ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حملات هوایی آمریکا علیه داعش در کوبانی

حملات هوایی آمریکا، پیشروی داعش در کوبانی را کند کرده است. جنگجویان کرد اما معتقد هستند که این اقدام باید زودتر انجام می‌شد.

شامگاه سه‌شنبه ۷ اکتبر / ۱۵ مهرماه، بزرگ‌ترین حمله هوایی آمریکا و  متحدان این کشور علیه پیکارجویان گروه دولت اسلامی موسوم به داعش در شهر کوبانی سوریه صورت گرفت.

از شروع حمله پیکارجویان داعش به کوبانی، تاکنون بیش از 400 نفر در کوبانی کشته شده اند.

به گزارش رویترز این حملات هوایی، اگرچه پیشروی داعش را کند کرده، اما در حال حاضر مناطق زیادی از کوبانی در دست این گروه است. جنگجویان کرد معتقد هستند که این اقدام آمریکا باید زودتر انجام می‌شد.

در پی این حملات هوایی،‌ حرکت داعش کند شده و صدای ناشی از تیراندازی کاهش یافته است.

ارتش آمریکا اعلام کرده است که تا به امروز پنج حمله هوایی در اطراف کوبانی انجام داده است و چند وسیله نقلیه پیکارجویان داعش و یک یگان این گروه را نابود کرده است.

صالح مسلم، رهبر حزب کردهای سوریه تاکید کرده که اوضاع کوبانی در شب گذشته بسیار وخیم بوده است. جنگویان کرد برای دفاع از کوبانی می‌جنگند و درگیرهای سختی بین نیروهای کرد و نیروهای داعش در جریان است.

از بامداد روز ۲۷ شهریورماه سال جاری، منطقه‌ کردنشین کوبانی در شمال سوریه از سه سمت جنوب، شرق و غرب تحت حملات شدید گروه داعش قرار گرفته است.

این گروه در حال پیشروی است. در حال حاضر شهر هنوز به طور کامل توسط تروریست‌های گروه «دولت اسلامی» تصرف نشده است و نیروهای کرد در کوچه‌ها و خیابان‌ها و در پناه ساختمان‌ها همچنان از شهر دفاع می‌‌کنند.

پیش از این رامی عبدالرحمن، رییس «ناظران حقوق بشر سوریه» به رسانه‌ها خبر داده بود که نیروهای  کرد در کمین ساختمان‌ها و در خیابان‌های محله‌های شرق کوبانی و همچنین در محله صنعتی این شهر و در محله «کانی عربانه» با تروریست‌ها درگیر می‌شوند.

شبه نظامیان کرد گفته اند که از حیث شمار نیروی انسانی و تسلیحاتی در مضیقه هستند.

از شروع حمله پیکارجویان داعش به کوبانی، تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر در کوبانی کشته شده‌اند.

بر اساس گزارش‌های موجود، کوبانی قبل از حمله داعش حدود ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داشته که پس از حمله داعش بیش از ۱۶۰ هزار نفر از آنجا گریخته‌اند و تنها حدود ۱۲ هزار نفر در این منطقه باقی مانده‌اند که با ارتش نه هزار نفری داعش مقابله می‌کنند.

کوبانی، گذرگاه داعش به ترکیه

شهر کوبانی برای پیکارجویان داعش از اهمیتی استراتژیک برخوردار است. این شهر در مرز سوریه با ترکیه قرار دارد. چنانچه آنها بتوانند این شهر را تصرف کنند، بر یکی دیگر از گذرگاه‌های مرزی ترکیه و سوریه تسلط پیدا می‌کنند. آنگاه می‌توانند شهرهای شمال سوریه را که فتح کرده‌اند، به یکدیگر پیوند دهند.

این امر به این معناست که آنها مواضع خود را در شمال شرقی سوریه تحکیم کرده‌اند و سپس می‌توانند به شهرهای شمال غربی این کشور یورش ببرند.

تا به امروز دولت ترکیه از حمایت نظامی از کردهای کوبانی در مقابل داعش خودداری کرده است.

با وجود خطر پیشروی داعش به شهرهای شمال شرقی سوریه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با اینکه پیش بینی کرده که کوبانی به زودی سقوط خواهد کرد، تا امروز  از حمایت نظامی از کردهای کوبانی در مقابل داعش خودداری کرده است.

برخورد انفعالی اردوغان با مخالفت شمار زیادی از فعالان اجتماعی ترکیه روبه رو شده است. از اینرو شهرهای استانبول، آنکارا، دیاربکر، آنتالیا، مرسین و آدانا در ترکیه شامگاه سه شنبه را در ناآرامی به صبح رساندند. کنش‌گران مدنی کرد در آلمان هم، به سیاست‌های دولت ترکیه و بی‌تفاوتی جامعه جهانی نسبت به سرنوشت کوبانی اعتراض کردند. در شهرهای هامبورگ و سله در آلمان هم کار به خشونت کشید. با وجود این اعتراض‌ها اردوغان، برای مداخله نظامی در شمال سوریه و کمک به مدافعان شهر کوبانی شرط تعیین کرده‌ است.

وی از آمادگی این کشور برای مشارکت در عملیات نظامی خبر داده و در عین حال گفته جامعه جهانی باید بر سر برکناری بشار اسد به تفاهم برسد.

رئیس جمهوری ترکیه روز گذشته هفتم اکتبر در شهر «غازیان تپ» در جنوب ترکیه، یک بار دیگر به تأکید گفته حملات هوایی به تنهایی نمی‌تواند مانع پیشروی تروریست‌های گروه «دولت اسلامی» شود. برای این‌کار به نیروی زمینی نیاز است.

عبدالله اوجالان، رهبر حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) پاما یش از این به دولت ترکیه هشدار داده بود که چنانچه گروه «دولت اسلامی» شهر کوبانی را فتح کند و در این شهر دست به قتل عام مردم بزند، «پ‌ک‌ک» مذاکرات صلح با دولت ترکیه را قطع خواهد کرد.

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین آمریکا و نامزد انتخابات ریاست جمهوری در این کشور در سال ۲۰۱۶ در سخنرانی‌ای که دوشنبه، ۶ اکتبر در اوتاوا ایراد کرد، پیش‌بینی کرده بود که مبارزه با تروریست‌های گروه «دولت اسلامی» مدت زیادی به درازا کشد. هیلاری کلینتون خواهان نابودی گروه «دولت اسلامی» شده و گفته بود برای نابودی این گروه، هم به حملات هوایی نیاز است و هم به اطلاع‌رسانی گسترده در شبکه‌های اجتماعی.

حال  موضع گیری ترکیه، آمریکا و متحدان این کشور را در مبارزه با پیکارجویان داعش، سرخورده کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • احسان

    از 200 هزار نفر 160 هزار نفر گریختند، 12 هزار نفر ماندند. بقیه آیا تبخیر شدند؟