ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دفاع لاریجانی از اعدام ریحانه جباری در سی‌ان‌ان

به عقیده محمدجواد لاریجانی، معاون حقوق بشر قوه قضاییه ایران کارزارهای رسانه‌ای و سیاسی غرب عامل اصلی جلوگیری از اعدام ریحانه جباری بوده است.

محمدجواد لاریجانی، معاون حقوق بشر قوه قضاییه ایران، در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان گفته که کارزارهای رسانه‌ای و سیاسی غرب عامل اصلی ناکام ماندن تلاش‌های نهادهای حکومتی برای جلب رضایت خانواده مقتول و جلوگیری از اعدام ریحانه جباری بوده است.

محمدجواد لاریجانی تاکید کرده که ادعای ریحانه جباری در دادگاه مبنی بر اینکه در دفاع از خود دست به قتل زده قانع‌کننده نبوده است

محمدجواد لاریجانی معاون حقوق بشر قوه قضائیه ایران که به منظور شرکت در اجلاس بررسی ادواری حقوق بشر به ژنو سفر کرده است، امروز ۳۰ اکتبر/ هشتم آبان‌ماه سال جاری، در گفت‌وگو شبکه با سی‌ان‌ان، ضمن دفاع از اعدام ریحانه جباری، گفته که رسیدگی به این پرونده در دادگاه شعبه‌های مختلف قضائی صورت گرفته و بررسی آن هفت سال طول کشیده است.

این مقام قضائی ایران تاکید کرده که ادعای ریحانه جباری مبنی بر اینکه در دفاع از خود دست به قتل زده قانع‌کننده نبوده است.

به گفته او، «همه قضاتی که طی هفت سال گذشته با این پرونده سرو کار داشته‌اند تائید کرده‌اند که او مرتکب قتل عمد با قصد قبلی شده و ادعای او مبنی بر دفاع از خود کذب محض بوده است».

او در این گفت‌وگو همچنین از شمار بالای اعدام‌ها در ایران دفاع کرده و دلیل عمده اعدام‌ها را خرده‌فروشی مواد مخدر دانسته است: «ما در ایران اعدام داریم، اما عمده این اعدام‌ها بلکه بیش از ۹۰ درصد اینها مربوط به جرایم مواد مخدر است که در واقع همه دنیا حتی ایالات متحده و جوامع غربی از این مبارزه ایران با مواد مخدر منتفع شده‌اند و حتی این کشورها باید از ایران به خاطر این مبارزه بی‌وقفه و یکجانبه با جرایم مرتبط با مواد مخدر ممنون باشند.»

ریحانه جباری

ریحانه جباری در سال ۱۳۸۶، هنگامی که فقط ۱۹ سال داشت، به اتهام قتل مرتضی عبدالعلی سربندی که بعد معلوم شد کارمند وزارت اطلاعات است، بازداشت شد. او گفته بود برای دفاع از خود در برابر تجاوز جنسی مرتکب قتل شده است. مرتضی عبدالعلی سربندی هنگام وقوع قتل ۴۷ سال داشت.

برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام ریحانه جباری،تعدادی از فعالان حقوق بشر کمپینی تشکیل دادند و بیش از صد هزار امضا هم در مخالفت با اجرای این حکم جمع‌آوری کردند.

مینا احدی و نازنین افشین جم از فراخوان‌دهندگان برای این کمپین بودند. آنها امضاهای جمع شده در مخالفت با اعدام ریحانه را که بیش ۲۳۰۰ صفحه بود، در سه نسخه چاپ و برای احمد شهید، بان کی مون و کاترین اشتون ارسال کردند.

مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا و عضو حزب سوسیال دموکرات آلمان، با ارسال نامه‌ای به علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، خواهان توقف اجرای حکم اعدام ریحانه جباری شده بود.

احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران، شیرین عبادی، برنده نوبل صلح و برخی از هنرمندان سرشناس مانند اصغر فرهادی، بهاره رهنما و محمد رضا شجریان خواهان توقف حکم اعدام ریحانه جباری شده بودند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ترانه

    ایران با این شکل مهندسی شده ختم پرونده جباری به دنیا پیام می دهد که هر گاه برای رعایت حقوق بشر در کار ما مداخله شود نتیجه اش ( برای اتباع نگون بخت ایران) بسیار وخیم خواهد بود. درست مثل اینکه اعلام کنند به ازای صدور هر بیانیه در مورد وضعیت حقوق بشر در کشور ما، 40 نفر ایرانی را دار می زنیم. حالا تکلیف دنیا با اینهایی که مردم ایران را به اسارت گرفته اند چیست؟ فکر کنم مجبور شوند فتیله را پایین بکشند تا انسانهای کمتری آسیب ببینند. ولی تکلیف ایرانی ها با وضع خودشان که معلوم است.

  • نفت مفت

    برادران لاریجانی دله دزد بی آبرو و سیاه کار که بی شرافتی و مزدوری و جنایت پیشگی شانرا به سخن نتوان بیان کرد. ازقتل حکومتی ریحانه مظلوم بی گناه و بی پناه دفاع میکنند که یکبار توسط جانی و آئمخور اطلاعاتی مرتضی عبدالعلی و همدستش که توشط عموی ریحانه افشا شد مورد تعرض قرار گرفت و در تمام دوران زندان بی شک مورد آزار جنسی ماموران حیوان صفت اطلاعات قرار گرفته و آزادیش مایه ننگ و افشای جنایتی که در حقش شده میگردید . مانند هزاران دختر فرشته و بی گناهی که توسط درندگان حیوان صفت بازجو و شکنجه گر اطلاعاتی پس از تجاوز اعدام گردیدند. لعنت و ننگ و نفرین و لجن و عذاب به روح پدر و مادر هر کس که در ایجاد و تثبیت و ماندگاری و ادامه این بختک شیطانی یعنی جمهوری اسلامی نقش داشته و دارد.

  • فرامرز

    لاریجانی دلقک تروریست از این غلط ها زیاد می کنه و از این گوه ها زیاد میخوره.کسی این بابا رو جدی نمی گیره

  • حسین

    این بابا به درد سریال های طنز میخوره

  • ترانه

    ایران با این شکل مهندسی شده ختم پرونده جباری به دنیا پیام می دهد که هر گاه برای رعایت حقوق بشر در کار ما مداخله شود نتیجه اش ( برای اتباع نگون بخت ایران) بسیار وخیم خواهد بود. درست مثل اینکه اعلام کنند به ازای صدور هر بیانیه در مورد وضعیت حقوق بشر در کشور ما، ۴۰ نفر ایرانی را دار می زنیم. حالا تکلیف دنیا با اینهایی که مردم ایران را به اسارت گرفته اند چیست؟ فکر کنم مجبور شوند فتیله را پایین بکشند تا انسانهای کمتری آسیب ببینند. ولی تکلیف ایرانی ها با وضع خودشان که معلوم است.

  • حسین

    این بابا ابروی حتی ج.ا ایران را برده

  • hasani

    پروژه‌ی "شهید‌سازی" از مرتضی سربندی مأمور اطلاعاتی و مسئول آموزش گارد پرواز سپاه پس از اعدام بیرحمانه‌ی ریحانه جباری و خشم و انزجار عمومی در داخل و خارج کشور، هدایت‌گران پشت پرده، تلاش جدیدی را آغاز کردند. این بار می‌کوشند از مقتول چهره‌ی یک "عاشق دلخسته" و یک پدر مهربان و فداکار و یک فرد "ارزشی" بسازند !! پس از قتل مرتضی عبدالعلی سربندی یک مأمور سابق اطلاعاتی، دستگاه امنیتی کوشید تا با به کارگیری انواع و اقسام ترفندها و بیرون بردن شیخی یکی دیگر از کارمندانش که در صحنه‌ی قتل حضور داشته سناریوی جدیدی را خلق کند و دختری جوان را که می‌رفت قربانی هوس‌های این دو شود به گونه‌ای دیگر به قربانگاه برد. سپس آن‌ها با وارد کردن قاسم شعبانی یک «وکیل امنیتی» (۱) مسیر رسیدگی به پرونده را تغییر داده و با اعمال انواع و اقسام فشارها، حکم اعدام ریحانه جباری را که در دفاع از خود در مقابل تجاوز، وی را به قتل رسانده بود از مجاری «قانونی» کسب و به تأیید «دیوان عالی کشور» رساندند. (۲) در ادامه سناریو‌نویسان کوشیدند تا با وادار کردن ریحانه‌ جباری به پذیرش سناریوی تهیه‌ شده از سوی نهادهای امنیتی، او را راضی به تغییر داستان کنند تا چهره‌ی کریه‌ نظام و مأموران امنیتی آن را که «چون به خلوت می‌روند آن کار دیگر می‌کنند» منزه جلوه دهند. (۳) وقتی از همه‌ی ترفند‌هایشان نا‌امید شدند تمامی تلاش خود را به کار بستند تا خانواده‌ی مقتول را از دادن رضایت بازدارند تا به نوعی برای مأمور خود کسب وجهه کنند. همچنین از طریق شعبانی همان «وکیل امنیتی» کوشیدند موضوع وابستگی مرتضی عبدالعلی سربندی به دستگاه اطلاعاتی را منکر شوند!!,,,, ایرج مصداقی