«بیش از ۲۷ درصد تهرانیها اصلا مطالعه نمیکنند»
مرکز افکارسنجی و رصد فرهنگی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، نتایج طرح پژوهشی «بررسی ميزان مطالعه شهروندان تهرانی» را منتشر کرد.
مرکز افکارسنجی و رصد فرهنگی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، نتایج طرح پژوهشی «بررسی ميزان مطالعه شهروندان تهرانی» را منتشر کرد. در اين نظرسنجی، ابعاد مختلف ميزان مطالعه شهروندان تهرانی مورد بررسی قرار گرفت.
بهگزارش خبرگزاری مهر، بر اساس نتایج این طرح پژوهشی، حدود يک چهارم پاسخگويان (۲۷/۴ درصد) اصلاً اهل مطالعه نبوده و ۴۰/۴ درصد در حد «کم يا خيلیکم» و ۳۲/۲ درصد در حد «زياد يا خيلیزياد» اهل مطالعه هستند.
همچنین ميانگين مدت زمان مطالعه پاسخگويان از منابع مختلف ۱۳۷ دقيقه (دو ساعت و ۱۷ دقيقه) است.
ميانگين مطالعه منابع گوناگون در شبانه روز به ترتيب عبارتاند از: منابع مکتوب اينترنتی ۲۶ دقيقه، انواع کتابهای غيردرسی ۲۴ دقيقه، انواع کتابهای درسی و کمک درسی ۲۳ دقيقه، روزنامه ۱۳ دقيقه، انواع نشريه و مجله ۱۲ دقيقه، کتابهای دينی ۱۲ دقيقه، مطالعات کاری و شغلی ۱۲ دقيقه، منابع کامپيوتری (کتابهای الکترونيک و ...) ۱۱ دقيقه.
۵۴/۷ درصد پاسخگويان (مطالعه کننده) گفتهاند کتابهای مورد نيازشان را معمولاً از «کتابفروشیها» خريداری میکنند. ۲۷/۵ درصد آنان از «دوستان و آشنايان» و ۱۱/۲ درصد از «کتابخانههای داخل شهر» امانت میگيرند.
۲۴/۷ درصد پاسخگويان (مطالعه کننده) از طريق «دوستان و آشنايان» و ۲۳/۶ درصد از طريق «اينترنت» از انتشار کتابهای جديد مطلع میشوند.
تعداد افراد شرکتکننده در طرح پژوهشی «بررسی ميزان مطالعه شهروندان تهرانی» یک هزار نفر بوده است.
مسئولان دولتی ایران همواره آمار متناقضی از سرانه مطالعه در این کشور ارائه دادهاند. طبق آمار مطالعات و تحقيقات سازمان ملی جوانان درباره کتابخوانی، ۷۶ درصد از جوانان روزانه کمتر از ۳۰ دقيقه مطالعه می کنند که از اين ميان، بيشتر از ۷۰ درصد به مطالعه کتابهای روانشناسی و بازاری میپردازند. بر اساس آمار سازمان اسناد ملی ايران، ژاپن در رده اول مطالعه جهان قرار دارد که ميانگين مطالعه آن بهطور متوسط ۹۰ دقيقه در روز است.
در ایران تیراژ کتاب نسبت به جمعیت آن نیز پایین است. تیراژ کتاب از سه هزار جلد در دهههای ۵۰ و حتی ۶۰ خورشیدی به ۵۰۰ عدد در سالهای اخیر رسیده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.