مدیر عامل سایپا: کاهش قیمت خودرو منتفی است
مدیرعامل «سایپا» میگوید فعلا برنامهای برای افزایش بهای محصولات این کارخانه وجود ندارد اما کاهش بیشتر قیمت خودرو هم در دستور کار این شرکت نیست.
مدیرعامل «سایپا» میگوید فعلا برنامهای برای افزایش بهای محصولات این کارخانه وجود ندارد اما کاهش بیشتر قیمت خودرو هم در دستور کار این شرکت نیست.
سعید مدنی، مدیرعامل خودروسازی «سایپا» در واکنش به پیشنهاد شورای رقابت برای احتساب «تورم بخشی» در بهای خودرو، تاکید کرد که قیمت محصولات سایپا تا پایان سال جاری ثابت خواهد ماند.
مدیرعامل سایپا در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی خودرو و صنایع وابسته در مشهد گفت: «دو درصد کاهش قیمت خودرو خیلی کمتر از نرخ «تورم بخشی» بانک مرکزی است و خودروسازان برای همراهی با مردم، کاهش قیمت برخی از محصولات پرتیراژ خود را لحاظ کردهاند.»
مدیرعامل سایپا این را نیز گفته که طبق قول و قرارهای خودروسازان با شورای رقابت، باید تورم بخشی در قیمت خودرو اجرا میشد اما گاهی خودروسازان بنا به شرایط خاص، محصولات خود را زیر نرخ تورم بخشی به فروش رساندهاند: «حال امیدواریم مابقی هزینههای تولید خودرو افزایش نباید و ما بتوانیم قیمت خودرو را ثابت نگاه داریم.»
شورا و مرکز ملی رقابت ایران در اواخر خرداد ماه ۱۳۹۳ اعلام کرده بود که برخی خودروهای ساخت داخل تا ۲۰ درصد افزایش قیمت داشتهاند.
طبق فرمول ارائه شده از سوی شورای رقابت، میبایست بهای خودروها با لحاظ کردن (دو درصد – نرخ تورم) به قیمت سال گذشته هر خودرو، افزایش یابد. شورای رقابت بر این اساس بهای پراید اس ایکس را معادل ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و بهای تیبا را ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرده بود.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در واکنش به این اعلام در تیرماه گفت: «با توجه به این که صنعت خودرو از تحریم خارج شده و دولت برای تامین ارز مورد نیاز اجازه داده از ارز مبادلهای استفاده شود، انتظار میرفت که خودروسازان از افزایش کیفیت خبر دهند.»
خبرگزاری «تسنیم» به نقل از سعید مدنی مینویسد که قیمت پایه تیبا۲، ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است: «منتها در این خودرو برخی از هزینههای جنبی متوجه خودروسازان نیست بلکه متعلق به هزینههای عوارض دولتی است که به محض اعلام شورای رقابت و با احتساب هزینههای دولتی اعلام خواهد شد.»
خودروی پرتیراژ و پرحادثه
پرتیراژترین خودرو در ایران، پراید است که در صدر تولیدات سایپا نیز قرار دارد و همزمان به دلیل امنیت پایین آن «خودروی مرگ» نام گرفته است.
در سال ۱۳۹۲، این خودرو از سوی پزشکی قانونی ایران، رکورددار وسیله نقلیه در تصادفهای منجر به مرگ معرفی شد. پلیس راهنمایی و رانندگی نیز قصد داشت طرحی را اجرا کند که پراید صرفا در رفت و آمدهای شهری مورد استفاده قرار گیرد و اجازه تردد برون شهری نداشته باشد. این طرح اجرا نشد زیرا زندگی و کسب و کار گروه قابل توجهی از مردم را مختل میکرد که پراید زیرپا دارند.
بخش بزرگی از مسافرکشیها با پراید انجام میشود و این خودرو، وسیله نقلیه خانوادههای کمدرآمد است. سازمان استاندارد ایران، در میان بیکیفیتترین خودروهای کشور، مقام دوم را به پراید داده است.
با این همه، قیمت پراید در بهار ۱۳۹۳ از ۷ میلیون تومان به ۲۲ میلیون تومان رسید.
تیبا جانشین پراید میشود
خودروی یاد شده از خانواده محصولات ایکس ۲۰۰ در کارخانه ساپیاست که قرار است همراه با خودروهای ساینا و تیبا، جایگزین پراید کنونی شوند. مدیران سایپا پیشتر گفتهاند که تولید پراید از سال ۱۳۹۶ کم میشود. سعید مدنی تاکید کرده که نمیتوان این خودروی پر مصرف را به فوریت از بازار جمعآوری کرد.
صنعت خودروی ایران از تحریمهای غرب آسیب جدی دیده و صنایع مادر از جمله ایران خودرو، در تندباد این تحریمها با بدهکاریهای نجومی و نبود قطعات اولیه، با کمترین ظرفیتهای خود کار میکنند.
دولت روحانی، پس از توافق ژنو کوشید برای جلب توجه تولیدکنندگان خارجی و اقداماتی چون «همایش بینالمللی خودرو» آسیبهای این صنعت را به نوعی جبران کند.
یک هیات یکصد نفری فرانسوی با همراهی نمایندگان شرکتهای رنو و پژو، کمی پس از توافق شش ماهه ژنو، در ماه فوریه وارد تهران شد.
رسانههای ایرانی این سفر و مذاکرات تجاری انجام شده را دستاوردی برای صنایع ایرانی و گشایشهای اقتصادی بعدی خواندند اما دولت آمریکا هشدار داد که معامله در این حوزهها شامل توافقات ژنو نیست و تحریمها همچنان تا دستیابی به توافق جامع ادامه دارند.
نظرها
نظری وجود ندارد.