ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

باران پول در فرانکفورت

فرانکفورت شهر بانک‌ها و مراکز سهام است. روز ۲۳ اوت بارانی از پول بر سر مردم این شهر فرو ریخت؛ آن هم از کیسه مبتکر کارزار «حساب بانکی زمین».

فرانکفورت شهر بانک‌ها و مراکز سهام آلمان است. روز ۲۳ اوت بارانی از پول بر سر مردم این شهر فرو ریخت؛ آن هم از کیسه مبتکر کارزاری به نام «حساب بانکی کره زمین».

ظهر روز شنبه ۲۳ اوت ۲۰۱۴ شهر فرانکفورت که بانک مرکزی اروپا و مرکز بازار سهام آلمان در آن قرار دارد، شاهد بارش پول از آسمان بود. رهگذران مبهوت و متعجب، اول فکر کردند که موضوع شوخی یا تبلیغ است. اما وقتی فهمیدند که پول‌ها واقعی هستند، شادمانه شروع به جمع‌آوری این هدایای غیر آسمانی کردند.

ایده باران رحمت غیرالهی را یک مشاور مالی به نام یواخیم آکفا اجرا می‌کند. او کارزاری به نام "حساب بانکی کره زمین" به راه انداخته، با این هدف که افکار عمومی را متوجه نقدینگی رو به انفجار در سطح جهانی کند.

یواخیم آکفا در فرانکفورت، ۳۰۰۰ یورو را به صورت اسکناس‌های پنج و ده یورویی در سه کیسه تقسیم کرد و بعد با گذاشتن پول‌ها در بادکنک‌های سبز، آنها را به هوا فرستاد. منبع پول‌ها، دارایی شخصی او بودند.

اولین محل باران پول در فرانکفورت، میدان معروف Haupt Wache بود که مرکز اکثر بانک‌ها و موسسات مالی‌ست. هم‌زمان با این باران، کارزاری هم برای ایجاد "حساب بانکی کره زمین" جریان یافت. در محل دوم، میدان Römer هم ۳۰۰۰ یورو به روش یاد شده پخش شد. اینجا نیز بعد از بهت و تعجب اولیه مردم، شادی غالب شد. آکفا می‌گوید آنها که مقدار زیادی پول جمع کرده بودند، دوباره پول‌ها را بین دیگران تقسیم کردند.

سومین محل کارزار در فرانکفورت میدان اپرا بود. اینجا همیشه شلوغ است. آن روز هم جشن ویژه کودکان برپا بود و میدان از بچه‌ها موج می‌زد. یواخیم آکفا می‌گوید بچه‌ها بعد از دیدن بادکنک‌های سبز ، دلشان بادکنک می‌خواست تا پول: «ما هم بادکنک‌ها را تقسیم کردیم» و پول‌ها در کیسه ماندند.

پول‌های آسمانی در میدان رومر

یواخیم آکفا روز بعد در مصاحبه با روزنامه "فرانکفورتر روندشاو" گفت با دیدن آن که تعجب مردم به خوشحالی مبدل شد، اشک‌هایش جاری شدند. او در توضیح انگیزه‌ خود از این کار می‌گوید، در صدد نشان دادن حرص و آز مردم نیست بلکه کاملا برعکس: «تقسیم کردن زیباست.»

ایده استفاده از بادکنک برای بارش پول ابتدا در ۹ و ۱۰ اوت در برلین به آزمایش گذاشته شد. یوآخیم آکفا، در سه نقطه تاریخی پایتخت آلمان جمعا ۹۰۰۰ یورو پول بر سر مردم ریخت.

بالاترین حد نقدینگی

یوآخیم آکفا

وقتی کسی رقم قابل توجه ۱۵۰۰۰ یورو را تقسیم می‌کند، ناخواسته سوال‌هایی در باره منبع پول و انگیزه مطرح می‌شود. یواخیم که خود مشاور مالی‌ست با تواضع می‌گوید: «کمی پول اضافی داشتم» و این کارزار شهروندی را با همکاری هنرمند هلندی "دانیلا تیبن" به راه انداخته‌ایم.

در وبسایت (PEACE - Planet Earth Account Community Enterprise) آمده که میزان نقدینگی به بالاترین حد خود رسیده است و اگر هر کس یک‌هزارم از نقدینگی خود را به حساب بانکی برای جهان واریز کند، رقمی صد برابر بودجه سالانه سازمان ملل به دست می‌آید: «با این بودجه می‌توان به طور جدی با مشکلات شرم‌آور جهان امروز یعنی فقر شدید، جنگ و نابودی محیط زیست مبارزه کرد.»

نام اختصاری این کارزار PEACE است که پیام صلح و مسالمت را القا می‌کند.

آکفا می‌گوید چنین حساب بانکی می‌تواند زیرمجموعه سازمان ملل باشد و نظارت بر آن به عهده نمایندگان سه گروه یعنی شهروندان، کارشناسان و دولت‌ها باشد. یواخیم آکفا تاکید می‌کند که فعال سیاسی یا کنشگر ایدئولوژیک نیست اما ایجاد جهانی بهتر برایش متصور است.

وبسایت PEACE

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • علي

    اميدوارم كساني كه چالش اب يخ را تقليد كردند اين كار را هم تقليد كنند

  • بهنام

    جمع پولهای اهدائی 3000 یورو بوده ، ولی بعد نوشته اید 15000 هزار یورو که اشتباه است و تصحیح بفرمائید لطفآ . روش جالبی بوده که افکار عمومی را تحت الشعاع مسئله فقر و نابرابری و ناعدالتی اجتماعی در سطح جهان نماید ، ولی افسوس که کشورهای صنعتی و پیشرفته با سیاستهای دولتی خود اینگونه میخواهند که کشورهای ضعیف و جهان سوم پیشرفت چندانی نداشته و همیشه به آنها وابسته بمانند . اگر بتوانند یک سازمان غیر دولتی بوجود آورند ممکن است با بعضی از دولتها بتوانند اهدافی را پیش ببرند . امید است این طرح موفق باشد . ----- زمانه: کاربر گرامی، سپاس از نظر شما. یواخیم آکفا سه مرتبه در برلین و دو مرتبه در فرانکفورت، اقدام به پخش سه هزار یورو کرده است. به این ترتیب ۵ ضربدر ۳ می‌شود ۱۵.