ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر ارشاد: برخی از نویسندگان هنوز ممنوع‌القلم‌اند

علی جنتی در برنامه «شناسنامه» که از شبکه سوم پخش شد اعلام کرد که نهادهای امنیتی نام برخی از نویسندگان را به عنوان نویسندگان ممنوع از قلم به وزارت ارشاد ابلاغ کرده‌اند.

شبکه سوم تلویزیون دولتی ایران از علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دعوت کرده بود در برنامه‌ای به نام «شناسنامه» شرکت کند. مهمانان این برنامه به پرسش‌های مجری درباره زندگی و سرگذشت‌شان پاسخ می‌دهند.

علی جنتی، وزیر ارشاد در برنامه «شناسنامه»

علی جنتی در برنامه «شناسنامه» که جمعه ۱۶ آبان ماه روی آنتن شبکه سوم رفت، در ۷۵ دقیقه ابتدا درباره دوران جوانی‌اش، سال‌های نخست انقلاب و مسئولیت‌هایش در آن زمان، مدیریتش در وزارت ارشاد در دولت اصلاحات، سفارتش در کویت و مسئولیتش در وزارت کشور در دولت احمدی‌نژاد توضیحاتی داد و سپس به سیاست‌های فرهنگی‌اش در زمان تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت.

علی جنتی هنگامی به برنامه «شناسنامه» شبکه سوم تلویزیون دولتی ایران دعوت شد که دوران ریاست عزت‌الله ضرغامی بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به پایان رسیده و محمد سرافراز بر جای او منصوب شده است. همچنین کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به پرونده دو فیلم «من عصبانی نیستم» از رضا درمیشیان و «قصه‌ها» ساخته رخشان بنی‌اعتماد رسیدگی می‌کند و حمید رسایی، از نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری نیز در تلاش است برای استیضاح وزیر ارشاد امضا جمع کند.

امتناع از وزارت ارشاد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه «شناسنامه» گفت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر گرفتاری‌ها و حاشیه‌هایش از همان آغاز امتناع داشته و بیشتر مایل بوده تصدی وزارت کشور یا وزارت خارجه را به عهده بگیرد. او چندین بار به تأکید گفت بر دفاع و اشاعه «ارزش‌های انقلاب» پای می‌فشارد و به رهنمودهای فرهنگی آیت‌الله خامنه‌ای، رهبری جمهوری اسلامی عمل می‌کند و بارها، هم در سخنرانی‌ رأی اعتمادش در مجلس شورای اسلامی و هم در مصاحبه‌هایش بر این امر تأکید کرده است.

علی جنتی همچنین به نظریه «تهاجم فرهنگی» که از سال‌های دهه ۱۳۷۰ از سوی آیت‌الله خامنه‌ای مطرح شد اشاره کرد و گفت اعتقاد دارد که «تهاجم فرهنگی» توهم توطئه نیست، بلکه واقعیت دارد و می‌بایست در جهت خنثی کردن آن کوشید. او گفت: رهبری جمهوری اسلامی به وزارت ارشاد «عنایت خاص دارد، بنابراین تمام توجهات ایشان باید مورد توجه قرار گیرد.»

علی جنتی همچنین گفت از اهداف سیاسی استیضاح‌کنندگان بی‌اطلاع است. اما او و معاونانش با مجلس شورای اسلامی در تعامل و گفت‌و‌گو قرار دارند و تلاش می‌کنند به پرسش‌های کمیسیون فرهنگی مجلس پاسخ دهند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی احتمال استیضاحش را رد نکرد، اما تلویحا از بزرگ‌نمایی این موضوع در رسانه‌ها در پرتو گفته‌ها و اقدامات برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی سخن گفت.

نویسندگان ممنوع از قلم

یکی از مهم‌ترین فرازهای این برنامه بحث «نگاه امنیتی به مسأله فرهنگ» بود. محمد حسین رنجبران، مجری برنامه از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پرسید: «اذعان کرده‌اید که فرهنگ باید از مسائل سیاسی و امنیتی جدا شود؛ می‌دانید که عرصه نظامی و امنیتی در عرصه فرهنگی متمرکز شدند و در این زمینه فعالیت می‌کنند؛ صحبت شما را چگونه می‌توان معنا کرد؟»

وزیر ارشاد در پاسخ گفت: «به یاد ندارم چنین تعبیری کرده باشم. من هیچ جا یادم نمی‌آید. اما اینکه نباید به مسئله فرهنگ نباید نگاه امنیتی داشته باشیم را بیان کردم؛ باید بر اساس معیارهای ارزشی که مسئله فرهنگ دارد به این مسئله نظر شود.»

بر خلاف آنچه که پیش از این وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده بود، علی جنتی از وجود فهرستی از نویسندگان ممنوع از قلم خبر داد. او گفت نهادهای امنیتی نام برخی از نویسندگان را به عنوان نویسندگان ممنوع از قلم به وزارت ارشاد ابلاغ کرده‌اند.

محمد حسین رنجبران، مجری برنامه: «الان مثلا داریم کسانی را که بر اساس ضوابط، نهادهای امنیتی این افراد را به شما ابلاغ کرده باشند؟»

علی جنتی، وزیر ارشاد: «بله. وجود دارد. منتها سیاست کلی این است که محتوای کتاب بررسی شود.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به تک‌خوانی زنان نیز اشاره کرد و گفت هرگز در دوران وزارت او زنان در حضور مردان آواز نخوانده‌اند. او وعده داد که در جهت تحقق خواسته‌های رهبر جمهوری اسلامی از «عناصر مؤمن و پایبند به ارزش‌های انقلاب» حمایت کند.

جنتی تلویحا از عطاء‌الله مهاجرانی، وزیر ارشاد در دوران اصلاحات اعلام برائت کرد و گفت به رغم فعالیت‌هایش در فاصله بین سال‌های ۷۱ تا ۷۷ در وزارت ارشاد با وزیر مغضوب ارتباطی ندارد. او همچنین گفت در انتخابات بحث‌برانگیز سال ۸۸ به احمدی‌نژاد رأی نداده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.