عقبنشینی داعش از شرق کوبانی؛ ترکیه همچنان در انفعال
مدافعان شهر در نبرد تن به تن شامگاه گذشته، محلههای شمال شرقی و جنوب شرقی کوبانی را آزاد کردند. وزیر خارجه ترکیه میگوید این کشور نقش خود را در این بحران ایفا میکند.
یگانهای مدافع خلق موفق شدند بخشهایی از شهر کوبانی را از تصرف تروریستهای گروه «دولت اسلامی» خارج کنند.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که تا بامداد پنجشنبه ۹ اکتبر، رزمندگان کرد موسوم به «یگانهای مدافع خلق» بیش از یک سوم محلههایی را که گروه «دولت اسلامی» در کوبانی به تصرف خود درآورده بود، آزاد کردند. بر اساس اطلاعاتی که گروه «ناظران حقوق بشر سوریه» در اختیار خبرگزاری رویترز قرارداده، مدافعان شهر در نبرد تن به تنی که شامگاه گذشته اتفاق افتاد، محلههای شمال شرقی و جنوب شرقی کوبانی را آزاد کردند.
شبهنظامیان گروه «دولت اسلامی» شامگاه گذشته با تانک و سلاحهای سنگین به کوبانی حمله کردند، اما رزمندگان کرد موفق شدند این حملات را دفع کنند.
شهر کردنشین کوبانی در سوریه از سه هفته پیش تاکنون در محاصره نیروهای «دولت اسلامی» قرار دارد. این شهر اهمیت استراتژیک دارد و با تسخیر کامل آن شبهنظامیان «دولت اسلامی» بخش بزرگی از نوار مرزی با کشور ترکیه را در چنگ خود خواهند داشت. ۱۶۰ هزار نفر از ساکنان این شهر در این مدت آواره و بیخانمان شدهاند و به ترکیه گریختهاند.
کردهای سوریه در فراخوانی از جامعه جهانی درخواست سلاحهای سنگین کردهاند تا بتوانند از کوبانی دفاع کنند.
ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا روز چهارشنبه ۸ اکتبر شش حمله هوایی علیه مواضع داعش انجام داد.
ادریس ناسان، یکی از مقامهای بلندپایه شهر کوبانی، گلولهباران و بمباران علیه نیروهای داعش را بسیار مؤثر خواند و گفت: «این بزرگترین عقبنشینی آنها از زمانی است که وارد شهر شدهاند.»
مرکز فرماندهی ارتش آمریکا در فلوریدا، شامگاه گذشته اعلام کرد که پیکارجویان کرد از عهده دفاع از شهر برمیآیند. به گفته فرماندهی ارتش آمریکا در فلوریدا، بمبارانهای شب گذشته مؤثر بوده و برخی از مواضع گروه «دولت اسلامی» در اطراف کوبانی را از بین برده است.
در این میان وزارت دفاع استرالیا هم اعلام کرد که به ائتلاف جهانی بر ضد داعش پیوسته و در حملات هوایی شامگاه گذشته به مواضع داعش با نیروهای ائتلاف مشارکت کرده است.
دولت ترکیه، امروز، پنجشنبه ۹ اکتبر اعلام کرد که با وجود آنکه پارلمان این کشور طرح مشارکت در عملیات نظامی در خاک سوریه را تصویب کرده، اما ترکیه قصد ندارد به کوبانی نیروی زمینی بفرستد.
مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه ترکیه در این زمینه گفته است: « «این واقعبینانه نیست که بخواهیم ترکیه رأساً به عملیات زمینی دست بزند. ما در حال مذاکره هستیم و وقتی به تصمیمی مشترک برسیم، ترکیه از ایفای نقش خود سر باز نخواهد زد.»
کردها از سیاست دولت ترکیه در قبال گروه «دولت اسلامی» انتقاد میکنند. نیلوفر کوچ، نماینده کنگره ملی کردها، ترکیه را به وقتکشی متهم کرده است. او میگوید با وجود آنکه ترکیه متعهد شده با نیروهای ائتلاف مشارکت کند، اما دست روی دست گذاشته و انفعال پیشه کرده است.
استفان دو میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، از جامعه جهانی خواسته که به کردهای کوبانی کمک کنند. او وجدان عمومی را به دیدن قتلعام، فاجعه انسانی، تجاوز و سبعیت در کوبانی فراخوانده و مقاومت کردها را با سلاح سبک در برابر زرهپوشها و تیربارهای داعش، نبردی نابرابر نامیده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.