ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اسیدپاشی زنجیره‌ای − انگیزه و سازوکار

آیا فرد اسیدپاش احساس مسئولیت فردی در برابر عمل خشونت‌آمیز خود نمی کند؟ آیا او دارای احساس عذاب وجدان می‌شود؟

 اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای در اصفهان بخشی از افکارعمومی ایران را به شدت نگران کرده و امنیت روحی و روانی زنان را مورد تهدید قرار داده است.

این نوع اسیدپاشی‌ اگرچه با اسید پاشی‌هایی که با انگیزه‌های فردی انجام می‌شود تفاوت دارد، ولی برخی از پژوهشگران اجتماعی ازجمله الهام هومینی‌فر بر این باورند که انگیزه هر دوی این نوع اسیدپاشی‌ها تسلط و مالکیت بر بدن زنانه است.

اسید پاشان زنجیره‌ای بدن زن را ناموس عمومی خویش می‌انگارند و از آنجا که برای این نگرش خود حقانیت قائل هستند، دست به تنبیه زنانی می‌زنند که از الگوی حاکم سرپیچی می‌کنند.

اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای نماد و نشانه قوانین حاکم بر ایران در پیوند با زنان است؛ قوانینی که نابرابری و خشونت نسبت به آنان را در جامعه نهادینه و درونی کرده است (خشونت به زنان و تخریب جایگاه آنان در عرصه‌های مختلفی چون «قوانین نابرابر در زمینه ارث»، «طلاق»، «حق حضانت فرزندان»، «سهمیه‌‌بندی جنسیتی رشته‌های دانشگاهی» و «عرصه‌های شغلی» نمود دارد).

در اسیدپاشی‌های اخیر در اصفهان نیز به زنانی آسیب زده شده است که فارغ از الگوهای مطلوب حکومت ایران در حال رانندگی بودند؛ چادر نداشتند؛ و همراه با مردی (اعم از همسر، برادر و پدر) نبودند و به شکل «مستقل»، در خودروی شخصی خود در عرصه عمومی حضور داشتند.

حال پرسش اینجاست که آیا فرد اسیدپاش در لحظه انجام این عمل، قربانی خود را نمی بیند و شاهد زجر او به طور عینی نیست؟ آیا فرد اسیدپاش احساس مسئولیت فردی در برابر عمل خشونت‌آمیز خود نمی کند؟ آیا او دارای احساس عذاب وجدان می‌شود؟

در این زمینه در دانشگاه استنفورد تحقیقاتی انجام شده است که نشان می‌دهد در جریان تنبیه و  عذاب قربانی، آنچه در ذهن شکنجه گر عمل می کند نه «دیدن عذاب قربانی»، بلکه «ضرورت فرمانبرداری و اطاعت» است؛ اینکه او باید طبق دستور آمر عمل کند.

در یک گزارش رادیویی، با فوژان زینی روانشناس و مشاور خانواده و الهام هومینی‌فر جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی در این زمینه گفت‌وگو کرده‌ایم.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • وحیداباذری

    قبول ندارم کل تحلیل بر اساس حکومت بد و حکومت خوب تحلیل شده درصورتی ک در بین قربانیان خانم محجبه هم بود در همه ی حکومتها حرکات زنجیره ای رخ میده مثل جفری دامر در آمریکا با این شرایط باید گفت کار حکومت آمریکا بود و قربانیان هم با الگوهای حکومت مشکل داشتند

  • Bahram

    همیه تحلیل‌ها واقعیت این جنایت را روشن بیان میکند.مهمترین اینکه این افراد مغز شویی شده و معتقد به اسلامند.حیوانی که گردن یک انسان را با کارد همچو یک گوسفند از تن‌ جدا میکند،برای رضایت الاه هست.اسید پاش،فردی عقده‌ای مغز شویی شده،معتقد به اسلام محمدی رژیم و دستور گیرنده و مورد حمایت رژیم اسلامی می‌‌باشد.اینها دشمن زیبأییند.

  • حصاه

    نه خانوم محجبه نبوده