دولت آمریکا به ناکامی در عملیات نجات جیمز فولی در سوریه اذعان کرد. گفته میشود داعش ۲۰ گروگان خارجی در اختیار دارد و برای آزادی فولی میلیونها دلار باج خواسته بود.
دولت آمریکا به انجام یک ماموریت شکست خورده برای نجات جیمز فولی در سوریه اذعان کرد. گفته میشود داعش ۴۰۰۰ اسیر، ازجمله ۲۰ گروگان خارجی در اختیار دارد و برای آزادی فولی نیز میلیونها دلار باج از آمریکا خواسته بود.
واشنگتن پست به نقل از لیزا موناکو، مشاور امور ضد تروریستی کاخ سفید، از یک عملیات ناکام نظامی در تابستان ۲۰۱۴ برای نجات جیمز فولی در سوریه خبر داد. دستور یورش به مواضع داعش را باراک اوباما، پس از مشخص شدن محل احتمالی نگاهداری گروگانها به پنتاگون داده بود.
اخبار تائید نشده حاکی از آن هستند که علاوه بر جیمز فولی، سه گروگان آمریکایی دیگر نیز در سوریه نگاهداری میشوند. گمان میرود که دو نفر از این گروگانها همانند فولی در اختیار داعش قرار داشته باشند، اما گفته میشود که نفر چهارم، احتمالا نزد نیروهای دولتی سوریه به سر میبرد. این روزنامهنگار مستقل، آستین تایس نام دارد که از اوت ۲۰۱۲ ناپدید شده است.
به نوشته «واشنگتن پست»، شماری کماندوی ویژه آمریکایی برای جست و جو به محل ماموریت اعزام می شوند، اما پس از جست و جو معلوم می شود که گروگانی در محل مورد نظر آنان نیست. این واحد کماندویی در راه بازگشت با ستیزهجویان داعش درگیر می شود. در این نزاع چند تن از شبهنظامیان داعش کشته و یک سرباز آمریکایی زخمی می شوند.
در این ماموریت که پهپادهای آمریکایی نیز آن را پشتیبانی میکردند، واحدهای مختلفی از نیروهای ارتش آمریکا مشارکت داشتهاند. حال جان کیربی، سخنگوی پنتاگون در همین زمینه اعلام کرده: «ما ارتش ایالات متحده را به مخاطره انداختیم تا شهروندان خود را به میهن باز گردانیم. ایالات متحده ربایش اتباع خود را تحمل نخواهد کرد.»
در موضعگیری مقامات پنتاگون و کاخ سفید، روشن نشده که عملیات یادشده کی و چگونه انجام شده است. همچنین روشن نیست که آیا مشابه چنین عملیاتی در آیتده نیز انجام میشود یا خیر. این نیز نامعلوم است که قرار بوده چند آمریکایی از دست گروگانگیرها نجات یابند.
به گزارش «نیویورک تایمز»، داعش برای آزادی فولی، میلیونها دلار باج خواسته بود، اما دولت آمریکا پرداخت این مبلغ را رد کرده بود.
سکوت در قبال عملیات ناکام
این نخستین مرتبه پس از شروع جنگ داخلی سوریه است که دولت آمریکا، آشکارا از اعزام نیرو به این کشور خبر میدهد. تاکنون اوباما هرگونه دخالت مستقیم در امور سوریه را رد کرده بود.
اذعان به عملیات آمریکا در سوریه در حالی است که منتقدان اوباما، تعلل در مداخله نظامی در سوریه را دلیل اصلی رشد «داعش» و تصرف بخشهای وسیعی از عراق از سوی جهادگرایان میدانند.
کاتلین هایدن، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرده است که سیاست دولت آمریکا آن نیست که ماموریتهای شکست خورده در سوریه را عمومی سازد، اما پس از پوشش این خبر توسط رسانهها، چارهای جز اذعان به این اقدام نبود.
سهشنبه ۱۹ اوت، ویدئویی از بریدن سر یک روزنامهنگار ۴۰ ساله آمریکایی توسط داعش منتشر شد. او که فولی نام داشت در نوامبر ۲۰۱۲ در شمال سوریه ربوده شده بود. در این فیلم، یک عضو داعش با لهجه بریتانیایی، سر او را قطع میکند.
شبهنظامیان «دولت اسلامی» گفتهاند که اعدام فولی، واکنشی به حملات هوایی آمریکا به مواضع داعش در عراق بوده است.
داعش تهدید کرده که اگر این حملات ادامه یابند، گروگان دیگر خود، استفن سوتلوف را نیز سر خواهد برید. سوتلوف، روزنامهنگار آمریکایی از سال ۲۰۱۳ ربوده شده است.
اعزام ۳۰۰ سرباز آمریکایی دیگر به عراق
با وجود تهدیدهای موجود، آمریکا به حملات حود علیه داعش ادامه میدهد. جنگندهها و پهپادهای ایالات متحده، دست کم ۱۴ بار دیگر مواضع داعش در نزدیکی سد موصل را بمباران کردند. ارتش آمریکا اعلام کرده که بسیاری از خودروهای داعش منهدم شده یا آسیب دیدهاند.
این حملات طی دو روز چهارشنبه و پنجشنبه ۲۰ و ۲۱ اوت انجام گرفتهاند. یک مقام ارشد آمریکایی به خبرگزاری رویترز اعلام کرده است که ایالات متحده تا ۳۰۰ سرباز دیگر برای حراست از مراکز خود در عراق به این کشور خواهد فرستاد.
در این میان، مرکز نظارت بر حقوق بشر سوریه (مستقر در لندن) اعلام کرده است که داعش دست کم ۴۰۰۰ نفر اسیر و گروگان در اختیار خود دارد. یک سخنگوی این مرکز به «خبرگزاری آلمان» گفته که دست کم ۲۰ نفر این گروگانها، شهروندان آمریکا یا اروپا هستند.
نظرها
نظری وجود ندارد.