ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وعده وزیر ارشاد مبنی بر حمایت بیشتر از نمایشنامه‌نویسان و فیلمسازان «ارزشی»

علی جنتی در گفت‌و‌گو با شبکه دو تلویزیون دولتی ایران وعده داد که از نیروهای مومن حمایت بیشتری کند. او همچنین خبر داد که وزارت ارشاد بر ساخت فیلم‌ها هم نظارت دارد.

شامگاه سه‌شنبه ۱۱ شهریور ماه شبکه دو تلویزیون دولتی ایران با علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره به بازی گرفته شدن ارزش‌ها و هنجارها» گفت‌و گو کرد. وزیر ارشاد وعده داد که از نیروهای مؤمن حمایت بیشتری کند.

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

برخی رسانه‌ها پیش از این به معاونت هنری ارشاد خرده گرفته بودند که چرا به محمد یعقوبی، نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر اجازه داده که چهار نمایشش را در تماشاخانه‌های تهران روی صحنه ببرد. اکنون، شبکه دو تلویزیون دولتی ایران، بدون آنکه از محمد یعقوبی نام ببرد، از وزیر ارشاد پرسیده است که چرا به جای نمایشنامه‌های ارزشی، آثار برخی از نمایشنامه‌نویسان با رویکرد غربی روی صحنه می‌رود. علی جنتی هم پاسخ داده که «نمایشنامه‌هایی که از نظر ارزشی مورد قبول باشد» کم نوشته می‌شود و وعده داده که در آینده در مؤسسات علمی کاربردی هنر زیر نظر وزارت ارشاد، نمایشنامه‌نویسانی تربیت شوند که بتوانند خواسته‌های ایدئولوژیک - تبلیغی حکومت را در عرصه تئاتر برآورده کنند.

به گفته علی جنتی، تا آن زمان که این طرح‌ها به ثمر برسد «همه باید تلاش کنند و آن دسته نیروهای مؤمنی هم که به صحنه وارد می‌شوند باید کمک و حمایت شوند تا در بین آنها کار فاخر دربیاید.»

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌و‌گو با شبکه دو تلویزیون دولتی ایران همچنین تأکید کرد که با نظرات رهبر جمهوری اسلامی در عرصه‌های فرهنگی همسوست. او گفت: «تلاش ما بر این است تا سیاست‌هایی که ایشان اعلام می‌فرمایند، در زمینه‌های مختلف فرهنگی و هنری اجرا شود و دولت و به خصوص رئیس جمهور بر این نکته همواره تأکید داشته‌اند.»

یکی از این موارد اختلاف، نمایش برخی فیلم‌ها مانند «من عصبانی نیستم» ساخته رضا درمیشیان و فیلم «قصه‌ها» ساخته رخشان بنی‌اعتماد است. فیلم «قصه‌ها» از اکران عمومی در ایران بازماند، اما در بخش اصلی جشنواره فیلم ونیز نمایش داده شد. فیلم «من عصبانی نیستم» هم تنها نماینده سینمای ایران در شصت و چهارمین دوره جشنواره فیلم برلین بود و اکنون مدتی‌ است که نمایش عمومی آن آغاز شده و فروش خوبی هم داشته است.

علی جنتی در گفت‌وگو با شبکه دو تلویزیون دولتی ایران به موفقیت‌های جهانی سینمای ایران اشاره کرد و گفت: « سینمای جمهوری اسلامی از نظر کار فنی و حرفه‌ای سینمایی است که قابل دفاع است. آنچه که می‌ماند محتوای سینما و فیلم‌هاست.»

وزیر ارشاد درباره چگونگی حمایت دولت از فیلم‌های ایدئولوژیک و تبلیغی که در دولت پیشین با سرمایه‌های کلان به نام «سینمای فاخر» شناخته می‌شد گفت: «بر اساس سیاست‌گذاری‌های صورت گرفته، بنا بوده از فیلم‌هایی که بیشتر ارزش‌های اسلامی ما را مطرح می‌کند، حمایت کنیم به خصوص نیروهای جوانی که در حوزه سینماهای جوان می‌آیند و به تدریج در این قسمت مهارت پیدا می‌کنند، یکی از وظایف اصلی ما کمک به آن‌هاست.»

علی همچنین خبر داد که وزارت ارشاد در حال حاضر بر ساخت فیلم‌ها هم نظارت دارد. پیش از این اگر مجوز فیلمی صادر می‌شد، ارشاد بر ساخت آن نظارت نداشت و ممکن بود کارگردان بتواند بسته به موضوع تغییراتی در فیلم‌نامه ایجاد کند. اکنون به گفته علی جنتی این آزادی عمل هم از سینماگران سلب شده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.