ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«ائتلاف ضدداعش نباید موازین بین‌المللی بشردوستانه را نقض کند»

فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر از کشورهای تشکیل‌دهنده ائتلاف علیه داعش خواست موازین بین‌المللی بشردوستانه را رعایت کنند.

فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، با انتشار بیانیه‌ای تمام طرف‌های درگيری در سوريه را به احترام به حقوق بين‌المللی بشردوستانه فراخواند و گفت اولويت در واکنش جامعه بين‌المللی به درگيری در سوريه و عراق بايد محافظت از غيرنظاميان باشد.

مردم در کنار آوارهای پس از حمله هوایی ائتلاف ضدداعش در روستای کَفر دريانِ ادلب سوریه

آمریکا روز ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۴ / یکم مهرماه ۱۳۹۳ با حمايت چندين کشور عربی، با ۱۴ حمله هوايی عليه مواضع داعش و نیروهای تندرو اسلامی در سوريه عملیات نظامی علیه این گروه‌ها را آغاز کرد که تا ‌شب چهارشنبه ۲۴ سپتامبر / دوم مهرماه ادامه داشت.

فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر به‌ نقل از سازمان‌های غيردولتی سوری نوشته است «در نتيجه حمله‌های هوايی، دست‌کم ۱۵ تن که بيشتر آن‌ها غيرنظامی بوده‌اند، از جمله چهار کودک، در روستای کَفر دريانِ ادلب کشته شده‌اند.»

عبدالکريم لاهيجی، رئيس فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، صبح روز چهارشنبه در ديداری با لوران فابیوس، وزير امور خارجه فرانسه در مجمع عمومی سازمان ملل در نيويورک، گفت: «جنگجويان داعش، که مدام بی‌اعتنايی کامل خود به زندگی انسان‌ها را به نمايش گذاشته‌اند، بيشترِ جنايت‌های فجيع عليه غيرنظاميان را در سوريه و عراق مرتکب شده‌اند.»

عبدالکريم لاهيجی افزود: «با وجود اين، قابل تحمل نيست که ائتلافی که برای مبارزه با تروريسم تشکيل شده مسئول کشتن غيرنظاميان باشد.»

به‌گفته رئيس فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر اين‌گونه رویدادها فقط به نقض بيشتر حقوق بشردوستانه به دست طرف‌های درگيری دامن خواهد زد.

لاهيجی تأکید کرد: «اولويت در واکنش جامعه بين‌المللی به درگيری در سوريه و عراق بايد محافظت از غيرنظاميان باشد.»

فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر در بیانیه خود يادآوری کرده است که شورای امنيت سازمان ملل روز ۱۵ اوت ۲۰۱۴ قطعنامه ۲۱۷۰ را به تصويب رساند و در آن دوباره تأکيد کرد که دولت‌ها بايد اطمينان حاصل کنند که هرگونه اقدامی در مبارزه با تروريسم بايد با رعايت تمام تعهدات آن‌ها بر اساس حقوق بين‌المللی و به‌ويژه حقوق بين‌المللی بشردوستانه همراه باشد.

«هجوم کردها به سوی مرز سوریه و ترکیه يکی از مهمت‌رين رويدادهای مربوط به آوارگی گسترده غيرنظاميان سوريه از سال ۲۰۱۱ به بعد است.»

این فدراسیون به زدوخوردهای شديد ميان داعش و نيروهای مسلح کُرد حزب اتحاد دمکراتيک (PYD) در اطراف کوبانی (عین‌العرب) که از روز ۱۴ سپتامبر / ۲۳ شهريورماه آغاز شد نیز اشاره کرده و گفته است اطلاعات موثقی درباره تلفات غيرنظامی در اثر گلوله‌باران و حمله‌های جنگجويان داعش به غيرنظاميان دريافت کرده و در چندين روستا، حمله با توپخانه سنگين به دهکده‌ها و به آتش‌کشيدن خانه‌ها گزارش شده است.

کردهای سوریه در ژوئن ۲۰۱۲ بر کوبانی تسلط پیدا کردند اما این شهر به‌دلیل اینکه برای پیکارجویان داعش از اهمیت استراتژیک برخوردار است و در صورت تصرف آن، یکی دیگر از گذرگاه‌های مرزی ترکیه و سوریه به ‌دست آن‌ها خواهد افتاد، بيش از يک سال است که در محاصره گروه‌های مسلح غيردولتی از جمله داعش قرار دارد و غيرنظاميان کوبانی در اثر اين محاصره با شرايط زيستی بسيار سختی روبه‌رو بوده‌اند.

فدراسيون بين‌المللی جامعه‌های حقوق بشر از نقض فاحش حقوق بشر به‌طور منظم از جمله ربايش غيرنظاميان به دست داعش گزارش داده و گفته است پس از اين که داعش بيش از ۶۰ روستا را در نزديکی شهر کوبانی تصرف کرد، دست‌کم ۱۳۰ هزار نفر، که بيشترشان از اکثريت کُرد اين منطقه سوريه هستند، از خانه‌هايشان فرار کرده و خود را به مرز سوريه و ترکيه رسانده‌اند.

این فدراسیون هجوم کردها به سوی مرز سوریه و ترکیه را «يکی از مهم‌ترين رويدادهای مربوط به آوارگی گسترده غيرنظاميان سوريه از سال ۲۰۱۱ به بعد» دانسته و جامعه بين‌المللی را به حمايت از آوارگان سوری و تأمين نيازهای زيستی کافی برای آن‌ها فراخوانده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.