احتمال واردات آب توسط ایران
با شدت گرفتن بحران آب، زمزمههایی برای واردات آب از کشورهای همجوار ایران، به ویژه تاجیکستان مطرح شده است. وزیر نیرو هماکنون برای مذاکراتی به شهر دوشنبه سفر کرده است.
ایران برای مقابله با کمآبی و پاسخگویی به نیازهای روز افزون آبی، ممکن است گزینه واردات آب از کشورهای دیگر را نیز در نظر بگیرد.
به گفته حمیدرضا جانباز، مدیر عامل آب و فاضلاب کشور، سیاستهای وزارت نیرو در خصوص تامین آب شرب این است که تمامی گزینهها از جمله انتقال آب از حوزهها و کشورهای دیگر، تغییر کاربری چاههای بخش کشاورزی به شرب واستفاده از آب شیرینکنها در استانهای مختلف مورد بررسی قرار بگیرد.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، با اینحال مدیر عامل آب و فاضلاب کشور تاکید کرده است که اولویت با تامین نیازهای آبی با استفاده از منابع داخل کشور است.
با توجه به شدت گرفتن بحران کم آبی در ایران، زمزمههایی مبنی بر ضرورت واردات آب از کشورهای همجوار ایران مطرح شده است.
حمید چیتچیان، وزیر نیرو، برای شرکت در دهمین اجلاس کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان، به شهر دوشنبه سفر کرده است. گفته میشود یکی از اهداف این سفر، مذاکره برای خرید و واردات آب از تاجیکستان به ایران است.
او در هفتههای پیش و قبل از سفر خود به تاجیکستان اعلام کرده بود میتوان از کشورهایی که با آن ها تعاملاتی داریم آب وارد کنیم اما احتمال تغییر در تعاملات بین کشورها وجود دارد و به همین دلیل وابستگی در مساله آب به هیچ وجه خوشایند نیست.
پیشتر استاندار خراسان رضوی پیشنهاد داده بود در ازای واردات ۴۰۰ تا ۵۰۰ميليون مترمکعب آب از کشور تاجيکستان به خراسان رضوی، گاز يا نفت به آن کشور صادر شود.
نظرها
jamal
ارس رو به خشکی گذاشت شهروند: رود مرزی دیگر رمقی ندارد. پای خشکسالی به رودخانهای که هیچکس فکر نمیکرد روزی خشک شود هم باز شد. سطح آب ارس آنقدر پایین رفته که میگویند رو به خشکی است، حتی ذخیره سد آن هم به حجم مرده خود رسیده است. رود مرزی همواره آنقدر پرآب بود که خشک شدن آن به ذهن هیچکس نمیرسید، اما خشکسالی اتفاق جدیدی را در مقابل دیدگان ساکنان حواشی ارس به نمایش گذاشت، اتفاقی تلخ و غیرقابل باور، ارس درحال خشک شدن است. ٤٥درصد از حجم منابع آبی آن از دست رفته و به تهدیدی جدی در تأمین آب ٤٠٠هزار نفر در شهرهای شمال آذریزبان تبدیل شده است