انتشار دو روزنامه به دلیل مشکلات مالی متوقف شد
براساس برخی شنیدهها مدیرعامل موسسه سخن گستر دو روزنامه صبح اقتصاد و ایران نیوز انگلیسی را به دلیل مشکلات مالی از امروز تعطیل کرده است.
براساس برخی شنیدهها، مدیرعامل موسسه سخن گستر دو روزنامه «صبح اقتصاد» و «ایران نیوز انگلیسی» را از امروز تعطیل کرده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، یکی از خبرنگاران صبح اقتصاد که مایل به ذکر نامش نبوده گفته است: «صبح اقتصاد و ایران نیوز وابسته به موسسه سخن گستر است و نیروهای این دو روزنامه به دلیل مشکلات مالی تعدیل شدهاند.»
به گفته وی، مجید آقازاده، مدیرعامل موسسه سخن گستر و مدیرمسئول ایران نیوز و صبح اقتصاد، با ارسال نامهای از کارکنان این دو روزنامه اعم از خبرنگار و کارکنان امور اداری و مالی خواسته است تا تسویه حساب کنند.
گفته میشود بسیاری از کارکنان این دو روزنامه در ۳۰ ماه گذشته حقوق نگرفتهاند و از هشتماه پیش تاکنون نیز حق بیمه آنان برای سازمان تامین اجتماعی ارسال نشده است.
به گفته این عضو تحریریه روزنامه صبح اقتصاد، «برخی کارکنان این روزنامهها معتقدند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کار و امور اجتماعی آنگونه که برای کارفرما اهمیت قائل هستند، به خبرنگاران و سایر شاغلین رسانهها بهایی نمیدهند».
این منبع آگاه اضافه کرده است که بر اساس اعلام اداره امور مالی یکی از این روزنامهها، حتی کارکنان نمیتوانند برای دریافت مطالبات خود، حکم توقیف اموال این روزنامه را بگیرند.
وی در پایان گفته است: «از حدود۱۲۰ نیروی این موسسه، فقط ۲۰ نفر به کار خود ادامه میدادند که به دنبال درخواست تسویه حساب این نیروها نیز از روزنامه منفک شدند.»
خبر تعطیلی این دو روزنامه در حالی منتشر شده است که اغلب روزنامهنگاران ایران، علاوه بر اینکه دستمزد اندکی میگیرند، فاقد قرارداد هستند. این مشکل راه را بر هرگونه شکایت روزنامه نگاران از کارفرما میبندد. از سوی دیگر بیشتر آنها با وجود کار پیوسته با یک رسانه، زیر عنوان خبرنگار آزاد کار میکنند و بیمه نیستند. این گروه پرشمار از روزنامهنگاران ایرانی، هنگام توقیف یا تعطیلی یک روزنامه، سابقه کار رسمی ندارند و از اینرو از حقوق بازنشستگی نیز برخوردار نمیشوند.
در ایران نهادی برای حل مشکلات صنفی روزنامه نگاران وجود ندارد. انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران در مردادماه سال ۱۳۸۸در پی رویدادهای اعتراضی پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری بسته و ساختمان آن نیز به دستور سعید مرتضوی دادستان وقت تهران پلمپ شد.
این تشکل صنفی به هنگام بسته شدن بیش از چهار هزار عضو داشت.
نظرها
نظری وجود ندارد.