ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«سهل‌انگاری» در مين‌زدايی روستای «نشکاش» کردستان

پدر گشین، يکی از قربانيان انفجار مين در روستای «نشکاش» مريوان در استان کردستان می‌گويد گروهی که کار مين‌روبی را در اين منطقه بر عهده داشته، در پاک‌سازی روستا از مين «سهل‌انگاری کرده است.»

پدر گشین، يکی از قربانيان انفجار مين در روستای «نشکاش» مريوان در استان کردستان می‌گويد گروهی که کار مين‌روبی را در اين منطقه بر عهده داشته، در پاک‌سازی روستا از مين «سهل‌انگاری کرده است.»

به گزارش روز چهارشنبه ۲۳ مهر روزنامه اعتماد، گشين دختر ۱۰ ساله‌ای است که مهرماه سال گذشته بر اثر انفجار مين پای خود را از دست داد.

مرکز مين‌زدايی ايران پس از حادثه نشکاش اعلام کرده بود که پايگاه‌های متروکه اين روستا در سال ۱۳۷۸ مين‌روبی و پاک‌سازی شده است در حالی که به گفته برهان کريمی، پدر گشين اين ادعا صحت ندارد.

برهان کريمی می‌گويد: «پيمانکار پروژه پاک‌سازی مين نسبت به حفظ جان ساکنان اين روستا سهل‌انگاری کرده و تنها به فکر جذب اعتبار قرارداد پيمانکاری بوده است.»

به گفته وی «پيمانکار طرح مين‌روبی اين روستا ۲۴ ساعت بعد از حادثه انفجار مين به آبادی آمده و جای وقوع حادثه را برای رد گم کردن دست‌کاری و پاک‌سازی کرده است تا هيچ اثر و نشانی از علايم انفجار بر صحنه باقی نماند.»

کريمی می‌گويد: «هنوز در دو پايگاه متروکه روستای ۳۰ خانواری نشکاش، مين وجود دارد و گام نهادن بر زمين سفت خدا در اين روستا دلهره‌آميز است.»

اين گزارش می‌افزايد: «اميد می‌رود که کودکان قربانی مين در اين روستای دور افتاده، در فرآيند پروژه آزمايشی صليب سرخ که قرار است به گفته "اوليويه مارتين"، رئيس نمايندگی کميته بين‌المللی صليب سرخ در ايران با هدف پاسخ‌دهی به نياز قربانيان مين در استان کردستان انجام شود، بيشتر مورد حمايت قرار گيرند.»

گفته می‌شود که در اجرای اين پروژه به ۱۰۰ قربانی غيرنظامی مين در کردستان به لحاظ نيازهای توان‌بخشی جسمانی کمک می‌شود که نام گشين در فهرست چند نفر نخست اين طرح جهانی صليب سرخ است.

اميد کريميان، نماينده مريوان در مجلس ايران مردادماه امسال خبر داد که از سال ۱۳۶۷ تاکنون ۳۶۸ نفر در استان کردستان بر اثر انفجار مين کشته و ۱۶۰۰ نفر نيز زخمی شده‌اند.

به گفته او «سه ‌هزار پايگاه و نقاط آلوده به مين در اين استان و به وسعت ١۴٨٠ هکتار شناسايی شده است.»

بر اساس آمارها، شش ميليون هکتار از خاک ايران به مين آلوده است و بيش از ٢٠ ميليون مين در سراسر ايران وجود دارد.

پنج استان آذربايجان غربی،‌ کردستان،‌ ايلام، کرمانشاه و خوزستان آلوده‌ترين مناطق ايران به مين‌ محسوب می‌شوند.

ايران تاکنون پيمان اتاوا را امضا نکرده است. طبق پيمان اتاوا دولت‌ها پس از گذشت ۱۰ سال از پايان جنگ موظفند کشتزارها و مزارع را از مواد منفجره و مين پاک‌سازی کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • «سهل‌انگاری» در مین‌زدایی روستای «نشکاش» کردستان - ایران بدون مین

    […] رادیو زمانه […]